| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : listopad 2001

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 1210] Názory 12111220 z 4200  [Dalších 2980 >>]
Janna + 2 berušky 22270
30.1.2005 18:36:51
jsme si užily já s Verunkou u našich na Vysočině. Teda v noci taky mínus tak 15-17, ale půl metru sněhu, paráda. Úplně jak z Ladových obrázků (když už jsme u toho, když jsem řekla manželovi, že bych chtěla "chalupu jak od Lady", mírně si ťukal na čelo, že mě inspirují pohádky :oD).
Verunka jezdila na takový tý lopatě, svištěla teda pěkně, až do silnice, po které ovšem přes zimu nepřejede jediné auto :o), fakt je to tam trochu odříznutý od světa, pro nás bezva, ale žít tam.....? :o) Já aspoň běžkovala, ale po prvním dnu jsem ani nemohla bolestí usnout :oD Moje mamka se ohromně bavila :o)

Děkuju vám moc za podporu skrz naše rozhodnutí o školce. Musím přiznat, že teď máme nějak moc starostí a tak mi docela spadl kámen ze srdce. Akorát nás to všechny stresovalo. Tak teď se u nás nesmí o školce ani promluvit, nechce o tom ani slyšet. Jenže se jí bohužel všichni ptají, co školka....

Jinak já kam dneska kouknu, tak jsou samý marodi, tak se dejte do kupy ;o) My jsme zdraví, jako obvykle :o)

Jo a těch starších dětech - Květo, je to dobou. My taky chodily se ségrou do školy od prvný třídy samy, a ségra má osmiletou holku, do druhý třídy a ta je naprosto nesamostatná, ale já to chápu! Bydlej u velkýho kruháku, tudíž holka i do školy by musela přecházet dost nepřehlednou silnici hned dvakrát a tak se moje ségra prostě bojí. Naštěstí si to naplánovali tak, že když šla Terezka do školy, tak hned 8.9. se jim narodil kluk a tak je doma a může jí všude i na kroužky vodit. A to samý, musí jí honit, aby se oblíkla, aby si napsala úkoly, prostě všechno polopaticky říkat, jinak by jí to bylo fuk(Terezce). Takže asi tak. Nechtějte toho po dětech hodně, pak vám to jednou vyčtou, že se museli starat o mladšího sourozence a tak a to přece nechceš, ne? Snad ses nenaštvala :o)

Jo, četly jste diskuzi Přeřeky ? Štěpánka jo, viděla jsem jí tam, já se u toho natlemila....:oD
Štěpule & Štěpán 9.11.2001 2008
30.1.2005 10:36:28
čauky,
Honey, já u Štefana byla v pátek. Jenom střih, ale už jsme se domluvili, že příště si nechám udělat slabý melírek, už se těším. Vzal mi to celkem dost, takhle krátký vlasy jsem ještě neměla, ale nevadí mi to. Naopak, teď když mi to odroste a je to delší, tak se v tom už necítím.
Sníh tu máme stále, Štěpán má taky zase nějakou rýmu a kašel, ale chceme odpoledne vyjet na Petřiny na nějaký kopeček, aby se sklouznul na saních. Taky mu musíme jet koupit hokejku. Ve čtvrtek mají ve školce maškarní, tak když už dostal od Ježíška ten super dres se svým jménem a číslem na zádech, tak to využijeme.
Hezkou neděli, Š.
honey 6468
30.1.2005 9:38:23
Ahoj holky,

no koukám, že se s nemocema válčí všude. Já se svou rýmou už víc než 3 týdny, ale snad už je to konečně na ústupu. Včera jsem si pospala (nechali mě vyspat :)) do 11, a hned byl svět veselejší. Adélce se taky supstila rýma, uvidím, jaký to bude mít průběh, ve středu mají jít se školkou do divadla, tak bych nechtěla, aby o to přišla.

Květo, to je teda pěkná kosa! U nás je ještě zbytek sněhu, tak půjdeme na procházku, ať si Adélka užije. U nás to bylo s oblékáním horší, madam se doma taky nechávala obskakovat, ale ve školce se to už naučila, a i když občas chodí domů s obrácenýma punčoškama :)), tak mi to vůůůůbec nevadí :)) teď už trvá na tom, že se bude oblékat sama. Já ji pomáhám akorát ráno, když je ještě ospalá, a nefunguje.

