31.1.2014 19:28:32 Senedra
Re: kuchařské umění
Šuplíku jojo, ocet místo oleje.. taky se zadařilo.
A do výpeku z přírodních plátků cukr moučku místo hladké mouky - to se povedlo manželovi, když měl jednou dovolenou, tak mi chtěl udělat dobrou večeři k narozeninám. A ještě navíc jsem se ten den zdržela v práci hodně dlouho a domů jsem dorazila asi v půl deváté večer.
My měli svého času dozy s moukou, cukrem, solí a podobně v oteřené polici a papoušek se naučil strhávat nálepky s popisky. Tak se občas sáhlo vedle. Jako když jsem zadělala těsto na bramboráky a opět v něm skončil cukr moučka. Nejvíc "povedený" akcí asi nastávalo v těhotenství, to jsem buď všechno měla velmi pikantní nebo naopak absolutně chuťově nevýrazné.
Maminka mi vyprávěla, jak začínala vařit před a po svatbě - jednou koupila na lečo kilo a půl paprik. Vezla je pak v sáčku na brambory přes celou Prahu. Pak dala do remosky kynutý koláč se švestkami a nedošlo jí, že těsto tolik nakyne, protože do té doby pekla jen takové ty lité buchty.
Odpovědět