| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : září 2001

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
  (?)
[<<Předchozích 250] Názory 251260 z 458  [Dalších 198 >>]
Verča a Katka+Toník+Majda 32515
8.1.2007 22:39:55
Ještě jsem vám asi nedávala foto dětiček, fakt se povedlo
Delete 8214
7.1.2007 23:10:28
Verčo,
já s tím začala teď v listopadu, právě jsme dotvořily (já a ještě dvě holky) jeden výukový program a koncem ledna jdu na náslech dalšího....pak už bych měla začít i sama lektorovat, jen se nějak nemohu rozhoupat....mě víc baví to vymýšlet....
7.1.2007 22:45:53
To neznám, ale užř jsem se dívala na jejich stránky a vypadá to zajímavě. Já spolupracuji s Podblanickým ekocentrem ve vLAŠIMI, teda nejsem zaměstnanec, ale už asi 4 rokem vedu s kamarádkama Breberky - rodičovský ekoklub a právě používáme hodně věcí z výukových programů pro ZŠ , jen to upravujeme na ty naše mrňousy, no teda teď už to mrňousové moc nejsou, alespoň ti starčí pětiletí, ale už je tu i mladší generace.
Delete 8214
7.1.2007 20:45:40
Verčo,
je to Sdružení Tereza + Ekocentrum Podhoubí v Praze, ty programy jsou od MŠ po SŠ...
7.1.2007 14:34:48
Ahoj všichni, Ivo, já mám dceru 20 září a vzdala jsem to, je chytrá, dělá to co tvoje dcera, ale myslím, že bude lepší nástup až za rok, unás možnost jiné než normální školy není, jinak bych o tom možná uvažovala.
chci se zeptat, kde budeš vyučovat ty eko programy?? já totiž něco podobnýho taky dělám, teda spíš pro mrňousky, na zš jsou tam jiní
7.1.2007 12:58:51
Ahoj všichni, Ivo, já mám dceru 20 září a vzdala jsem to, je chytrá, dělá to co tvoje dcera, ale myslím, že bude lepší nástup až za rok, unás možnost jiné než normální školy není, jinak bych o tom možná uvažovala.
chci se zeptat, kde budeš vyučovat ty eko programy?? já totiž něco podobnýho taky dělám, teda spíš pro mrňousky, na zš jsou tam jiní
ajišňa a tomšula 52582
5.1.2007 15:36:15
ahoj Miško, do nového roku tobě i tvé rodině jen to nejlepší...
ahoj Ivi, vítam tě na naší zářijové diskuzi. chtěla jsem vás jen pozdravit ,musím běžet pro tomíka do školky, ještě se ozvu.

Míšo dneska se ztrapním tam vedle ... tak mi drž palce, doufám, že mne ta banda přijme .ahoj večer. alice
Delete 8214
5.1.2007 11:42:44
Ahoj Míšo,

tak já jsem už rozhodnutá, že naše Lenka půjde....byla jsem i v Ped. psy. poradně a nic nenamítají, navíc jsem zvolila alternativní školu, kde odpadne mnoho negativ běžné školy.

Je fakt, že holky jsou ne napřed, ale jiné....mám doma čtyři a ve svém okolí samé kluky - kamarády, takže mohu srovnávat, myslím....A stejně staří kluci, i když i výrazně chytřejší, jsou prostě ještě děti, hračičky....Leňula ne, největší zábavou je pro ni sedět u stolu a kreslit, opisovat písmenka, vyplňovat všelijaké rébusy a hádanky....není v tom extra dobrá, ale prostě ji to baví...
Také staví úžasné stavby z Lega a ještě víc z dřevěných kostek, puzzle má moc ráda a je schopná poskládat během chvíle třeba čtyři dohromady smíchané (12 - 24 dílků/puzzle), hraje na flétnu a to i podle not, hrozně ji to baví a je schopná hrát třeba i hodinu....
Je fakt, že Lenku opravdu to kreslení, psaní, stříhání, lepení, skládání atd. dost baví....Den tráví tím, že si vymýšlí rýmy na různá slova, baví ji hledat slova od nějakého počátečního písmene a vůbec si všelijak hraje s písmenky...
Taky hraje ráda různé hry a nerada prohrává, ale to asi každý...Vždy se snažím ji navést na to, jestli ji bavila ta hra samotná a ona když zjistí, že jo, tak se zklidní a ta prohrauž ji tolik netrápí...

Vybrala jsem Lence Montessori třídu na běžné ZŠ, byla jsem se tam loni podívat a byla jsem nadšená. Sama jsem rok učila na klasické základce, dodělávám si pedagogické minimum, měla bych teď začít lektorovat ekologické programy pro ZŠ, tak se vším kolem učení dost zabývám...

U kluka bych to asi neřešila a šel by normálně, ale u holky mám pocit, že by jí ten rok mohl později chybět...Myslím až bude chtít třeba v rámci školy cestovat, bude si možná chtít prodloužit studium na vejšce a tak....A tak nějak bych ráda, aby na první děcko mohla začít pomýšlet dřív než ve třiceti, tenhle trend se mi moc nelíbí....

