18.10.2013 5:53:51 Winky
Re: Recepty alá Mimibazar
hele to chce víc nadhledu - víš co je na světě za různý jídla? Který bys třeba v životě nepozřela a tam se tím místní cpou a jde jim to k duhu? A že bychom se stejně všichni neuživili kdyby každý chtěl jíst jen argentinské hovězí nebo biokuřata? Včera byl na Idnes či na Seznamu článek jak pobouřené polské ženy psaly stížnosti na Makro že měli malá selátka zatavená do folie a že je to "nechutný". Ale vepřovou panenku to by si daly. Lidi dneska houby vědí jak vzniká jídlo, jaká to je práce všechno vypěstovat nebo chovat, a nad ledasčím se ofrňují a nebo naopak netuší kolik s.aček je nutné nacpat do velkovýrobně zpracovávaného jídla a ani nad tím nepřemýšlí, tak jim pak nevadí frknout jakékoli dochucovadlo kamkoli.
Jsem v Asii, místní kuchyně je pro mě silnej zážitek každý den, ale ačkoliv si myslím svý, nekafrám jim do toho jak a co vaří, a někdy i ochutnám ačkoliv to vypadá všelijak (třeba taková želva, celá, jen se jí "odklopí" krunýř, má furt hlavičku a pacičky a musíš mezi tím vším maglajzem uvnitř hůlkama vybrat těch pár kousíčků masa který jsou v podstatě lahodný, akorát je mi líto že kvůli takovýmu drtku jídla musí umřít celá želva), někdy to ovšem k puse ani nepřiblížím, i když vidím slastný výrazy jedlíků (kuřecí pařátky a mnoho mořských živočichů, především těch hodně nožičkatých nebo naopak červoidních). Na druhou stranu jo, jí se tu spousta zeleniny (ovšem čerstvá ne, to není dobrý pro organismus - jak tu tvrdí - vše smažené ve spoustě oleje), ovšem vidět jak se ta zelenina pěstuje je taky zážitek značně těžce stravitelný pro osobu mající alespoň letmý pojem o ekologii. Navíc do průmyslově zpracovávaných potravin tu cpou takovou spoustu nejedlých či náhražkových věcí, že se divím, že nevymřeli minimálně předevčírem (plus tu žloutenkoidní nehygienu kterou je to všechno podepřené - každou chvíli tady někdo suší nějaké zrní/soju či zeleninu na zemi,, jen tak na silnici, pak to zase sebere a buď přímo sní nebo prodá....kam asi, náklaďáky s volně loženou zeleninou jezdí v té špíně naprosto běžně, co se vysype to se zas posbírá, původ oleje v restauracích je nedohledatelný a člověk si musí držet palce aby to byl vůbec jedlý olej atd).
A pak si vyber kdo je "prase co všechno spase". Ale kdyby měla ta miliarda číňanů jíst hygienicky a kvalitně, tak chcípnou hlady do týdne.....(nebo nás sežerou).
Odpovědět