| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Vaření a pečení

  (?)
[<<Předchozích 80] Názory 8190 z 85706  [Dalších 85616 >>]
holkamodroočka 156337
19.9.2024 14:20:51
Háckuji se. A co je prosím syrečkohermelínky? Oficiální jméno je jaké?
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 39806
19.9.2024 14:06:47
Protože vánoce se blíží (95 dní) ~:-D, vyrukovala na mne dcera s tím, že je nejvyšší čas přemýšlet o dárcích. Teda ona je ten typ, co se na všechno chystá předem, já bych si vzpomněla nejdřív po Mikuláši a to kdo ví, jestli ~:-D
A vymysleli jsme, že tety, tchýně (i její potenciální), švagrové a spol. podělíme skleničkovými dárky - uděláme krémový likér, pro nezletilou skorošvagrovou instantní koláč (vrstvená sklenice ze suchých ingrediencí) a taky nakládaný sýr. Dřív jsem ho dělávala, ale už nějakou dobu ne a úplně jsem zapomněla, jak na to ~:-D Jako jasně, na netu je spousta receptů, ale spíš by mě zajímalo, jestli máte nějaké osvědčené tipy, triky, vylepšení. Jediné, co si pamatuju, že jsem pekla papriky v troubě a dávala je k sýru pečené a ne syrové. Ale jinak mám úplně vymeteno. A protože cvičení dělá mistra, chystám se nějaké pokusy spáchat v nejbližší době, hodláme experimentovat i s druhy sýrů, aktuální žhavý adept jsou syrečkohermelínky z lidlu, ty už máme koupené ~:-D
Takže prosím o triky, tipy na sýry i další plnidla, ideálně pro lidi, co nemusí moc pálivé věci (očividně nás není moc, ve všech receptech se předhánějí především v množství různých chilli papriček a jalapeño ~:-D).
Jo a beru i tipy na různé způsoby ochucení oleje - mám pocit, že někdy jsem ho zahřívala s kořením, ale nevím, jestli zrovna na nakládané sýry ~t~
Za všechny nápady a zkušenosti předem děkuji ~;((
byvala radka 154149
17.9.2024 12:06:44
pro me je teda vareni i topinka s volim okem, kvuli obojimu musis zapinat sporak a tedy varis...
byvala radka 154149
17.9.2024 12:04:17
Kdyz se mi nechce varit, tak nevarim a vezmu si chleba s maslem nebo neco studeneho
wer 81075
16.9.2024 20:23:10
Děkuji.
Nechám je naklíčit, sním syrové.
Muumi 41406
16.9.2024 19:43:39
Normálně se můžou vařit, když chceš. Nejsou hořké.
A naopak - jiné fazole se naklíčené jíst nesmí, ale to asi víš. Ono mungo vlastně není druh fazole, je to jiná rostlina.
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 39806
16.9.2024 19:33:44
Už bych je nechala - propláchla, dala dál klíčit... A jedla syrové :-)
Inka ..|-.|-.-|.- 141843
16.9.2024 18:54:46
Já to jedla syrové. Počkala bych až ty klíčky víc vyrostou. Jestli je to správně nevím.
wer 81075
16.9.2024 18:52:17
Tady se ví všechno 🙂 prosím o radu.
Namočila jsem si mungo a ono trochu vyklíčilo. Jsou to bílé klíčky asi 1mm až 1,5 mm.

Můžu fazolky normálně uvařit? Dcera mi řekla, že mungo se s klíčky nevaří, že to jednou udělali a jídlo bylo hořké. A že se vyklíčené má jíst syrové. Ale ty jejich klíčky měli tři centimetry.

Tak prosím radu co s tím.
Ropucha + 2 120300
16.9.2024 12:39:36
Napojuji se za hamburgery, abych nemusela listovat zpět, ale chci poděkovat komusi (omlouvám se, nepamatuji si nick), kdo tu popisoval rychlý trhanec s jablky.
Zaujalo mě to, vyzkoušela jsem (rozšířila jsem o švestky, hrušku a hrozinky) a velmi si zpříjemnila deštivý den.
Děkuji ~x~
[<<Předchozích 80] Názory 8190 z 85706  [Dalších 85616 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.