26.3.2015 19:48:23 Gavašetka
Re: Jak na pohanku
Já miluju pohanku, ale vařím ji (nutno na začátku sbírat pěnu, která se bude tvořit. Nejradši mám právě tu hnědou, ale dělám i pahnkovou polévku (/jako dítě jsem ji fakt nesnášela, když jsem přijela za babičkou a dědou, dělávali "pohančenou polévku",krajové jídlo, jinde pohanka nebyla.
Příprava:
1. přebrat, aby tam nezbyly kamínky - nutné!!!
2. opražit nasucho na úpánvi, abž začne vonět
3. Přelít dvojnásobným množstvím horké vody, osolit
4. vařit na elmi mírném ohni pod pokličkou 10 minut
5. Vypnout plotýánku, přikrát izolační pokrávkou a nechat cca 15 minut dojít
Recept z kuchařky Vaříme dět, chutně a zdravě (Momčilová, Horan)
Jiné recepty jsem taky zkoušela, ale žádný mi tak nevyhovoval-
Odpovědět