| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : JIP a ARO

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 400] Názory 401410 z 453  [Dalších 43 >>]
Jana, Terezka 5/03, Miška 1/06 29501
10.2.2008 18:30:00
Taky přispěju svou troškou do mlýna. Mám čerstvou zkušenost. Minulé úterý nás hospitalizovali s malou, se zánětem ledvin. Automaticky jsem mohla nastoupit s ní (vybrala jsem si nadstandart, protože jsem neměla chuť ani náladu se ještě s někým družit). Už při příjmu mi bylo řečeno, že je dost možné, že bude muset na prvních 78 hodin na JIPku. Mělo to probíhat takovým způsobem, že budu pořád s ní, večer, až usne, tak půjdu na pokoj s tím, že kdykoliv se malá probudí, tak mě sestřičky zavolají, abych okamžitě mohla za ní. Nakonec jsme tedy 30 hodin kapaček zvládly na pokoji, takže jsme se od sebe nehnuly, ale personál nemocnice mě příjemně překvapil svým přístupem a pochopením. Jedná se o dětské oddělení nemocnice Frýdek-Místek.
Simča
  • 
10.2.2008 11:15:55
Děkuji,pláču a přeji už jen krásné, krásné a ještě jednou krásné dny.
Mili+5 20018
9.2.2008 17:17:43
Simča
  • 
9.2.2008 15:30:40
Mili, je mi vás moc líto přeji vám už jen krásné a slunné dny.Znám váš příběh jen zkráceně,ráda bych se s ním seznámila,ale nevím,kde ho ve starších příspěvcích najít.Ale i tak chápu obrovskou bolest,kterou jste musela projít.Ale asi nikomu nedojde ta šíře a hloubka bolesti,pokud si jí sám neprojde.Sama mám 3 děti a taky jsem s něma občas pobývala v nemocnici,vždy bez problémů,s vašim problémem je to ale asi nesrovnatelné.Nicméně tak jak tady píšou jiné maminky,asi pomůže jen otravovat,otravovovat a otravovat donekonečna personál,hledat si známé přes doktory atd. a taky tento problém MEDIALIZOVAT.Snad se něco pohne k lepšímu.Moc bych to všem malým nemocným a jejich rodičům přála.Mějte se krásně.
& 21461
7.2.2008 18:12:16
Iviku souhlas. Presne tady jde o princip.
V kriticky situaci nema clovek energii jeste se "brat o svy prava".
Ivik a kluci 00,03,06 37579
7.2.2008 17:39:38
Petro, to je sice hezký, ale tady jde o princip. Jde o to, aby to automaticky brali lékaři a sestry hned a všude, že chcete být se svým dítětem - tak, jako píšete, že to brali po dvou týdnech vašeho "nedání se".
Já jsem byla se synem v nemocnici, když byl malé miminko, nemohla jsem tam být pořád, ale on byl týden na umělém spánku, takže stejně by nevnímal, jestli tam jsem nebo ne. Byl na operaci se srdíčkem, noc před operací jsem proseděla noc u jeho postýlky ve starém křesle a byla jsem ráda, že mi to umožnili. Kdyby mě tam nechtěli nechat, prosadila bych si to. Jenže syn šel na víceméně banální operaci, věděli jsme, co ho čeká, jak by to mělo probíhat. Kdyby mi dítě odvezli do nemocnice s neznámou chorobou, kdyby trpělo a plakalo, nikdo by nevěděl, co mu je, myslím, že bych z toho byla tak mimo, že bych nejspíš neměla sílu "se nedat".
Právě pro takové případy by mělo být naprosto přirozené, aby maminka mohla být u dítěte.
Přijde mi hrozný, aby se ve chvíli, kdy prožívá jedny z nejhorších chvil v životě /možná i ty nejhorší :-(/, musela máma domáhat toho, aby ji pustili k jejímu vlastnímu dítěti...
Petra,Madlenka05 a Michálek06 6656
7.2.2008 16:56:40
Ahoj, se synem jsem si užila spoustu hospitalizací a lékařských zákroků od odběrů krve až po narkozy. Hlavní věc je, ačkoliv je to strašně těžké zvlášť pro naše nátury vychované komunismem - je lepší držet hubu a krok - nedat se odbýt, trvat na tom, že budu u zákroku, že chci být přítomna u dítěte na JIP, že chci být o všem informována a otravovat, otravovat a ještě jednou otravovat. Ono sice budete za hysterickou matku, za opruzačku a podobně, ale většinou dosáhnete svého - budete s dítětem. Já jsem ve špitále byla za největšího magora, chtěla jsem vědět co malému kapou kapačkou, co je to za mlíko, které doneslo - vypadá jinak než to které normálně pije, kam ho vezou, co mu budou dělat a proč u toho nemůžu být. No po 14 dnech najednou automaticky sestry a většina doktorů začala sama hlásit, tohle je lék, který udělá to a to, Míša bude mít v deset to a to vyšetření, půjdete s ním? apod. Takže kašlete na to jestli na Vás někdo divně kouká nebo je nepříjemný, jsou to Vaše děti ne zdravotníků, držím všem maminkám nemocných broučků palce a přeji hodně síly.
Soji/Báří19.8.05/Bastí18.11.07 37725
7.2.2008 12:13:47
Ahoj všem!
Moc je mi líto všech,co mají nemocné děti a nemocných dětí ještě víc.
Mě tu teď leží dvouměsíční chlapeček s horečkou a pořád poplakává.Utiší se,když ho vezmu do náruče a chvilku usne.
Vůbec si nedokážu představit,že bych jedno ze svých dětí nemocné a s bolestma, když neví,co se s nim děje, nechala o samotě u cizích lidí. Bez svých oblíbených všech hraček,knížek, postýlky a MAMINKY.
Mě když něco je,tak jsem nejradši schoulená u někoho, koho mam ráda. A to jsem dopělá.
Asi nemá smysl psát dál, určitě všichni víte, jak to mylím a co cítím.
Pokud bych mohla jen trochu něčim přispět k tomu,aby rodič mohl být se svým dítkem v nemoci a kdy ho nejvíc potřebuje,udělám to.
A teď jdu oblékat děti a mířím k doktorce.
Všem přeji krásný den!!
& 21461
7.2.2008 11:07:34
Ten odkaz te hodi na stanky "mekace"""" zkus tenhle http://www.mcdonalds.com/rmhc/index.html.
Pokud to nebude fungovat. Tak jsem pri zadani na google Ronald McDonald house nasla plno dalsich odkazu. :o}
& 21461
7.2.2008 10:47:29
Mili,

V Holandsku a jinde ve svete funguji tzv. Ronald McDonald domy. Nema ted moc casu ti o tom vice napsat. Ale nasla jsem na NETu tento odkaz v anglictine. Je to mezinarodni nadace pomahajici rodinam s nemocnymi detmy. http://www.mcdonalds.com
Mozna ze by mohli pomoci, kdyz uz ne financne tak alepon, jako inspirace, nebo "paka" na nemocnice.
[<<Předchozích 400] Názory 401410 z 453  [Dalších 43 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.