15.11.2016 11:01:53 Monika
Re: Které máslo plužíváte na pečení?
Podle mého záleží, na jakou chuť cukroví jste zvyklí. A i na druhu cukroví, když je kakaové, tak potom "chuť másla" není tak podstatná, myslím. Ale je i rozdíl v tom, jak se těsto "slepí", cukroví z másla a Hery má podle mě i jinou "konzistenci". Vánoční cukroví peču obvykle z těch levných (tj. pro tebe "nemáslovatých") másel (ale jsou to másla, mají 82% tuku, jen nejsou čerstvá), mamka pekla za našeho dětství z "krájeného másla" (taky se mu říkalo "dvojka") a myslím, že jeho podstata byla stejná, jako těch dnešních levnějších másel - byla uchovávaná v mrazáku. Takže mi všechny recepty od mamky fungují a cukroví chutná, jak jsem zvyklá. Babička peče z Hery (cukroví chutná trochu jinak, i když je to "to samé", ale nevadí mi to) a tchyně tuším ještě z čehosi jiného, její pečené druhy mi moc nevyhovují, ale ona zase dělá úžasné nepečené cukroví a různé ty složité (a na mě moc pracné) kombinace - těsto, krém, poleva, posypka ... tam žádné máslo nevnímám a mám co dělat, abych nevyjedla z tácu všechno
Odpovědět