Re: hovězí plátky s rýží
beznicku
hele, měla jsem hovězí kýtu.. (už to sešrotovali :) ) - nakrájela na plátky, naklepala, sůl, pepř, lehce hl. mouka - a do rzpáleného oleje. Poměrně dlouho jsem to opékala - přišla totiž návštěva a kecali jsme.. muž naštěstí stáhl sporák na st. 3... pak jsem nechala návštěvu kochat se nádherou našeho okolí a folklorem zdejších koňských pastvin a rychle nakrájela cibuli a pár stroužků česneku a frkla to na to, promíchala a chvíli nechala.. pak jsem do toho vrazila sklenici pokrájených kapií i s lákem a půl skleničky Moravanky - také se vším.. trochu vody, zahustit 2 lžícemi hl. mouky rozšlehané do hrníčku vody.. posolit, přidat kečup a trochu šťávy z rajských jablíček.. přichutit vegetkou a nechat probublat, než se dovaří kulatozrnná rýže... obložit spoustou nakrájené zeleniny - rajčátka na osminky, okurky na kolečka, papriky na kroužky a vš zasypat pokrájenou jarní cibulkou na kroužky...
Dělaly se boule za ušima, nikdo nenechal ani sousto.
Základem bylo dlouho dělat maso na mírném ohni - to se povedlo díky neutuchající konverzaci....... prostě nebyl čas to uspěchat.. :)
Odpovědět