1.6.2014 10:47:56 Winky
Re: Jak na dobré pečené vepřové maso?
Pecu "flakotu" - cca 2 kg kotlety vcelku, na noc potru olejem a peprem, dam do lednice. Rano vyndam a necham cca hodinu odlezet aby melo maso cca pokojovou teplotu (proste aby nebylo ledove). Rozpalim pekacek, naolejovane maso ze vsech stran prudce opecu (I ty kratke rezne strany), podleju trochu pivem a horkou vodou (cca pul litru dohromady), prihodim cibuli na dilky, tri strouzky cesneku, bobkovy list, osolim, opeprim a pecu cca 40 min zakryte, pak odkryju, znova podleju a pecu odkryte jeste dalsich cca 40 min, na 200 stupnu. Podlevam dle potreby. Vypek nakonec projedu tycovym mixerem at je z toho dobry sosik.
Z priloh spenat ci zeli, n ebo jen krajenou sezonni zeleninu. Ja mam rada I pecenou cuketu, ostatni doma ale moc ne. No a k tomu brambory, bramborove knedliky, chlupate knedliky, specle.. . Tuhle jsme dojidali zbytek k ryzi a taky to slo :).
Odpovědět