10.8.2016 17:26:26 Tante Bante
Re: Pečete Quiche? 
Je to cca kostka másla na 350g mouky, ale musíš si to ozkoušet, konzistence je hodně podobná jako třeba na linecké cukroví. Studené máslo s moukou a osolené se dá do robotu, robot to rozmydlí na takovou drobenku a pak se tam nalije troška opravdu studené vody, udělá to kouli, hned vypnout, aby to neodpálilo robotu motor a rychle dopracovat rukama, je to za chviličku a chce to fakt dělat rychle.
Pak se to rozválí, dá do vymazané formy, okraje oříznout, zatížené chvíli zapéct,může se to pak i potřít bílkem, udělá to, že se těsto zatáhne a oddělí od náplně, ale není to nutné, spíš někdo to má tak rád.
No, a tu náplň si musíš vyzkoušet a odhadnout, kolik čeho, aby ti to ten koláč pěkně naplnilo, záleží, kolik dáš té "nesmetanové" složky, co chceš v té náplni mít, orestuješ na pánvi na tuku, ochutíš, zaliješ smetanou, ve které se rozkvedlají aspoň tři žloutky (malá vajíčka, jaká se prodávají v obchodě). Přidává se nastrouhaný sýr a jde celkem jakýkoliv, i balkánský.
A pak se to docela dlouho peče, aby se ta náplň propekla a byla do zlatova.
Odpovědět