| ajišňa a tomšula | 52582 |
|
|
16.10.2006 20:12:30
děkujeme za uzdravovaní obrázek , hned se nám ulevilo :-))¨
dneska jsem šla s malým k doktorovi a ten po tom co jsem mu vše odvyprávěla jak to s náma a s jeho stavem vypadá, mu vzal krev / za vydatného řevu tomáška, ale po obdržení pexesa řev pomalu ustal.../ zjistil ,že má sedimku vyšší a tak mu předepsal ANT a nějaký přípravek na hleny a kampky do nosu.. nechala jsem si napsat paragraf , ale domluvila jsme se v práci ,že mi stačí dva dny sick day, a pak v pátek půjdu s ním k doktorovi na kontrolu... uvidíme jaká bude ta sedimka... jinak malý je při síle, a vůbec nevypadá ,že by měl být nemocný, vyvádí, běhá, stále něco mele... no prostě jako kdyby měl durasel v zadku :-)) s tím logopedem to máme v poho, chodíme co týden nebo dva, r a ř neřešíme, jenom procvičujeme... s těmi poznámkami v té kartě toho pacienta jsi mě fakt dostala, jak to ten logoped může za 15minut poznat? a s tím zdravením je to u nás stejné, nechápu jak ti to mohla říct, že nemusí zdravit vždyť je to přeci základ slučného chování... já když jsem nepozdravila tak jsem věděla ,že přiletí pohlavek, malého nepohlavkuji, docela často mu musím to zdravení připomínat. mimo jiné jsme s doktorem probrali kde co, doporučoval mi abychom nemuseli každé jaro a podzim absolvovat ty několikatýdenní rými tak ať prý malého nechám dlouhodobě doma, a já na to co to je dlouhodobě , a on do začátku školní docházky, no tak jsem ho vyvedla z omylu, řekla jsem mu ,že si myslím, že to co neabsolvuje ve školce - myslím tím nemoci a nachlazení - tak to prodělá ve škole,aspoň ostatní s tím mají tyto zkušenosti. jaký máš na to názor ty?? a taky mi doporučoval vytrhat nosní mandle, že už neplní žádnou funkci, tak o tom budu vážně uvažovat, ale moc se mi do toho nechce, protože je nemá ani zvětšené... ale zkušenosti ostatních matek jsou po vytrhání nosních mandlí dobré, rýmy prý pominuly.... máš s tím zkušenost?? zítra jsem tedy doma a tak zkusím malého dotáhnou ke kožnímu - má mimo jiné i atopický / nevím zda to píši dobře / ekzém... jneom sice na jednom místě , ale má ho celou zimu až do jara, zmizí mu přes léto a na zimu je tam opět, jééé ještě jsem si vzpomněla má ho i na zadečku.... existuje na ekzém nějaký krém na homeopatické bázi??? s tím nočním ponocováním jsi fakt dobrá, já jsem vzůru max. do 00:30 a to můj tomáš mručí ať už zhasnu když čtu, ať už přestanu ťukat když jsem na pc, ať už radši tu tv vypnu. my totiž všechno máme v ložnici a mně to baví číst v posteli, a dívat se z postele, a pc máme v ložnici, a tak z toho není taková zábava. v obyváku mi je potom nějak smutno a tam mě to nebaví, jedině že by tam byl nějaký dobrý film. v kině jsem nebyla cca 5 let, od té doby co se narodil tomášek, na hory chodíme o víkendu... pak mám hobby anglinu, ale tu jsme teď v práci vysušili - kvůli změně zaměstnání, někdy si čtu drby v anglině na internetu, třeba www.hellomagazine.com , ale chtělo by to trochu přidat, zapomínám slovíčka atd. napiš mi jaké máš koníčky ty a čím se bavíš do pozdních nočních hodin??? zdravím tě do plzně a přeji hodně zdraví, poslala bych ti nějakou fotku , ale víš jak to je s mými technickými znalostmi ... těším se na další příspěvek. ahoj alice - všem dobrou klidnou noc. Zdravíme Fíka a jeho mamču :-))) |
| MÍŠA&FÍK | 38466 |
|
|
15.10.2006 21:17:45
TOMÍKU, BRZY SE UZDRAV !!!! ![]() |
| MÍŠA&FÍK | 38466 |
|
|
15.10.2006 21:11:08
Ahoj Alice !
