| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Budulínci aneb Zemřelo nám dítě

Diskuze pro všechny maminky, které potkala největší tragédie jejich života a přesto se rozhodly to nevzdát a bojovat dál. Naše děti zůstanou našemi dětmi jednou provždy, ať jsou kdekoli, tak proč si o nich nepovídat?

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 640] Názory 641650 z 3724  [Dalších 3074 >>]
MISKYNK 91294
16.5.2010 17:35:49
Petro máte pravdu nám řekli, až v 7 m těhot- že bude mít hydrocefalus- vubec nás nenapadlo nedat mu šanci žít i když to dopadlo smutně po 5 let, ale myslím, že marné to nebylo a žil jak mohl a vždy dostal tolik pusinek odnás.Doktoři by ho nejraději odepsali hned.
MISKYNK 91294
16.5.2010 17:30:42
Ahoj, tak taky přidám troška do mlýna svým příběhem- trápeníčkem.
před 6 lety se dceři narodil syn s hydrocefalem velice moc postižen- nemohl být doma, neuměl papkat, ale po shuntu se zlepšil, ale mudři jen ten neměl přežít, to bude hruza ano hruza bylo jejich chování.tak secodvezl do kojenáku, stím až bude bez sondy tak pujde knám, ale nikdo snim tam necvičil a tak se stále prohluboval spasmus nožiček. No co bych zato dala kdyby tu zustal a žil snáma i když posižený.14.5 zavřel očka navždy v ustavu v 5.l nebot zdravotnice nepoznaly zápal plic až když musely resuscitovat ,tak najednou, že to nedával najevo, že mu něco je. prohrál svuj boj v nemocnici po 12 h v umělém spánku.
v R,2007 SE NARODIL DALŠÍ VNUK, TÉŽ HYDROCEFAL SE SHUNTEM ALE TO UŽ JSME MOC BOJOVALI PROTI DOKTOR, A JEZDILI JSME KAŽDÝ DEN UČIT HO PAPAT ABY NEMĚL SONDU A ZADAŘILO SE. PROGNOSA BYLA DĚS- STEJNĚ NEVYDRŽÍ ,NIC SNÍM NEBUDE A TED JEN ZÍRAJÍ PÁNI DOKTOŘI, ŽE JSME DOKÁZALI HO NEPUSTIT ZA BRÁŠKOU,TEN NAD NÍM POLETUJE V OSOBĚ ANDĚLÍČKA A CHRÁNÍ HO.Nyni se vnuk otáčí, zkouší sedat, je hypotonik ale je to silná osobnost a tak jim berem pánum doktorum vítr z plachet zždy na kontrole.Stojí zato bojovat i o postižené dítě a sním moc pracovat a učit ho neunavně vše pomalinku dát mu taky šanci žít plnohodnotný život- má nato právo.
Mili+5 20018
14.5.2010 19:35:10
Zuzko, moc děkuji, zrovna dnes mi to pomohlo, včera jsem měla hrozný den z různých důvodů, ale na závěr dne jsem se neprozřetelně chtěla odreagovat u Chirurgů(lékařský seriál) a zrovna se tam řešilo umírání dítěte, ale nakonec to tam dobře dopadlo, chlapec se probral z bezvědomí a řekl, že by se rád napil. Vybavilo se mi, jak já jsem stála u Milenky v epilept. statu s připraveným pitím a pořád čekala, kdy se probere, abych jí ho dala.Už nikdy jsem jí napít nedala. Někdy se to připomene, jen síla bolesti už není taková.
Někdy si říkám, zda mi celá ta situace jen vzala nebo i dala. Z pohledu tohoto života vidím jen ztráty, ale čím víc polevuje ta prvotní bolest, tím víc vidím, že pro můj vztah s Bohem to měla zásadní význam a to v pozitivním slova smyslu, velmi mě to k Bohu přiblížilo, cítím intenzivněji jeho lásku, i když je to možná pro mnohé paradox.
Zuzka, Tomík 9 l, Linda 3r
  • 
14.5.2010 19:01:44
Mili hrozně moc mne Váš příběh zasáhl. Jste velmi silná, i když si tak třeba nepřipadáte. Milenka byla a je skutečný andílek. Možná přišla na tento svět ( a posléze z něj odešla) kvůli svému andělskému poslání.Vaše slova, láska, vzpomínky mají obrovskou sílu a takové zvláštní vyzařování. Četla jsem tu (a mě se to stalo taky), že maminky u Vašeho videa a vyprávění pláčou. Teď se mi svírá hrdlo,prožívám to s Vámi. Milenku jsem si okamžitě zamilovala. V rodině o ní /a s ní /hodně komunikujte. Milenka je takovou patronkou všech dětí, protože maminkám posílí uvědomění citů ke svým dětem.
lentie 106966
14.5.2010 17:08:11
Stalo se mi něco podobného. Těhotenství podle lékařu bylo v pořádku i když jsem neustále doktorce opakovala že mě břicho bolí, že když třeba vstanu ze židle tak mi projedou bříškem jakoby nože - prý to být muže jak se napínají svaly, asistenstka mi v poradně dokázala akorát vynadat že jsem moc přibrala než si všimla po mém upozornění že jsem oteklá... v pátém měsíci je to prý neobvyklé , ale zase nic.... pak jsem najednou dvě kila zhubla a bříško které bylo velikostně srovnatelné s jinými těhulkami ve čtvrtém měsíci mi kleslo... na další prohlídku jsem už šla s tím že necítím tolikk pohyby.. pak dohadování kdy mám čas jít na UV~q~ snad hned říkala jsem si... ale nic tak odpoledne - tam mi najednou doktor oznámil že se těhotenství musí ukončit a volal erzetu... byla jsem 28+6TT doktorka v nemocnici začala na doktora který dělal UV nadávat co si to vymýšlí... že srdíčko bije... a tak uděláme taky UV, nebylo nic vidět a tak že tedy počkají jestli se mimčo nepootočí aby viděli pupečníkové žíly, to už tam ale díkybohu dorazil manžel a slyšel jak se doktorky dohadují zda je to na hradec - prohlásil okamžitě tam, za necelou hodinu mě erzetou převezli, malé už srdíčko přestávalo být tak v HK rovnou na sál... malou museli resuscitovat a při porodu krvácela do celé pravé hemisféry...PH pouze 700g, pak byly další komplikace... je jí ted skoro rok, na bok se neotočí, sama nesedí,... zustává na urovni tří mesícu... musíme taky cvičit vojtu protože začíná být ztuhlá, pomalu ani neví že má i levou stranu těla....nikdo nám neřekne jak na tom bude, s jakým postižením máme počítat...nestačilo tenkrát kdyby mě doktorka více poslouchala??? co kdyby mě do HK odvezli hnedka???? u nás v nemocnici mě na gyndě teda neuvidí...
tak moc vám rozumím....a přeji mnoho sil~;((
Sofíšek 107611
13.5.2010 2:17:58
Před 3lety zemřel chlapeček mé sestry vinou lékařky která při vytahování drobečka použila kleště a při použití spadla,sjely kleště a promáčkly Marečkovi hlavičku.Tehdy medializované,soudně řešené.

