9.8.2013 8:26:35 Senedra
Re: Bez mrazničky ani ránu...
Svynko, dokud jsme bydleli na sídlišti, kde jsem to měla 5 minut ostré chůze do nonstop hypermarketu, tak jsem se skřípěním zubů vydržela se dvěma šuplíkama v mrazáku. Teď bydlíme na vesnici, v novém domě a když se plánovala kuchyň, prosadila jsem, že u ní v komoře bude místo na velký mrazák. Máme ho od konce června a zatím v něm mám - pokrájené bylinky ze zahrádky, asi 3 sáčky mražené zeleniny ( hodlám doplnit domácí směsí ze surovin od mých rodičů),zamražený rybíz a borůvky, zmrzliny, několik jídel typu pizza, hranolky, hamburgry, aby šlo případně uvařit rychle jídlo, 2 zamražená kuřata, půlku kapra, 4 pstruhy, několik sáčků s malým množstvím domácích zákusků, několik jednoporcových mističek s jídly, které jsem vařila doma. A ještě doplňuji.
Moje maminka má v mrazáku poměrně hodně jídel, když vaří třeba roštěnky, plněné knedlíky, papriky,... tak udělá hodně porcí, po jedné až dvou zamrazí a pak bere postupně z mrazáku. Můj manžel pracuje dvakrát týdně doma a dvakrát týdně si bere jídlo z domova do práce, tak mi ty jednoporcová jídla občas hodně bodnou, jen přivaříme čerstvou přílohu a je vystaráno.
Bez mrazáku bych vydržela, ale je to s ním o hodně pohodlnější, na větší nákupy jezdíme jednou, maximálně dvakrát týdně, když vidíme nějaké maso v akci, bereme a mrazíme. Zeleninu zpracovávám ze zahrady nebo z trhů, to samé s ovocem.
Odpovědět