| Vodníček | 70106 | 
| 
 | 
 10.1.2008 15:48:56 
Holky,sorry,ze Vam sem lezu,ale chtela jsem se zeptat,je v Hradisti 3D UTZ,na ktery bych se mohla objednat,i kdyz nejsem mistni? 
 | 
| alca | 
| • | 
 30.11.2007 20:09:32 
7 denni kurz pres internet hubnutí a ocistení organizmu na www.snama.cz/active-alena 
 | 
| simca+klucíí | 66211 | 
| 
 | 
 10.10.2007 19:55:31 
tak se to nejak uklidnilo samo, domluvila jsem se ze synem ze muze se mnou lezet do 2o hod a pak pujde k sobe a sama se divim ze to vzal tak dobre a uz tyden to funguje bez chybicky. 
musim to zaklepat na drevo,a vam moc dekuji za nazory a radY, DĚKUJI  | 
| Janula | 
| • | 
 8.10.2007 21:40:18 
No je fakt, co píše i Cirilika, že pocit bezpečí potřebujem (vzpomínám, jak jsem milovala spaní v posteli s babičkou  - v 1.třídě, když si mě v pátek brala domů po "jiskřičkách"). Třeba to zkus, lehne, bude spát v klidu, Ty taky. Rozmazlit ho tím určitě nemůžeš, naopak budete si blíž (teda pokud tam nehraje roli nějaký Tvůj nový partner, to by pak nešlo) a třeba půjde jen o pár měsíců, stmelí Vás to. A neboj, že jako puberťák by se už nestyděl s mamkou spát v posteli, samo ho to přejde ( a když i tak přijde sem tam se přitulit, tak to je hezké, ne?). Drž se, máš to teď těžké, smutno je Vám určitě oběma. (Jo a tím krokem nejenže uklidníš Vás oba, ale možná vypálíš rybník dědovi, pokud to dělá zlomyslně, no i když myslím, že ne, že si chce Alexe spíš normálně naklonit).  
Řeším teď obdobné dilema - uspávání dcery (1,5 roku): v dlouhodobé nepřítomnosti táty a pak při nemoci a v poledne jsme si navykly usínat (ona) v mé posteli, mazlíkuje se,povídáme, žvatlá, jenže poslední dobou to trvá dost dlouho. I já občas v duchu zuřím, třeba po 30 min., při představě, co všecko ještě nemám hotovo. Současně si říkám - sakra, je to jednou v životě, brzo už se to nezopakuje, vklad citu se nedá dohnat. A mé dilema, pominu-li své občasné "už spěchání"? Manžel a tchyně mi to vyčítají, navíc on s ní neumí být a pak se malá jeho uspávání brání a řve. A já si pak samozřejmě sama uvědomuju, že někdy ten řád nastolit musím, že se může stát něco nečekaného (já v nemocnici) a malá bude "rozmazlená". Jinak jsem na ni spíš tvrdší, ale tohle jsem si neodepřela.I když brzo začne uspávání s pohádkou, takže taky rituál. Pá J.  | 
| Cirilika | 15884 | 
| 
 | 
 7.10.2007 21:14:54 
Simčo,taky jsme měli se synem takový problém - chodil za mnou do postele spávat až do svých 10 let! To jsem byla těhotná se svou nejmladší dcerkou, tak pak už nemohl, to pochopil. Nechodil každý den, ale třeba 1-2x za týden a až po půlnoci. Asi se mu něco nepěkného zdávalo, nevím. Já být Vámi, tak bych ho zatím nechala. Jak jsem tady četla, tak se právě rozvádíte, to může být taky příčina jeho úzkostlivosti a potřebuje Vás mít asi nablízku. Nijak ho proto nezesměšňujte nebo od sebe neodhánějte, však ho to taky přejde, uvidíte. Buďte trpělivá a hodně s ním mluvte, o všem. Držím Vám palce. 