Stará ???? Že Ty mě chceš rozesmát !!!!! Vždyť jsme sotva holky v rozpuku.......... :-)))))) Ale s tou blbou náladou Tě úúúplně chápu - nemoci jsou peklo !!!!! Moc a moc držíme palce, ať je to tentokrát rychle za vámi !!!!! Také to znám - jak se nás něco chytne (ŤUKY*ŤUKY*ŤUK),nemůžeme se toho zbavit...... :-((((( Ani jsi nenapsala, jaké bylo včera mojito....co ???? Máš štěstí, že máš hlídací babičku - to je víc než zlatej poklad !!!!!! Ještě jsem Ti neodpověděla na tu logopedii, že ???? Tenkrát jsem toho měla tolik na srdci, že jsem měla pocit, že to ani nezvládnu napsat a teď jsem jaksi dutá ...... :-))))) My začali chodit na logopedii na jaře, Filip neuměl vyslovovat nejen R a Ř (to neumí doteď), ale ani K a G........ Místo K říkal T a místo G používal D......blázinec hadr !!!!!! Navíc byl přesvědčený, že se to tak může říkat !!!!! Vždycky jsem ho opravila, že se neříká TOLO, ale KOLO tak on mi na to řekl: " Ale i né, takhle se to taky může říkat ! " Myslela, jsem si, že bude pro logopedku hodně zapeklitý případ, ale snad po 3. kratičké návštěvě to uměl !!!!!! Tedy, klobouk dolů, koukala jsem jako puk !!!!! Napoprvé ho vyzkoušela, ukazovala mu předměty na obrázcích a chtěla , aby je pojmenoval, potom měl vyprávět příběh podle obrázku..... S tím vůbec problém nebyl, protože slovní zásobu má náš hošík širokou až až..... :-)))) Za to co řekl a co vyprávěl ho pochválila, řekla, že vše je v pořádku, jen ta písmenka bude třeba cvičit. Potom se Fík zasekl - přesněji řečeno - nechtěl namalovat paňáka. Logopedka nic neříkala, já také ne, protože jsem ani nevěděla, mohu-li se nějak "angažovat"....... Potom se moje mami, která dělá také ve Fakultní nemocnici, kam chodíme na logopedii,nějak "nabourala" do Fildovo karty a tam ona logopedka psala, že Fík : NEDODRŽUJE SPOLEČENSKÁ PRAVIDLA, ABSOLUTNĚ NESPOLUPRACUJE, RODIČE NEJSOU DŮSLEDNÍ, DÍTĚ MÁ LEHKOU MOZKOVOU DISFUNKCI a já nevím co ještě - to vše poznala za asi 15 minut, co jsme tam byli a za tu dobu pouze odmítl namalovat panáka !!!!! Na další hodinu jsem přesvědčila, že malovat je rozumné a tak na žádost paní logopedky odvětil : " To pro mě není žádný problém!" a vyfiknul paňáka i s pinďíkem ........ :-))))) Asi na potřetí jsme čekali na chodbě, až přijde a když dorazila, Filip byl tak zabraný do časopisu a navíc otočený zády, že ji vůbec nevnímal.... A já mu říkám : "Filípku, pozdrav paní logopedku...." A nato ona spustila : " CO VY VŠECHNY MÁMY, BLÁZNIVÝ, MÁTE S TÍM ZDRAVENÍM, CO BY ZDRAVIL, VŽDYŤ JE MALEJ A MALÝ ZDRAVIT NEMUSÍ ! " Stála jsem tam jako vyvoraná myš a jen jsem se zmohla na to, že jsem řekla, že to, na co je teď možná malej, to už bude za rok nepřípustný...... No, nevím, pokrok udělal okamžitě ohromnej, ale tohle je fakt divný - zdravit nemusí, ale pak do lék.zprávy napíše, že kluk nedodržuje společenská pravidla - jsem z toho jelen...... :-)))) Přes prázdniny jsme nechodili vůbec a domluvili jsme se, že zavoláme v září a začneme pomalu trénovat R a Ř.............ha ha ha !!!! Je půlka října a ještě jsem tam nevolala......jsem děsná !!!!! No, trošku jsem se rozpovídala, že ???? A to ještě ani není půlnoc, že ???? Chi chi chi !!!! Alice, noční pták jsem i nejsem - jak se to vezme...... :-)))) Spím DĚSNĚ ráda, klidně vydržím spát celou noc i půl dne (když to jde), ale taky mám spoustu různých koníčků, samozřejmně práci doma......ráda si přečtu knížku, noviny, časopisy.....no, a od vánoc máme i PC a od jara net, tak