17.2.2014 14:07:35 Kutil007
Re: Šunkovar
Celkově lze s Vámi souhlasit, až na bod č.1 a bod č.2.
Šunka nemusí být dva dny naložená. Stačí míchat aspoň 30 minut aby se vytvořilo pojivo. Poté bohatě stačí 24 hodin nechat odležet, ale není to nutné. Šunka se i tak spojí.
Co se týká teploty vody. Šunkovar vždy vkládat do horké a po uvaření do studené vody. Teplotu, kterou uvádíte na vaření je příliž vysoká. Při vaření šunky je důležité dodržet teplotu do 80 C, nikoliv od 80C. Ideální je 75-78 C.
Taky je dobré mít šunkovar, který má velký přítlak. Např. http://www.domaci-sunkovar.cz/p/151/masivni-forma-na-domaci-sunku-sunkovar .
Potom bude šunka opravdu pevná a chuťově skvělá.
Odpovědět