6.10.2016 9:50:49 achje
Re: Vaše oblíbené polívky
takze, skopove maso s kosti, nejlepe libova zebra, to same hovezi masita zebra, dam varit ve vode spolu s jednou mrkvi, 2 strouzky cesneku a 1 celou cibuli a cerstvou petrzeli. varim na malem plameni 2,5 hodin, sbiram penu a postupne pozdeji i tuk, ktery plave na povrchu. ten davam zvlast do hrnku, penu vyhazuji. kdyz je maso hotove, vyndam ho a ve vyvaru uvarim siroke nudle. (mouka, vejce voda, na tenko vyvalene, siroke tak 5*5 cm) dft. nudlove testo.
v tuku ktery jsem nasbirala dusim az smazim cibuli nakrajenou na krouzky. voda ce vyvari, nakonec se smazi jen v tuku. uvarene nudle nandam do vetsi polevkove misky, na ne dam tu cibuli, maso obrane od kosti a nakrajene na platky a zaleju vyvarem, posypu petrzelkou.
spravne by se melo jist rukama a vyvarem ktery je v misce vedle zapijet. ja jim hulkama a vyvar srkam z misky. musi se jist horke, jakmile vychladne skopovy tuk, je to
zazila jsem autentickou ,,zabijacku,, kdy kazach a dagestanec varili celou ovci v obrovskem hrnci venku na ohni. nikdy jsem nic lepsiho nejedla a dlouho hledala co to vlastne bylo za jidlo. netusila jsem, ze jim kazassky narodni pokrm. celkove to byl zajimavy vecer. zakonceny strelbou do flasek samopalem

bandou ozralych dagestancu


a jinych brigad. na recept jsem se nestacila zeptat, brala jsem nohy na ramena

Odpovědět