Re: Které máslo plužíváte na pečení?
Na běžné pečení používám obvykle Tatra to s krávama, Madetu, Moravia, JAroměřické nebo Poděbrady. Sem tam na všední pečení koupím levnější máslo, když narazím na Halíře, to není špatné. Levná taková ta divná noname másla nekupuju už ani na pečení, přijdou mi jak namíchaná s margarínem.
Másla na pečení mrazím, když narazím na akci, tak klidně vemu víc toho dražšího. V mrazáku částečně deemulguje, což mi vadí na přímou konzumaci, ale do těsta je to celkem jedno.
Na peční listového a plundrového těsta je potřeba máslo s vyšším obsahem tuku, to je z českých co vím jen to Tatra farmářské v pergamenovém obalu, tak na to kupuju tohle. Jen je nešikovné, jak je menší a musí se to přepočítávat.
Z hery nepeču, nevyhovuje mé chuti ani náhledu na kvalitu tuku, ale když z ní někdo peče, tak to chápu, je to přece jen za polovic. Klidně si na návštěvě dám, když je to s laskavostí připravované

Odpovědět