| TaJ | 81121 |
|
|
13.9.2024 17:05:14
Balbíno, jo, těstovinový salát máme taky rádi, ale na to Kaipa asi taky napíše, že je to vaření, těstoviny se musí uvařit... Ale vlastně taky rychlovka, těstoviny jsou vařené, zatímco nakrájíme tu zeleninu a ostatní věci...
|
| TaJ | 81121 |
|
|
13.9.2024 17:02:55
Kaipo, polívky z pytlíku taky nekupujeme. Ale tu pizzu sem tam jo, spíš jako takovou nouzovku...jinak teda kupujeme hotové bramborové noky, zatím nám nejvíc chutnají ty z Kauflandu, mají se uchovávat v lednici, některé jiné značky ani v lednici být nemusí. Ty se jen chviličku povaří ve vodě, ani ne tak dlouho jako těstoviny. Rybí prsty kupujeme hotové, ale třeba smažený sýr si obalujeme doma sami, je to za chviličku a je lepší, než ten mražený.
|
| Stará husa | 154854 |
|
13.9.2024 16:59:13
Kaipo, já polotovary občas jo. Mraženou pizzu jen Ristorante a kupuju ji, pokud je v akci, tj. asi jednou měsíčně. Někdy si koupím i mražené ovocné knedlíky, pokud jsou v akci nebo rybí prsty. Někdy houskový knedlík a udělám si ho s vejci a k tomu kyselé okurky. Taky často jim těstoviny s mákem, ty jsou taky raz dva nebo palačinky, pro jednoho stačí 4 ks, taky rychlovka. A kupuju hotové gnocchi, taky vždy v akci, jeden balíček za 16.90 mám na dvakrát.
|
| Balbína | 99798 |
|
|
13.9.2024 16:53:54
smazeny vajicka s chlebem.
Nebo kuskus (zaliju vodou + lzicka oleje) a k tomu teda udelam trochu osmahnute zeleniny. Muze byt syr, tunak. Delala jsem minulou nedeli, syn to nazval takovym skautskym varenim. A pak varianty testovinoveho salatu - uvarit testoviny a nakrajet zeleninu (papriky, rajcata, okurky), nastrouhat syr nebo mozzarela, pripadne tunak, bylinky, olej. |
| Kaipa | 98564 |
|
13.9.2024 16:49:58
TaJ, já polotovary vlastně vůbec nepoužívám. Mraženou pizzu nekupuju, stejně tak různé špecle, o kterých tady byla řeč. Polívky z pytlíku taky ne.
|
| Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 |
|
|
13.9.2024 16:40:22
Taky potřebuju teplé jídlo...
Jo a vzpomněla jsem si ještě na skvělý bramborový špecle a šišky z lidlu, ty jsou i vařené a stačí prohřát... Takže sterilované zelí, kousek šunky (uzeného) na kostičky, smíchám a ohřeju klidně i v mikrovlnce, posypu staženou cibulkou a "nedělní" oběd bez práce... Teda dělají si to spíš moje děti, než já pro sebe ![]() |
| TaJ | 81121 |
|
|
13.9.2024 16:40:06
Stará huso, oběd mám taky ráda teplý, což se nám i většinou daří, protože i manžel obědvá doma, takže vždycky třeba den předem něco jednoduchého uvaříme a já si to beru druhý den do práce, manžel si to sní doma. Večeře mám jak kdy - když jsem v práci, tak už si doma večer po příchodu většinou jen dám na talíř nějakou šunku, sýr, kousek pečiva, rajčata, nebo papriku...Kluci si obvykle udělají něco teplého dřív, než přijdu. Pokud mám volno a večeříme všichni společně, tak máme teplé jídlo - třeba dneska kuřecí nudličky s pórkem a sojovkou a rýži. Jednoduché, rychlé, teplé...
|
| angrešt | 114837 |
|
13.9.2024 16:39:00
Neumím učinit jídlo teplým, aniž bych ho zahřála vařením :D
Jídla, která vařím jako jednoporcová sobě, když nemám moc času na homeoffice, jsou hlavněasi - vařený květák přelitý česnekovým máslem a sypaný parmazánem; vařený květák s miso máslem; restované zelené fazolky s pancettou, česnekem a citronovou šťávou a na to lžíci kysané smetany a kdyžtak vajíčko na měkko; hermelín potřený kořeněným olejem rozpečený v mikrovlnce; míchaná vajíčka; vajíčko po normandsku v mikrovlnce; knedlíky s vajíčkem; Strammer Max (topinka se šunkou, volským okem a strouhaným sýrem); šumavská topinka (topinka, na ní míchaná vejce a posypané strouhaným sýrem); toast obložený avokádem a vajíčkem na hniličko; zadělávaný květák posypaný strouhaným sýrem |
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
13.9.2024 16:37:40
Kaipo, podle mě nejrychlejší teplá varianta, která se podobá vařenému jídlu bez vaření, je kuskus.
Můžeš do něj zamíchat hrášek nebo fazolky z plechovky, sušená nebo čerstvá rajčata, pokud jíš sýr, zasypat sýrem. |
| TaJ | 81121 |
|
|
13.9.2024 16:36:20
Kaipo, tak třeba hodit do trouby mraženou pizzu a nebo hranolky a k nim kečup, nebo tatarku, to by asi taky šlo, ne? Téměř bez práce, téměř bez nádobí...nevím jak moc to můžou být polotovary. Rybí prsty jsou osmahnuté taky za chvilku a taky si k nim občas beru jen pečivo.
|
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.