jistě chápeš, že někde na to všechno musím najít čas...... :-))))) Tak protahuji večery a potom to dopadá tak, že chodím spát ve 2 a vstávám v 6....... :-)))) Pořád mám co "na práci" a nedá mi to, jít spát, když za tu dobu mohu stihnout tolik věcí........tedy - spíš hloupostí...... :-)))) Ale polepším se, aby ze mě nebyla za chvíli nějaká nevyspalá troska......hihihihihi !!!!! Jo, a v Praze ???? V Praze jsem byla jen v Ikea na Zličíně - měla jsem tam sraz s kamarádkama....... :-))))) Kopila jsem jen Fíkovi plastovou bednu na autodráhu, protože ta originální papírová je hrozně velká a nepraktická. A sobě vedle v konfekci slabší svetřík v takové tlumené, jakoby vánoční červené barvě ...... :-)))) Měli i hroší velikost - 2XL a stál jen 399.-.....a sluší mi.....doufám...... :-))))) Jdu sui teď chvilku hrát na hospodyňku a zase nakouknu. Mějte hezký večer a klidnou dobrou noc - hlavně Tomíkovi !!!!! P.S. Já dávám na noc, na zklidnění dráždivého kašle homeopatika DROSERA 30CH - 5 KULIČEK rozpustit před spaním v ústech - možno i v noci opakovat..... Zatím nám pomáhají ! |
|
|
15.10.2006 13:51:26
tak u nás se ty bacily namnožily nikdo se neprosil a jsou tady...
tomáš kašle jak urvaný - je zahleněný a smrká jako o život... zítra jdu s ním k doktorovi, teď mám jen dilema zda si vzít paragraf, nebo 2 dny sicka, nebo dovoloenou - ještě mám 6 dnů. asi to vyhraje ten sick, budu s ním dva dny doma a pak štafetu převezmu moje mamča tj. babi rebi, i tak se jí nemůže malý nabažit... těší se až dojedou / jeli na vinobranní / aby mohl u nich spát, když je teda marod... no ale uvidím , zda ho tam nechám, protože jestli v noci bude kašlat tak by se babička nevyspala a nemohla by plnit roli matky na paragrafu po zbytek dne :-))) nejsem z toho moc nadšená, protože to je každý rok , vždy když vypuká podzim nebo nastává jaro ,tak smrká a kašle cca 4týdny. dneska jsem na máry, malý je protiva - to kvůli té nemoci, a já jsme uondaná, praním , a vařením a tím ,že malý stále něco chce... už aby byl večer a malý chrněl. někdy si říkám, že už jsem fakt stará, že už na to nemám takové dobré nervy, ale někdy je toho fakt hodně. promiň že si tady stěžuji, ale nějak to na mne dolehlo... ty jsi v praze??? takže nějaké základní nákupy, nebo sna už vánoční nákupy?? PS. častokrát jsi na netu až po půlnoci, ty jsi takové noční ptáče??? nebo nemůžeš spát. Měj se hezky a zatím ahoj alice |
| MÍŠA&FÍK | 38466 |
|
|
15.10.2006 0:58:12
Jsem tu, ale zase letím - tentokrát do hajan - zítra jedu do Prahy, tak ať nespím za volantem !!!!!
Dobrou noc a krásnou neděli ! Michala P.S. A samozřejmně hodně zdravíčka a všechny bacily pryč !!!!! |
| MÍŠA&FÍK | 38466 |
|
|
14.10.2006 20:48:06
KUKUČ !!!!
Alice, díky za pozdrav, škoda, žes neřekla dřív, na mojito bych šla s vámi.......hihihihi !!!!! Také jsem tu jen na skok.......zajdu snad ještě později. Dnes jsem byla celý den v práci, zítra jedu na srazík, tak se teď jdu na chvilku věnovat rodince..... :-)))) Hezký večer - občas je potřeba vypadnout - já říkám - pro udržení duševní rovnováhy........... :-))))) Čau ! Michala |
|
|
14.10.2006 19:41:33
ahoj Míšo, já jen na chviličku zanedlouho odcházím za zábavou , vyjímečně, jdu na kafe - možná na mojito s kamarádkou z práce. docela se těším, protože dneska bylo u nás hnusné počasí a tak jsme byli doma a malý byl otravný, protože má rýmu a kašel. tak jsem ráda ,že vypadnu a nechám ho manželovi. za chvilku jdou spát tak to mají v poho.