Nyní jsem byla těhotná já a strach z nastávajícího porodu byl velký.V porodnici vědeli co se sestře stalo a jak dávaly pozor????
Přijaly mne v porodnici na základě decelaraci ozev-tj vypadávalo neustále srdíčko a lékaři to přisuzovali točení na pupeční šnůře.Nikoho nenapadlo udělat ultrazvuk a zjistit proč se tak děje. Přenášela jsem.byla jsem 41týden.To vše trvalo 31hod.Neotvírala jsem se. nakonec přišel primář a rozhodl-okamžitě na sál. Co se stalo? Když vytáhli Sofinku tak nedýchala.srdíčko tlouklo ale nedýchala.okamžitě ji intubovali a odvezli ji na JIP do dětské. Nikdo mi nic neřekl,všichni se mne báli,vizita byla tak rychlá a útěkařská a po 3dnech mne rádi po císaři poslaly domů.
Já chodila 50dní na JIPKU za svojí holčičkou.51den nám ji pustily s tím že tam již pro ni víc neudělají.Verdikt? Díky trvajícímu a neprofesiálnímu porodu má Sofinka poškozený mozek,hodně poškozený.Bude postižená hodně ale jak moc nikdo neví.Takže ze zdravé holčičky máme chrčící stvořeníčko které nemá sací reflex,nepolyká,takže musíme odsávat speciální odsávačkou cca 4krát do hodiny,přijímá stravu přes hadičku peg kterou má zavedenou v žaludku,bere léky,inhalujeme 4krát denně,cvičíme jelikož má křečovité držení těla,opečováváme očička jelikož téměř nemrká, nepláče. To si mám připadat jak máma?Nevím co to je, nepřijdu si tak.Jsem spíš lékařka v domácím prostředí. Píšu tyhle řádky,pláču a odskakuji odsávat Sofinku.
Lékaři se snažily trvat na ústavu, ale co se změní ústavem pro Sofii? Nic jen ji vezmu třeba tu malinkatou naději kterou ji můžem s partnerem dát.
Otázka zda je lepší mít takové dětátko kde Vám nikdo nedává neději nebo mrtvé dětátko je jistá. To druhé,bohužel, je lepší. pak se jen smiřujete. Já ale musím doufat a postupné lítání po nemocnicích mi bude brát naději po kouskách dokud ze mne nebude jen troska a Sofinka bude jen krásné tělíčko bez života.
MYSLÍM ŽE VÁS CHÁPU. TAKÉ BOJUJEM. AL VY VÍTE ŽE TO BUDE LEPŠÍ,NÁM NIKDO NADĚJI NEDÁVÁ.
KAŽDOPÁDNĚ VÁM ZE SRDÍČKA PŘEJI AT SYN JEN DĚLÁ RADOSTI A AT SLOUŽÍ HLAVNĚ TO ZDRAVÍČKO KTERÉ JE POTŘEBA.
Sofíšek 107611
13.5.2010 2:11:30
Před 3lety zemřel chlapeček mé sestry vinou lékařky která při vytahování drobečka použila kleště a při použití spadla,sjely kleště a promáčkly Marečkovi hlavičku.Tehdy medializované,soudně řešené.

