| Stáňa * | 7932 |
|
|
13.9.2024 16:33:00
V týdnu mám teplé jídlo jen obden večer, když vařím obědy synovi, že si trochu vezmu. Když nevařím a jsem v kanceláři (3x týdně), tak si většinou udělám s sebou zeleninový salát a jogurt s medem.
Večer si pak dám třeba 2 míchaná vajíčka nebo plátek rýžového chlebíčku s pomazánkou. Teplé jídllo mi nechybí, stačí o víkendu. |
| kosatka2 | 89902 |
|
|
13.9.2024 16:32:42
Joo, čundrácká varianta: kolínka s nivou a česnekem. Doma do toho šoupnu ještě muškátový oříšek a ideálně i decku bílého.
A oblíbená kojicí snídaně: kajzršméren - glazované kousky jablek na másle zalité pohankovým řídkým těstěm, skořice, frťan rumu, opéct a pošudlat. Na talíři na to dát naběračku jogurtu a posypat borůvkami nebo lžíci džemu. To už je teda trochu víc vaření... Ale jek je to teplé, vždycky to bude "vaření" |
| Stará husa | 154854 |
|
13.9.2024 16:30:36
Len, já zas potřebuju teplý oběd, bez toho mám pocit, že jsem se nenajedla a bolí mě i břicho. Ale stačí mi klidně jídla, co jsem psala níže. Já většinou i vařím něco rychlého, lečo s bramborem, špagety s nějakou rychlou omáčkou, gnocchi se špenátem, maso se zeleninou na pánvi a rýži apod. Večeři jim zásadně studenou, většinou chleba se šunkou, sýrem, vejce, sardinky, k tomu zelenina a hrnek teplého čaje.
|
| Kaipa | 98564 |
|
13.9.2024 16:24:08
TaJ, ano, ten sýr ti uznám, to přesně splňuje zadání.
![]() |
| Fern | 155759 |
|
13.9.2024 16:20:08
Nebo takovy hermelinovy ci pochoutkovy salat z obchodu,nejlepe cerstve navazeny,s rohlikem nebo kdyz mam doma krajeny kminovy bok od naseho reznika,tak par platku na chleba s hortici, mnaaam - a to vse a jeste vic jsrm ted na uprseny vikend nakoupila+nekonecna zasoba filmu a reality show od Skylinku, no proste parada
, uzijeme si to! |
| Koníček mořský | 156666 |
|
|
13.9.2024 16:17:26
Na chatě jsme si vařili kolínka s grankem a máslem. Nebo polívku z pytlíku - hrachová, gulášová a když se sehnala tak francouzskou.
Ty čínský polívky jsem nikdy nepochopila - nudle a pytlík s nějakým chemickým sajrajtem. Měla jsem to jednou v životě, koupila pro případ, že se mi nebude chtít vařit a zatoužíme po teplém jídle a nikdy více ![]() |
| TaJ | 81121 |
|
|
13.9.2024 16:15:32
Kaipo, jasně, chápu, ale jsou to věci, které zaberou minimum času a práce a není na ně potřeba moc surovin. Jinak bez vaření toho teplého asi moc nebude, no...Tak ohřát párek, ale to by se taky dalo nazvat vařením
. Jinak třeba ten sýr na pánev miluju, protože je ani ne za 5 minut osmahnutý a když si k tomu dám jen pečivo a nějakou nakrájenou zeleninu, tak se tím i docela slušně najím. |
| Kaipa | 98564 |
|
13.9.2024 16:11:02
TaJ, jako tip na rychlá jídla super (díky), ale to je vaření.
![]() |
| Koníček mořský | 156666 |
|
|
13.9.2024 16:10:08
Na mateřský jsem pravidelně obědvala kakaový pudink - pěkně teplý, z půl litru mlíka. No a pak třeba míchaný vajíčka s kečupem, volský oko + hranolky, rybičky v tomatě a dva rohlíky, brambory na loupačku ... Ráda "vařím" v troubě - něco dám do pekáče a ono se to uvaří.
A když se mi nechce vařit k obědu, tak si dám jogurt a třeba ovoce a pak si uvařím něco k večeři. Třeba párek. |
| TaJ | 81121 |
|
|
13.9.2024 16:09:46
A taky noková polévka je u nás oblíbená, to je taky za chvilku. Nastrouhanou mrkev osmahnu v hrnci, podliju, chviličku povařím a zavařím do toho noky z dětské krupičky a celého vejce. Někdy tam přidám třeba ještě pórek, když ho tu mám, ale nejvíc se u nás u jala varianta jen s mrkví.
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.