13.2.2014 11:50:24 Carollyn
Re: Jehněčí kolínka, červená řepa...
Mám úplně úžasný recept, dělala jsemho v sobotu a je to vážně hrozně dobrý. trochu zdlouhavý na přípravu, ale stojí to za to.
Kolínka odblaním, posypu sušenou rozmarýnou a na oleji si opeču slaninu nakrájenou na kostičky (10 dkg). na té opečené slanině opeču kolínka z obou stran - osvědčila se mě veliká hluboká pánev. Opečená kolínka dám do pekáče a posolím. Do pánve dám nakrájenou kořenovou zeleninu ( tak cca 6 mrkví na kolečka, půlku celeru, 3 na hrubo nakrájené cibule) a celé to dozlatova opékám. Když už je to takové pěkně zlaté, přidám malou misku přepůlených cherry rajčat, chvilku pokvedlám a přidám jeden rajský protlak a trošku provařím, stačí chvilka aby to začalo bublat. Celou tuto hmotu pěkně nakladu na kolínka, zaliju červeným vínem, nešetřím, padne v průběhu pečení skoro sedmička, přiklopím pekáček a dám péct na 150 stupňů do trouby. Celkem se to peče 3 hodiny, tak po hodině do toho vždycky vlezu a trošku promíchám zeleninu, případně doliju víno. ty 3 hodiny se skutečně vyplatí to péct, je to jedna báseň, měkké, jenom se to rozpadá. nechám do druhého dne, aby se pěkně rozležely chutě, druhý den ohřeju, jako příloha šťouchané brambory s pórkem, nemá chybu!!!
Odpovědět