V práci docela dobrý, ale myslím, že pomalu začíná přituhovat, někteří lidé si myslí, že bych za ty 4 hodiny měla zvládnout tolik, co oni za 8 :( Už se objevily takové náznaky, tak jsem zvědavá, jak to bude pokračovat. Pro jistotu stále pročítám inzeráty, a životopis mám v pohotovosti :)

Ale už se těším na příští týden, protože jdu 2 x na masáž šíje, moc mi to pomáhá, předepsala mi to ta ušní, a po 4 masážích mám pocit, že tam opravdu nějaká souvislost byla. A kromě toho jdu ve čtvrtek ke Štefanovi na barvu, už mi začaly vylejzat šediny, tak budu zase za mladou :))

Hezký zbytek víkendu!
17.6modrasek13 4288
29.1.2005 19:56:23
Ahoj holky,
my tady máme spoustu sněhu, ale vůbec si ho neužíváme. Nechala jsem Lojzíka v pátek doma, ve čtvrtek kašlal tak, že se chvílemi skoro dusil, tak jsme jeli v pátek k doktorce a připadala jsem si jako blbec. Nezakašlal za celý den ani jednou, až dneska odpoledne. Květuška je nachlazená hodně. Oba dostali injekci kalciovku, nebrečeli a mají sirupy.
Ven nemůžeme, protože strašně mrzne. V noci bylo -17 a celý den tak -10.
Květuška je v oblékání samostatná a šikovná, když jsme doma sami. Jak je doma tatínek tak se nechává obskakovat.
Radkaj - holčička, 27.11.01 7515
29.1.2005 15:40:48
Tak my se právě vrátili z pohotovosti, Aninka se ráno probudila a měla 37,5C a pak behem dopoledne už 38C. Když jsem vařila, tak si sama vlezla ke mě do postele a usnula... Tomáš je nemocný už od čtvrtka, zase kašle a má horečku, tak jsme jeli celá rodina (já teda zatím "žiju"). Ani má virózu a Tomáš zánět průdušek a antibiotika.

Raději jsem se odstěhovala do pracovny, abych to od Tomáše nechytla, v pátek máme jet na tu dovolenou... :o(

Ve školce jsme už dostali složenku, takže VŠECHNY děti platí 500 Kč. Jediná výhoda pro nás z toho plyne, že tam bude moct zůstávat i do odpoledne, párkrát už chtěla, ale nešlo to. Je to teda docela drahý špás, ale už si tam zvykla, stejně až začnu chodit do práce, tak by do školky chodila, tak to alespoň pak bude bez problému...

O mě se starší brácha nestaral, my měli ÚŽASNÝHO dědu... :o)
Daggy, Viki + Bety 30.5.05 9347
29.1.2005 9:07:19
Ahoj,

tak u nás je sněhu maličko, litovat teď nemusíme, protože Viktorka dostala neštovice. Zatím nic hrozného, teploty nemá, pupínky si neškrabe, jenom musíme trčet doma, ani žádný kamarád nás nemůže navštívit. No aspoň to bude mít za sebou.

Děti jsou fakt dost nesamostatné, já byla mladší, takže mě měla na starost o čtyři roky starší ségra, ale máti chodila na osm do práce, tak nás ráno vyhnala. Zrovna včera jsem se rozčílila, Viktorka není pomalu schopna obléct si pyžamové kalhoty (když se jí to zasekne, tak sténá jak v posledním tažení a je schopna to vydržet dlouho). Jak teda budu oblíkat ty dvě děti najednou, to jsem teda zvědavá.

Čau D.
honey 6468
28.1.2005 16:42:10
Ahoj holky,

konečně je páteeeeeeeeek :) V práci už začíná být poměrně rušno, tak dva dny odpočinku se víc než hodí.

V naší školce vychází zvýšení z 300,- na 350,-, ale ředitelka říkala, že asi budou muset zvednout na 400,-, protože bychom platili nejmíň v celém obvodě. Ale zatím ještě nic neřekli určitě.

Taky si vzpomínám, že jsme se ségrou vypravovaly samy do školy; myslím, že to bylo od mé II. druhé třídy (už si to tak dobře nepamatuju :)) Máma nám vždy nachystala snídani a svačinu, a ještě nastavovala budíka k odchodu. Jednou se spletla, a místo na 7,30 odchod z domu, ho nastavila na 8,30 hod. Nejhorší na tom bylo, že já trvala na tom, že musíme jít z domu, až zazvoní budík :))) Ségra mi nadávala, že přijdeme pozdě, ale já říkala, že máma se bude zlobit, když odejdeme jindy, než zazvoní budík. Tak blbá jsem byla :))

U nás dva dny sněžilo, a ještě hodně sněhu zůstalo, ale jinak je tady hodně velká kosa. V práci sedíme v 17. patře, a než se tam dostane výtah, tak šíleně v něm kvílí vítr, že až mám strach.

