18.10.2013 10:40:27 x x
Re: Dlouhodobé vztahy
Tak já to jdu rychle naškrábat, a pak už FAKT valíme...
Dělám z hovězího zadního, nás je hodně, tak dělám min. z kila, ale sežereme i víc, kilo a půl. Večer si to prošpikuju slaninou. Nožem si do masa nadělám dírky a pak to tam natlačím prstem. To je pro mě nejjednodušší způsob. Pak udělám sladkokyseloslaný nálev, do toho nové koření, pepř, bob. list, trochu tymiánu a šup ma so na noc naložit. Ráno maso šupnu na balíček mražené zeleniny pod svíčkovou, nakrájené tak 2 cibule, přidám ještě zase další koření co jsem psala, toho tymiánu fakt přiměřeně a dám péct, podlévám, otáčím. Až je měkké, maso vyndám, vytahám koření, šťávu se zeleninou dám do hrnce, rozmixuju, zadělám šlehačkou s moukou a provařím, dochutím (to je kámen úrazu, s tím si hraju docela dlouho, dávám citronovou šťávu, sůl, cukr tak dlouho, dokud to není prostě ono

. Maso nakrájím na plátky a je hotovo. Na vršek na talíři pak dávám brusinky, ale nemusí to být. Knedlík dělám karlovarský, nebo z mikrovlnky, obojí je dobré.
Odpovědět