16.9.2013 9:04:36 Senedra
Re: Co o víkendu pečete ke snídaním, svačinkám?
Bublaninu dělám z podmáslí:
Koláč z podmáslí
Těsto:
200 g polohrubé mouky
200 g hrubé mouky
1/2 prášku do pečiva ( lze dát i 1 celý)
180g cukru krupice
1 vejce
250ml podmáslí
125 ml rostlinného oleje
tuk a hrubá mouka na vymazání plechu
Dále:
Asi 500g ovoce
100 g másla nebo Hery
200 g hladké mouky
200 g cukru moučka
Postup: mouku prosijeme s práškem do pečiva, přidáme cukr, vejce, podmáslí a olej. Vše promícháme a vlijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Poklademe ovocem a drobenkou vyrobenou z ostatních přísad. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 30 – 45 minut. ( hotový koláč lze poznat tak, že drobenka zezlátne).
Musím projít recepty, které se tady objevily a třeba načerpám inspiraci na víkend, přijede k nám velká návštěva.
Ještě občas dělám crumble - základ je vymazat nějakou menší zapékací misku máslem, dát do mí na kousky pokrájené ovoce ( jablka, rebarboru, švestky, hroznové víno, nektarinky...) posypat drobenkou a zapéct.
Existuje spousta varint, třeba švestkovy ( když mám chuť a náladu) pokrájím, zaliju troškou slivovice, citr. šťávou a třtinovým cukrem a nechám tak hodinu v lednici odležet. Drobenku lze podle nálady dochutit kokosem, oříšky, skořicí, praženými vločkami... Případně na horké crumble dát trochu zmrzliny. Jís e horké i studené.
Odpovědět