18.10.2013 9:15:54 Winky
Re: Recepty alá Mimibazar
proti pařátkům, rybím hlavám a opičím mozečkům nemám vcelku nic, pokud to nemusím jíst. A je fakt, že oni se nepředhánějí v tom aby ti něco echt nacpali, nabídnou a když nechceš taky dobrý, aspoň zbyde víc na nás. Plus to že si nabereš sama na svůj talíř ze společné mísy je ok, nikdo ti nekydne na talíř hroudu čehosi a seď tu dokud nebude talíř prázdnej....
S těma prasátkama mě to právě dostalo (resp. ty protesty), tady se ledasco prodává "in natura", slepice před tebou běhá, ukážeš na ni prstem, paní veme sekyru a švinc, slepice je vejpůl, zabalí ti ji do novin a můžeš běžet. Půlky prasat běžně visí v chladicím boxe hned vedle těch balíčků s masem, kachny se tu pečou i s hlavou a se zobákem, stejně tak kuře. V restauraci si objednáš rybu co plave v lorně s vodou a za čtvrt hodiny ji máš na talíři. Neříkám že je to můj styl, ale na druhou stranu nejsou rozhodně přecitlivělý.
Mě vadí i takové to poučování v článcích že Češi neumí .... dosaď jídlo či typ úpravy (rizoto, grilovat, tatarák ...blablabla). Chápu že názvy a pojmy jsou pro to, aby si člověk pod tím něco představil, takže když se to pojmenuje rizoto, mělo by to vypadat a chutnat tak a tak. Ovšem když si to vařím doma, můžu si to A) nazvat jak chci a B) dát si tam co chci aby to chutnalo MĚ, nemusím dodržet žádné určené postupy či kombinace. A to je fajn ne? A že se z toho někomu kroutí kufr, no bohužel jeho problém.
Odpovědět