| Kaipa | 98564 |
|
22.9.2024 20:48:50
Ano, sádlo je důležité. A ještě je dobrý přidat ovesné vločky, taky přispějí ke křupavosti, cítit tam nejsou.
|
| Inka ..|-.|-.-|.- | 141843 |
|
|
22.9.2024 20:44:24
Už jsem to dlouho nezkoušela.
|
| Rodinová | 140078 |
|
|
22.9.2024 20:38:51
Jeee, zrovna sekanou umim, pecu ji jako nejvetsi trotl v remosce, trochu podlitou, na zaver s maslickem navrchu, tak dlouho az se udela kurka
![]() |
| neznámá | 91073 |
|
22.9.2024 20:12:42
Inko, zkoušela si nastrouhané brambory zasolit, nechat pustit vodu a pak vymačkat?
A smažit na vrstvě sádla, nešetřit. |
| holkamodroočka | 156337 |
|
22.9.2024 20:01:40
Fašírky jsou n nás neobalené karbanátky pečené na pánvi. Občas dělá mamka sekanou, že ji zabalí do bránice a upeče. Nikde se nic nerozpadá, a je šťavnatá a má kůrku.
|
| Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 |
|
|
22.9.2024 18:29:24
Angrešt, jo, hnětení už jsem odhalila, takže dělám těsto v robotu, trochu se to zlepšilo, ale stejně to není ono... Přitom když se dívám, jak ji dělá táta, mám pocit, že se s tím nijak nepáře, přitom ji má vyloženě skvělou, kompaktní
stejně jako ji dělala mamka... i ségra dělá stejně, přesto jsem jediná, komu se to nedaří... beru to jako jednu z těch věcí, co mi prostě není souzená ![]() |
| Jojona | 24583 |
|
|
22.9.2024 18:04:31
Sekanou peču jako šišku na pekáči trochu podlitou pod pokličkou a ke konci odklopim a dopeču kůrku.
|
| angrešt | 114837 |
|
22.9.2024 17:49:46
Rose, s muffinovýma formičkama taky dobrej nápad :D to by bylo ještě víc patek!
(sekaná se může drolit, když není maso na začátku hodně rozetřené do hladka s tekutinou, aby prakticky trochu emulgoval tuk s tekutinou a co nejvíc se rozmělnily hrudky z mletí - řeznická sekaná je taková soudržná právě díky tomu, že tohle rozmělnění udělá za člověčí ruce elektrický kutr) |
| angrešt | 114837 |
|
22.9.2024 17:45:57
sekanou peču podle toho, jaká je to sekaná. Českou sekanou peču v podobě volně loženého dlouhého bochníku, obvykle pokrytého tenkými plátky slaniny. Peču v kachním pekáči, nejdřív asi 20 min přiklopenou, pak odklopím. Sekanou jemného typu, třeba bavorskou leberkase, nebo třeba kuřecí sekanou, tj. vyšlehané a řidší, peču v chlebíčkové formě vymazané máslem. Francouzskou hrubozrnnou sekanou typu terrine peču v originál terrine nádobě, tj. vlastně keramické chlebíčkové formě s víkem.
Dětem peču sekanou jednoporcovou, každému v jeho malé obdélníkové zapékací misce, aby měly hodně kůrky a nehádaly se o patky :) V alobalu jsem sekanou asi nikdy nepekla, obecně v alobalu peču nerada, je mi pak hrozně líto takovej kus kovu vyhodit. |
| wer | 81075 |
|
|
22.9.2024 17:45:56
Bez alobalu, normálně dám nakrájenou cibuli a prodlevám, jako bych pekla jiné maso.
Maminka ji dává na alobal, nebalí jenom dá alobal dospod aby se sekaná nepřipekla přímo na pekáč. |
Rybářský denČeské Budějovice
Povídání o bylinkáchChrudim
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.