Re: Český chřest
Zásady jak poznat čerstvý chřest:
- Čerstvě sklizený bílý chřest poznáte podle hodně pevných, sevřených hlaviček a lesklého povrchu. Při naříznutí vytéká bílá míza.
- Čerstvý bílý chřest se nedá ohnout, praskne. Naopak, pokud je chřest gumový, nekažte si chuť a nekupujte ho. U zeleného větší elasticita není na závadu.
- Čerstvé výhonky vržou, pokud je o sebe třete.
- Čerstvý chřest není svraštělý a není výrazně okoralý v řezu.
- Chřest by měl vonět, nikoli zapáchat.
V lednici vám čerstvý chřest vydrží i týden, doporučujeme ho dát například do mokré utěrky.
Pro záruku naprosté čerstvosti doporučujeme návštěvu naší farmy a prodejny (otevřeno každý den od 7 do 17 hodin) v Hostíně u Vojkovic
Jsme pouhých 20 minut od Prahy http://www.ceskychrest.cz/kontakty/kudyknam/ a cesta od dálnice je dobře značena.
Odpovědět