| Len | 108740 |
|
|
13.9.2024 16:08:06
Jinak na teplem obedu netrvam, nutna je pro mne tepla a velka vecere a to se premuzu vzdycky. Moje oblibena "nouzovka" je risotto na sto zpusobu, delam to ve stroji, takze je to rychle a zasyti to dostatecne. Nebo spagety taky na sto zpusobu, ale u toho uz je treba chvilku stat. Chleba s necim k veceri je pro me bohuzel nedostatecny a treba polevka taky, musi to byt opravdu nejake hlavni jidlo. Vyjimka je horke pocasi, to pak nemam hlad.
|
| TaJ | 81121 |
|
|
13.9.2024 16:07:58
Jinak ještě třeba už zde zmiňovaná vaječná omeleta se šunkou a sýrem a nebo sýr na pánev od Madety, mají několik druhů, nejradši mám bylinkový, k tomu třeba brambory a nebo já si to dávám často i jen s chlebem.
|
| TaJ | 81121 |
|
|
13.9.2024 16:05:03
Jak kdy - někdy třeba jen tousty (jsou taky teplé), někdy hodíme do trouby hranolky a uděláme k nim volská oka, občas máme v mrazáku pizzu, oblíbená rychlovka jsou bramborové noky (kupované) se špenátem, smetanou a nivou, nebo rizoto z masové konzervy (míváme tu vepřové, nebo krůtí maso v konzervě, tak osmahnout na cibulce, přidat třeba hrášek a zamíchat rýži. Pokud máme doma cuketu, tak moje oblíbená rychlovka je osmahnout plátky cukety, přidat hodně česneku na plátky, pár rajčat a okořenit rozmarýnem. Mezitím mi v misce bobtná kuskus, když je hotová cuketa, tak do toho zamíchám kuskus a je to. Teplé zdravé jídlo během chvilky. Ale jím to jen já, manžel se synem to nemusí, i když to prý pěkně voní
![]() |
| Martina, 2 kluci | 15942 |
|
|
13.9.2024 15:51:45
V létě pořád dokola tortilu s jogurtem, listím a masem.
Jinak třeba noky s medvědím pestem. Vaječnou omeletu s rajčaty, bazalkou, k tomu podmáslí. A naprosto vždycky mě může zachraňovat miso polévka, miso pastu mám v lednici pořád ![]() |
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
13.9.2024 15:46:21
Když mám chuť na teplé jídlo, musím vařit
Pro mě i pár minut vaření je vaření Dlouze a složitě nevařím téměř nikdy, jen výjimečně o svátcích.No a když se mi vařit nechce, což je často, nakrájím si talíř zeleniny, smíchám případně s nějakou konzervovanou zeleninou, kombinuji s tofu, ořechy, pečivem... Nebo si k pečivu rozmačkám avokádo s česnekem, k tomu zase nějakou zeleninu nebo ovoce... A tak podobně. |
| Stará husa | 154854 |
|
13.9.2024 15:24:36
Upeču si v troubě mraženou pizzu, ohřeju si konzervu fazolí v rajské omáčce a sním si to s krajíčkem chleba, uvážíme si těstoviny a zamíchám do toho tuňáka nebo smíchám s vajíčky, udělám si kuskus a zamíchám do něj ohřátou mraženou zeleninu, udělám si omeletu s hráškem a sním si ji s chlebem, ohřeju si párky, udělám si šunku s vejci.
|
| kosatka2 | 89902 |
|
|
13.9.2024 15:19:38
upgraduju zbytky ze včera - u nás se dá těžko odhadnout, kolik toho rodina sní, tak často něco zbyde na můj homeoffice.
Vlastně mám ráda docela jednoduchá bezmasá jídla, třeba brambory s čerstvým sýrem nebo tatarkou. nebo nasekanou zeleninu (hlavně cuketu) na pánev s pálivým řeckým kořením a trochou sýra. Nebo polévku z mixovaného hrášku. Nebo natrhaný ledový salát s tuňákem/olivami/vejcem natrvdo/červenou cibulí/kuřecími nudličkami atd...podle toho co je doma, klidně i s rybími prsty, kuřecími stripsy, a jak mám hlad. Na homeoffice se nenacpávám, protože mám málo pohybu. Když jsem sama doma, nejraději si udělám k večeři k filmu topinky na oleji s česnekem a nastrouhaným sýrem. Nebo česnekovou nebo vajíčkovou pomazánku. Manžel nějak neuznává polévky a pomazánky, protože to pro něj nejsou plnohodnotná jídla a je k tomu prý třeba ještě něco, takže to dělám, když tu není, odmítám vařit 2 chody. |
| Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 |
|
|
13.9.2024 15:13:15
jo, knedlíky s vajíčkem taky dělám ráda
![]() a někdy, když nemáme knedlíky, tak i chléb (když se nakrájí na kostičky a opeče před přidáním vajíček, chutná to zase jinak než chléb ve vajíčku nebo topinka s vejcem ) |
| Lenka Pražanda | 128023 |
|
13.9.2024 15:12:07
Když se mi vařit nechce (pro sebe) tak nevařím. Namažu si toust. Nanejvýš ho zapeču, když chci něco teplého. Nebo tortilla.
Těstoviny s pestem jsou sice snadné a rychlé, ale už to považuju za vaření. Je k tomu potřeba nádobí, které pak musím umýt. To si rovnou můžu udělat plnohodnotné jídlo ![]() |
| Len | 108740 |
|
|
13.9.2024 15:10:35
Vetsinou michana vajicka, pripadne, pokud je treba knedlik, tak ten s vajickem, nebo vcerejsi ryze = egg fried rice s kimchi. Dneska jsem mela zapecenou sunku, syr a rajcata na chlebu. Taky casto cheese on toast s dostatecnym mnozstvym worcesterove omacky a jalapeno paprickami.
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.