24.9.2016 23:36:29 Mishula
Re: Hovězí vývar - návod pro blba
Na to bych taky ráda přišla, protože hovězí vývar z kuřete se mi stále nedaří.
Ale jinak - na hovězí vývar se mi osvědčilo hodit maso s kostí (kost je důležitá) nejdřív na pánev a zprudka zatáhnout ze všech možných ploch i neploch. K tomu klidně celer, petržel, mrkev, na velké kusy (aby se toho prostě opeklo co nejvíc). Cibuli se slupkou jen rozpůlit a opéct na řezu. Po zhnědnutí vše přendat do hrnce a zalít STUDENOU vodou. Nevařit jak šílenec, spíš nechat jen probublávat, minimálně dvě hodiny, ale čím dýl, tím líp. Hlídat pěnu, protože jak se ta bílkovina nesebere, je to v celým vývaru. Ta zelenina a zejména cibule asi dělá pěknou tmavou barvu, co jsem tak vypozorovala. Koření dávat hned (bobkáč, celý pepř, nové koření). Pokud se pěna nesebere, cedím vývar přes plátno. Po vypnutí plotny přidávám libeček, ten prostě miluju.
Odpovědět