Navíc, Lenka je 7.9., kdybych nepřenášela, nemusela bych nic řešit, protože nezralá není, jen se prostě narodila o týden déle, než měla...

Jo a ještě mám taky strach z "přezrálosti"....někdy dítě, když prošvihne tu správnou chvíli, tak se pak ve škole nudí, i když ještě neumí číst ani psát, jeho mozek už chce myslet na něco jiného než jen na to, aby přesně napodobil písmenko, aby správně přeslabikoval slovo....už je připravený na to si číst nějakou knížku a přitom to dítě umí teprve pár písmenek, je nešťastné z toho, že to nejde...bývají pak leckdy horší problémy, než když dítě nastoupí hodně nezralé, táhnou se celou školní docházku....o těchto problémech se ale nemluví tolik, tak si je lidé příliš neuvědomují....No je to možná i tím, že se to nejspíš týká menšího počtu dětí....

No a pak taky občas přemýšlím nad zahraničními školskými systémy, kdy děti nastupují do školy už třeba ve čtyřech letech a i když výuka probíhá spíše ve smyslu naší mateřské školy, tak se přeci jen už sem tam něco učí, mají tu naší první třídu rozloženou jakoby do tří let, takže to není takový nápor a nikdo neřeší nějakou zralost nebo nezralost, protože při tomhle tempu a způsobu učení zvládají vlastně všichni.....

Je fakt, že já jsem s naším školským systémem hodně nespokojená, ale protože není v mých silách ho nějak měnit, tak se alespoň snažím hledat možnosti, jak si ho co nejlépe přizpůsobit...I jako student, i jako učitel, i jako rodič....
MÍŠA&FÍK 38466
5.1.2007 0:56:19
jak se daří v novém roce ????

Co Tomášek,co říkal na vánoce a na dárečky ????

Moc se na tebe "vedle" těšíme, někdy se zastav.....budeme rády ..... :-))))

Pro dnešek dobrou.......

MÍŠA&FÍK 38466
5.1.2007 0:40:06
Ahoj Ivo,

my se nechystáme........sem, na diskusi nás chodí málo, občas jen nakoukneme, ale před časem jsme si o tom povídaly a co vím, nechystal se nikdo.

Přemýšlíš ???
Nebo už máš jasno ???

Mám se nějak rozepisovat ???

S učitelkou ze školky jsem o tom mluvila,sama je názoru, že bychom k zápisu jít měli, myslí si , že je Filip na školu zralý, jen by potřeboval zlepšit jemnou grafomotoriku.

Já si naopak myslím, že by klidně mohl zůstat ještě rok ve školce.....chodí tam moc rád, učitelky jsou skvělé a myslím si, že se tam může naučit ještě spoustu užitečných věcí.

Právě zrovna psaní, malování a vystřihování, které je potřeba zlepšit, mého syna vůůůůbec nebaví.....a nikdy nebavilo...... :-((((

No, říkám si, že jsme to zvládli všichni, tak on to jistě zvládne také..... :-)))))

Syn je klidný, chytrý, zajímá ho spousta věcí, kolikrát mě až překvapí,pořád se vyptává, rád si "čte" v knížkách, nebo si nechává předčítat, hodně si pamatuje, je šikovný, staví báječné stavby z lega, skládá kdejakou stavebnici, puzzle, ale zároveň je, podle mě ještě takové "děťátko"....neumí prohrávat, přitom tak rád hraje všelijaké hry, karty, pexeso.....ale jak vícekrát prohraje, je s hrou konec.........

Jak si s tímto poradí ve škole ????

Zrovna dnes jsem mluvila s kamarádkou, matkou dvou dětí (15+5), která studuje VŠ - obor mateřinka a ta byla přímo zděšena tím, co by podle osnov mělo umět dítě, které jde do školy.......

Tak jsem si říkala, že fajn je "vědět", ale někdy je ještě lepší "nevědět"....alespoň se nestresuji....... :-)))))

Co si myslíš Ty ??

Také jsem slyšela, že ředitel jedné základní školy tady poblíž, zastává názor, že kluci jsou cca půl roku opoždění ve srovnání s holčičkami a tak by všichni, narozeni déle než v březnu, měli mít automaticky odklad.......

Pravda je, že se to o chlapcích říká, ale jistě je spousta vyjímek na obouch stranách, takže hodnotit to nějak "plošně", mi přijde divné..... :-((((

Můj syn je hodně hravý, dokáže si doma hodiny hrát, aniž byho hra omrzela, ve školce šťastný a já nějak intuitivně cítím, že nemám spěchat.......

Navíc i já si ,po pravdě řečeno, ráda školní starosti o rok odložím..... :-))))
Ovšem, není to hlavní důvod , proč nejdeme k zápisu.(Takový lenoch snad ještě nejsem......chi chi !!!)

Snad jsem se moc nerozepsala.........jaké máš, Ivo, názory Ty ????

Přeji klidnou noc a zítra hezký den ! Michaela

[<<Předchozích 250] Názory 251260 z 458  [Dalších 198 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.