| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Jíme zdravě

27.3.2015 8:44:24 angrešt

Re: Jak na pohanku

Jo, zůstává ho tam část i po převaření. ALe přece jen se teplem poškozuje a to je důvod, proč se občas člověk dočte v receptech "pohanku nevařte".

Já sama považuju fotosenzitivitu za horší variantu než určitý úbytek rutinu, proto převařuju. Není třeba dlouho, ty fotosenzitivní látky (fagopyrin) se zničí rychle. Kvůli fagopyrinu je jedovatá zelená nať pohanky, protože tam ho je mnohem víc než v zrnech. A podstatou je právě ta silná fotosenzitivita - nemoc z pohanky označovaná jako fagopyrismus.
Odpovědět
Průběh diskuze (14 názorů)
Téma: Jak připravit pohanku? Fren 26.3.2015 19:30
*Re: Jak na pohanku Lei 26.3.2015 19:44
**Re: Jak na pohanku Lei 26.3.2015 19:47
*Re: Jak na pohanku Gavašetka 26.3.2015 19:48
*Re: Jak na pohanku Mishula 26.3.2015 19:52
*Re: Jak na pohanku neznámá 26.3.2015 20:0
*Re: Jak na pohanku angrešt 26.3.2015 20:2
**Re: Jak na pohanku Mili+2 26.3.2015 20:30
***Re: Jak na pohanku Inka ..|-.|-.-|.- 26.3.2015 20:34
***Re: Jak na pohanku angrešt 26.3.2015 20:39
**Re: Jak na pohanku withep 27.3.2015 6:1
***Re: Jak na pohanku angrešt 27.3.2015 8:44
*Re: Jak na pohanku radka 27.3.2015 11:20
*Re: Jak na pohanku Vanka 27.3.2015 13:35

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.