Nyní jsem byla těhotná já a strach z nastávajícího porodu byl velký.V porodnici vědeli co se sestře stalo a jak dávaly pozor????
Přijaly mne v porodnici na základě decelaraci ozev-tj vypadávalo neustále srdíčko a lékaři to přisuzovali točení na pupeční šnůře.Nikoho nenapadlo udělat ultrazvuk a zjistit proč se tak děje. Přenášela jsem.byla jsem 41týden.To vše trvalo 31hod.Neotvírala jsem se. nakonec přišel primář a rozhodl-okamžitě na sál. Co se stalo? Když vytáhli Sofinku tak nedýchala.srdíčko tlouklo ale nedýchala.okamžitě ji intubovali a odvezli ji na JIP do dětské. Nikdo mi nic neřekl,všichni se mne báli,vizita byla tak rychlá a útěkařská a po 3dnech mne rádi po císaři poslaly domů.
Já chodila 50dní na JIPKU za svojí holčičkou.51den nám ji pustily s tím že tam již pro ni víc neudělají.Verdikt? Díky trvajícímu a neprofesiálnímu porodu má Sofinka poškozený mozek,hodně poškozený.Bude postižená hodně ale jak moc nikdo neví.Takže ze zdravé holčičky máme chrčící stvořeníčko které nemá sací reflex,nepolyká,takže musíme odsávat speciální odsávačkou cca 4krát do hodiny,přijímá stravu přes hadičku peg kterou má zavedenou v žaludku,bere léky,inhalujeme 4krát denně,cvičíme jelikož má křečovité držení těla,opečováváme očička jelikož téměř nemrká, nepláče. To si mám připadat jak máma?Nevím co to je, nepřijdu si tak.Jsem spíš lékařka v domácím prostředí. Píšu tyhle řádky,pláču a odskakuji odsávat Sofinku.
Lékaři se snažily trvat na ústavu, ale co se změní ústavem pro Sofii? Nic jen ji vezmu třeba tu malinkatou naději kterou ji můžem s partnerem dát.
Otázka zda je lepší mít takové dětátko kde Vám nikdo nedává neději nebo mrtvé dětátko je jistá. To druhé,bohužel, je lepší. pak se jen smiřujete. Já ale musím doufat a postupné lítání po nemocnicích mi bude brát naději po kouskách dokud ze mne nebude jen troska a Sofinka bude jen krásné tělíčko bez života.
Petra 107380
11.5.2010 15:16:57
Jinak jsem ráda, že vy se s osudem perete, jak píšete, úspěšně a přeji vám i vašemu synovi spoustu zdraví a štěstí v životě.
Petra 107380
11.5.2010 15:15:48
Bohužel, mám pocit, že všichni lékaři zveličuji screeningy a ultrazvuková vyšetření.
Jasně, určitě procento miminek s VV zachytí, ale ne všechna a to už nikdo neříká. A pak to, že je to všechno založeno jen na pravděpodobnosti...My prošli screeningem jak v I. tak ve II. trimestru, všechno bylo OK, genetický UTZ taky, a pak při kontrole kvůli těhotenské cukrovce...A neumím si představit, kdybych na ní nešla, tak by se na to přišlo až po porodu, který by zřejmě proběhl v méně specializované nemocnici a kde bych asi rodila přirozeně, což by asi v danou chvíli osudné...
No, nejsou slova, která by vyjádřila bolest při ztrátě dítěte a nejsou slova, která by vyjedřila zklamání v lidech, co měli pomoct...
Dee Dee+2 kluci 91465
9.5.2010 20:54:44
Je mi to jasné a je mi to moc líto.Tohle by se stávat nemělo.Protože jsem zažila něco podobného, tak si myslím,že snad není horší varianta...

Já taky neměla na výběr-celé těhotenství jsem měla "zdravé dítě" a ve 40.týdnu mi zjednodušeně řečeno dali dítě s extrémně utlačeným mozkem a řekli: "Tady máte.Jak dopadne,nevíme,ale uvidíme po roce."

Kdybych si měla vybrat mezi postiženým dítětem a žádným dítětem,asi si vyberu žádné. Ale když jsem měla to dítě v ruce,nezbývá nic jiného,než ho přijmout.Tak to prostě je.

Jinak syn vypadá,že se z toho dostane,ale stejně se s tím,co se stalo nějak nemohu vyrovnat...

[<<Předchozích 640] Názory 641650 z 3724  [Dalších 3074 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.