s tou váhou to nemáš nejhorší. já jsem byla obézní odjakživa- aspoň co si pamatuji - cca od 4třídy, nějak jsem se rozjedla nebo co?? zhubla jsem až v 30 a to z 97kg na 79kg výška 170cm byla jsem šťastná jako mucha, hned jsem si našla hodného chlapa a v 32 zapadla, přibrala jsem na 102Kg tolik jsem měla když jsem šla na císařský řez !!!! tj. malé prasátko. po odrození svého 4,250 g syna mi zůstalo plných 97kg. a od té doby tj. 5 slovy pět let se snažím zhubnout na těch mých vysněných 79k. teď mám 92kg a jestli budu mít do vánoc 85 tak budu ráda. při prvním hubnutí jsem cvičila každý den 30m , chodila plavat 3x týdně, ráno měla ovoce, na oběd salát, a na večeři - šunku s tvrdým sýrem, tvaroh, atd. během dne jen ovoce,zelenina. bylo to drastické ale po 12 týdnech překvapivé výsledky.. už mě prozvonila kejmoška tak běžím, více zítra, ahoj alice |
| MÍŠA&FÍK | 38466 |
|
|
13.10.2006 0:44:58
pááááni, koukám, že se tady nic neutají....... :-)))
To abych si dávala taky pozor na pusu, co ????? Alice, poněvadž není stručnost mou silnou stránkou, a protože je poněkud pokročilejší hodina, nechám si elaborát na téma logopedie na zítra , nevadí ???? Jen musím podotknout, že já jsem, co se týče navštěvování lékařů přesně pravej opak ...... :-))))) Se sebou nechodím vůbec - posledního doktora jsem viděla v porodnici. Ano, vím, jsem lajdák, ale když já si nemůžu pomoci - co bych tam "lezla", když mi nic není ......... :-)))) ŤUKY*ŤUKY*TUK!!!!! S Fildou samozřejmně chodím, to zas nejsem blázen. A hubnutí ???? Nějak jsem si řekla, že jestli to takhle půjde dál, tak puknu a najednou to šlo ...... :-)))) Před těhotenstvím jsem měla na výšku 173 cm 75 kilo. V těhotenství jsem nepřibrala NIC a z porodnice jsem šla s váhou 70 kg Asi 2 roky jsem se držela normálně mezi 70- 75..... Nikdy jsem nebyla vyžle, to né, ale byla jsem myslím, naprosto v pohodě..... No, a najednou, z ničehoš nic jsem měla 85....a za další rok 95...... Byla jsem jak vorvaň vyvrženej na břeh !!!!! Hrošice hadr !!!!! Tak teď mám 86 a říkám si, kdyby to tak šlo na 80.........:-)))) Ale je mi jasný, že bez pohybu už to asi nepůjde ...... :-))))) Tož tak !!!! Držím palce v hubnutí a hlavně pozor na JO - JO !!!!! Je to potvora !!!!! Zítra nakouknu dřív a pokecáme !!!!! A o Tomíka si nedělej starost, určo je úúúúplně v pořádku, jen má pečlivou a staroslivou maminku, které nic neujde ..... :-))) My se taky po prvním sezení na logopedii dozvěděli věcí....... Sice né od logopedky, ale až po "tajném" nahlédnutí do lék.zpráv v PC....... :-))))) No, jo,no, máme špióny všude .....chi chi chi !!!! Mějte krásnou a klidnou noc a zítra báááááječný den !!!! Dobrou !!!!! Michala ![]() |
|
|
12.10.2006 20:31:56
tímto bych se chtěla omluvit mé milé švagrové , která vystupuje pod pseudonymem - klekí, za neodpustitelný výraz pečená-vařená, moje milá švagrová je tam pouze vařená a to né vlastní vinou. kdysi dávno měla menší problémy s dcerou klárkou a tak musela vyhledat odbornou pomoc a od té doby jí to zůstalo... :-))))
|
| Klekí | 23214 |
|
|
12.10.2006 19:43:02
Hele...nepomlouvej, jo??? :o)))))) Pečená-vařená tam teda nejsem a nebýt těch problémů co byly, tak se tam ani neocitnu.
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.