2.3.2014 16:35:18 Kočanská
Re: Vaření po porodu
Dobrý den, mně tedy vždycky navařily a napekly maminky - obě moje a manželova. Jsou zlaté. Jinak já doporučuji cokoliv na přírodno podusit v papiňáku. Příprava je pouze nakrájet cibuli a maso (to ještě většinou trochu naklepu ono se pak rychleji podusí do měkka) - to může udělat manžel - a pak se osmahne cibulka buď do zlatova nebo jen zesklovatí podle toho, co chcete vytvořit.
Já většinou osmahnu dozlatova až dohněda dám koření dle chuti - většinou nové koření bobkový list, trochu pepře a kmínu a pak osmahnu maso, zaliji vodou, osolím, přiklopím a dusím - tak 1:40 až 2:00 podle druhu masa. Pak výsledek trochu zahustím jíškou. Udělám k tomu těstoviny, rýži nebo i s chlebem je to OK.
Příprava je tak max 15 minut.
Podobně se dá i rajská - pouze k cibulce přidám ještě kořenovou zeleninu a na másle zeskolvatím, pak přidám hovězí vcelku, rajčata v konzervě a ještě trochu protlaku a dusím - radši více tak 2:15. Nakonec rozmixuji ani nezahušťuji, protože je to dost husté tou zeleninou.
Takhle jednoduše se dá udělat jakékoliv maso buď na přírodno, s houbama, se zeleninou. Prostě papiňák je můj kámoš

Odpovědět