Re: Popaleniny
Reio, ano, napadlo mě to samé.
Hrnec špaget nepřecedím ani já sama. Řeším to tím, že vyndám jen tu děrovanou vložku se špagetami a hrnec nechám na plotně, buď ho vylije manžel, nebo já poté, co už není vroucí a nehrozí mi opaření. Dítě bych cedit špagety v situaci, kdy bych mu nemohla s tím hrncem v nouzi pomoci, nenechala. Leda pokud mají ten hrnec s vložkou, že by to taky jen vytáhl a vroucí vodu tam nechal.
Ale jinak vařit většinu jídel, kde se nemanipuluje opravdu velikým objemem vroucí vody nebo tuku, už desetiletý dávno může. Na táboře vaří u nás samostatně spousty jídel i mnohem mladší děti. Ale nikdy neslévají, to dělají vždy dospělí.
Malé děti (kolem 6 let) u nás super vaří třeba čočku na kyselo, rizoto, kuskus..., protože tam se voda vsaje a nemusejí slévat. Pak cokoli dušeného, co nakrájejí, na malém (a ne extra nebezpečném) množství tuku opečou, pak míchají a podlévají, to je pohoda.
V troubě podle toho, jak je trouba vysoko, dnes je dost móda dávat droubu do úrovně očí a tam teda tahat horký pekáč - to by mi taky za to nestálo. Ale u trouby dole by neměl být problém.
Odpovědět