Přeju vám krásný víkend!
Markys 12183
28.1.2005 9:53:14
Ahoj holky,

taky se mi zdá, že je to dnes trochu jinak. Když jsem chodila do první třídy, tak se narodil brácha a velmi brzo jsem ho dostala na starost, vzpomínám si, jak jsem s ním sama s kočárkem jela na procházku - a byla na to patřičně hrdá:-). Ale taky mě to pak pěkně štvalo, měli jsme zahradu a ven jsem s ním musela chodit skoro pořád... Měla jsem ho od malička jako ocásek.. Ale asi je taky jiná doba. Nemyslím si, že by byla máma nezodpovědná, to teda vůbec ne, ale taky si neumím představit, že bych malou nechala hlídat jejímu bratranci nebo setřenici, jsou asi ve věku Lojzíka. Ty spíš musím dvojnásobně hlídat... A to se vidí i dost často, bydlíme kousek od sebe, takže na sebe jsou hodně zvyklí. Ale jsem z nich vždycky úplně hotová...

No, a co mi u toho školkovného připadá vůbec děsný, že když dítě nastoupí až třebas v lednu, tak bude muset zaplatit ty předcházející měsíce taky, i když tam dítě nechodilo. Tomu jsme naštěstí unikli. No není to nejlevnější, plus jídlo a to SRPŠ, přes tisíc měsíčně. Chjo.

Tak holky krásný den!

M.
Léňa-Honzík12/11/01,Jessica95 20025
28.1.2005 8:47:43
Ahoj holky ,
všude chumelí a tady jen mrzne ,je pouze sněhový poprašek .Ještě jsme letos nesáňkovalimůžem se jít leda klouzat.

Květo ,u nás je to to samé ,když jsem byla já děcko tak jsme se s bráchou taky chystali do školy sami.Nedovedu si představit jak by to dopadlo kdybych nechala samotnou Jessicu asi bych ji odpoledne našla v noční košily u televize:o) Každé ráno za ní chodím jak ocas a popoháním ji ,vstává v 7 a v 7.30. má odchod ,takže máme fofry,ale já ji dřív prostě nevzbudím.Musím jí nachystat na hromádku věci ,poslat do koupelny ,když se na ni jdu podívat co dělá tak buď polospí na záchodě nebo na sebe čučí do zrcadla.Vyjde z koupelny a jde se mě zeptat co má dělat a to chodí do 3 třídy!!S domácími úkoly je to to samé,kdybych se nepodívala do aktovky tak žádné nedělá.Takle bych mohla pokračovat do nekonečna.Tak snad jsem tě přesvědčila ,že Lojzík zas tak moc "nevybočuje" je takových dětí spousta a nemusí mít ani diagnostikovanou hyperaktivitu.S chlapem ti neporadím sama se v nich stále neorientuji.

Markys ,vy teda budete platit taky pekelnou pálku za školku ,nutno přiznat,že kdybychom my platili to samý tak tak malej na 5 dní nechodí pač bychom na to neměli.Mějte se krásně a užívejte si sněhu my vám budem tiše závidět,ahoj!
17.6modrasek13 4288
28.1.2005 5:35:27
Štěpánko, já to neberu jako kritiku, jen uvažuju nad tím, že doba a děti jsou opravdu jiné. Když my jsme byli malí, tak moje sestra chodila do 3.třídy a musela zvládnout mě - prvňáka a nejmladší, do jeslí, měla 2.5. Rodiče pracovali a asi to fungovalo. Asi nebylo tolik hyperaktivních dětí, nebo se o tom tak nemluvilo.
A s tím zamykáním, Pavel je hodně roztržitý, ale psala jsem to hlavně z toho důvodu, že když se něco stane, tak za všechno můžu já. Ta jeho první reakce, dokáže mi i dost vynadat. Pak se zklidní, ale omluvu nebo uznání své chyby od něj nikdy neuslyším.
Květuška je tady se mnou, pojedeme k té doktorce i s Lojzíkem. Oba se v noci počurali. Přestalo sněžit, tak snad dojedeme, protože cesty jsou neupravené. Cestáře tato situace zaskočila.
[<<Předchozích 1210] Názory 12111220 z 4200  [Dalších 2980 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.