| holkamodroočka | 156337 |
|
19.9.2024 14:20:51
Háckuji se. A co je prosím syrečkohermelínky? Oficiální jméno je jaké?
|
| Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 |
|
|
19.9.2024 14:06:47
Protože vánoce se blíží (95 dní)
, vyrukovala na mne dcera s tím, že je nejvyšší čas přemýšlet o dárcích. Teda ona je ten typ, co se na všechno chystá předem, já bych si vzpomněla nejdřív po Mikuláši a to kdo ví, jestli ![]() A vymysleli jsme, že tety, tchýně (i její potenciální), švagrové a spol. podělíme skleničkovými dárky - uděláme krémový likér, pro nezletilou skorošvagrovou instantní koláč (vrstvená sklenice ze suchých ingrediencí) a taky nakládaný sýr. Dřív jsem ho dělávala, ale už nějakou dobu ne a úplně jsem zapomněla, jak na to Jako jasně, na netu je spousta receptů, ale spíš by mě zajímalo, jestli máte nějaké osvědčené tipy, triky, vylepšení. Jediné, co si pamatuju, že jsem pekla papriky v troubě a dávala je k sýru pečené a ne syrové. Ale jinak mám úplně vymeteno. A protože cvičení dělá mistra, chystám se nějaké pokusy spáchat v nejbližší době, hodláme experimentovat i s druhy sýrů, aktuální žhavý adept jsou syrečkohermelínky z lidlu, ty už máme koupené ![]() Takže prosím o triky, tipy na sýry i další plnidla, ideálně pro lidi, co nemusí moc pálivé věci (očividně nás není moc, ve všech receptech se předhánějí především v množství různých chilli papriček a jalapeño ).Jo a beru i tipy na různé způsoby ochucení oleje - mám pocit, že někdy jsem ho zahřívala s kořením, ale nevím, jestli zrovna na nakládané sýry ![]() Za všechny nápady a zkušenosti předem děkuji ![]() |
| byvala radka | 154149 |
|
17.9.2024 12:06:44
pro me je teda vareni i topinka s volim okem, kvuli obojimu musis zapinat sporak a tedy varis...
|
| byvala radka | 154149 |
|
17.9.2024 12:04:17
Kdyz se mi nechce varit, tak nevarim a vezmu si chleba s maslem nebo neco studeneho
|
| wer | 81075 |
|
|
16.9.2024 20:23:10
Děkuji.
Nechám je naklíčit, sním syrové. |
| Muumi | 41406 |
|
16.9.2024 19:43:39
Normálně se můžou vařit, když chceš. Nejsou hořké.
A naopak - jiné fazole se naklíčené jíst nesmí, ale to asi víš. Ono mungo vlastně není druh fazole, je to jiná rostlina. |
| Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 |
|
|
16.9.2024 19:33:44
Už bych je nechala - propláchla, dala dál klíčit... A jedla syrové
![]() |
| Inka ..|-.|-.-|.- | 141843 |
|
|
16.9.2024 18:54:46
Já to jedla syrové. Počkala bych až ty klíčky víc vyrostou. Jestli je to správně nevím.
|
| wer | 81075 |
|
|
16.9.2024 18:52:17
Tady se ví všechno 🙂 prosím o radu.
Namočila jsem si mungo a ono trochu vyklíčilo. Jsou to bílé klíčky asi 1mm až 1,5 mm. Můžu fazolky normálně uvařit? Dcera mi řekla, že mungo se s klíčky nevaří, že to jednou udělali a jídlo bylo hořké. A že se vyklíčené má jíst syrové. Ale ty jejich klíčky měli tři centimetry. Tak prosím radu co s tím. |
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
16.9.2024 12:39:36
Napojuji se za hamburgery, abych nemusela listovat zpět, ale chci poděkovat komusi (omlouvám se, nepamatuji si nick), kdo tu popisoval rychlý trhanec s jablky.
Zaujalo mě to, vyzkoušela jsem (rozšířila jsem o švestky, hrušku a hrozinky) a velmi si zpříjemnila deštivý den. Děkuji |
Rybářský denČeské Budějovice
Povídání o bylinkáchChrudim
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.