 | 
| ivca | 
| • | 
 27.9.2007 21:27:10 
ahojky vsem maminkam na materske,na webu jsem nasla zajimavy programek na zalozeni  
takoveho denicku,bud jen pro vas nebo pro zverejneni to je jen na vas,lze vkladat foto,text sablony...JUKNETE ....www.txt.cz  | 
| simca+klucíí | 66211 | 
| 
 | 
 25.9.2007 16:50:29 
manzel s nami uz 2 roky nezije a maly tema rozvod neresi,nevim zda tomu nerozumi ,nebo nechce rozumet.ani se nepta a mi s muzem to mame vyresene co se tyka jeho vychovy,ale prarodice to je jina:-( 
obcas mi pripada ze chteji syna pretahnout na svoji stranu a privlastnit si ho je to sice silene ,ale ja to tak citim, tchan rikal ze u nich by se mel lip!!!!!!!!  | 
| Janula | 
| • | 
 24.9.2007 12:30:32 
Italko, vítej z dovči :-)) 
Simčo, je to určitě složité, sama nevím, co bych dělala při rozvodu (kolikrát mi stačí nějaká hádka doma) a dítě to prožívá často daleko hůř. Současně Tě nemůže vydírat a Ty mu ulevovat, to by zvlčil. Je to těžké. Nevím, asi bych si s Alexem v klidu sedla, že si musíme popovídat, znovu bych ho ujistila, že se sice rozvádíte, ale Vy, a on že je pro Vás oba nadále sluníčko. A po tom ujištění (děti to potřebujou slyšet pořád) bych navázala na to, že určitě ví, že něco jiného je víkend a vyspávání ráno a něco jiného je povinnost, třeba škola. V klídku mu řekni, že jako máma máš za něj zodpovědnost, a ponocování, kdy jde ráno brzo do školy, mu přinese horší zdraví i soustředění a tím horší známky ( v nouzi bych mu klidně řekla, že kdyby si pak toho všimli ve škole, že by se mohla o Vás zajímat sociálka, prostě jemně ho postrašit, ale to záleží na Vaší situaci, vůbec Vác neznám, natož jeho povahu, třeba jen brblá stále dokola, až je to unavující, ale jinak je třeba hodný tichý kluk). A ke spaní v jiné posteli - občas to jde, ale celkově je každá rodina jiná, ať se podívá na rodiny kamarádů, každá má svá pravidla, něco je líp a něco hůř. A ty jako máma věříš, že je pro něj nejlepší to, k čemu ho vedeš Ty. Proto to bude tak, jak říkáš Ty. ... zkrátka začni chlácholivě, pomazlete se (pokud už není úplný puberťák), ale pak dej jasně najevo, že prostě tak to je a přes to vlak nejede. Že mu to chceš vysvětlit, nějaký kompromis být může, ale o základních věcech se tu diskutovat nebude, to už jsi mu řekla a nenecháš se zviklat. Lehko (a možná i blbě ) se mi radí, sama to neumím, jsem v reálu spíš "máslo", ale vidím kolem sebe, že přísnější lidé nemají jen ten respekt, ale kolikrát i časem je jejich děti docení. Myslím samozřejmě "trochu přísní", a má-li on teď kvůli rozvodu v hlavě zmatek, plus blíží se puberta (dnes děti kolem 11 let), tak potřebuje nějakou jistotu, a to třeba i v jasných pravidlech. držím Ti pěsti, ať tohle období v životě zvládneš co nejlíp! J.  | 
| Italka*+Sebík | 41121 | 
| 
 | 
 18.9.2007 20:48:57 
Ahojte holky, 
tak už jsme přes týden doma z dovolené, ufff než to člověk všechno vybalí, vypere a doma pofackuje s malým za zadkem..tak je to zápřah, žádná babička v dosahu, tak je to na dlouho....v itálii bylo bezva, sice počasí nám úplně nepřálo, půlku dovolené bylo 30 oC a pak kolem 20oC...ale Sebimu to bylo jedno a to bylo hlavní, byl spokojený, ven se dalo chodit, tak jsme poprocházkovali...byli jsem mile překvapeni, jak "Palmovou rivieru" hezky pospravovali, je to tam fakt hezké, určitě bych tam jela znovu....ale ještě nás láká Toskánsko. tak uvidíme... jinak jsme začali chodit plavat do Staráku, jen by nesměl Sebi dneska v noci dostat rýmu, sice jen slabou, ale má ji...ach jo, to je už letos potřetí. snad se to nerozjede.... mějte se  | 
| simca+klucíí | 66211 | 
| 
 | 
 17.9.2007 21:11:15 
Janulo,dekuji za nazor. 
on to chape,vzdy jde bez reci do pokoje,ale az tak po 3dnech co je doma a kdyz uz je to bez problemu tak jde k dedovi a vse zacne nanovo. je to silene on zvlada chodit a ptat se az do 1 hod v noci a rano ma v 6,20 vstavat, jde mi o to aby ve skole nepadl na "hubu",ale toto by mel chapat i deda ne? my se rozvadime a deda je manzeluv otec a to je asi kamen urazu,chce alexe tlacit proti me.mozna se pletu ale rozum mi to tak rika.JE TO SLOZITE:-(  | 
Povídání o bylinkáchChrudim  
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou  
Vítání sv. MartinaBlansko  
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město  
Vánoční trhy v KuksuTrutnov  Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.