| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : listopad 2001

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 1340] Názory 13411350 z 4200  [Dalších 2850 >>]
honey 6468
6.1.2005 19:23:56
Jani, to je legitimní, uplácet děti dárečkama :))) Adélce se ve školce líbí, furt něco malují, vystřihují, učí se nové písničky a tanečky, do divadla jdou příští týden. Já jí před školkou nějaký aktivní program nedělala, tak ona se tam fakt těšila a líbí se jí tam. Musím se přiznat, že já jí lhala, když jsem jí vodila do školky, tak jsem jí říkala, že chodím do práce, a ještě to nebyla pravda :( Ale taky myslím, že by tam nechtěla, kdyby věděla, že jsem doma. Ale nám to aspoň dalo čas dodělat tu knížku. Jinak jí nelžu.
honey 6468
6.1.2005 19:19:34
Holky, děkuji vám za přání! Snad toho rozhodnutí jít do práce nebudu časem litovat, aneb dávejte si pozor na to, co si přejete, protože by se vám to mohlo splnit :)

Radko, mne to taky překvapilo s tou kosmetičkou, já jí ty oblečky plus ten zbytek nedávala kvůli tomu, aby mi nějak slevovala, ale já na jejím místě bych těch 50 korun přešla. V tomto jsem jako slon, všechny "křivdy" si pamatuju, takže ona kvůli 50 korunám přijde o zákaznici. Objednám se k té Tvojí, stejně budu mít čas, když budu pracovat jen 4 hodiny :) Teplo si užijte, v dobrém závidím :)

Štěpánko, budu dělat v marketingu, namísto v původního obchodního oddělení, časem (ale to je vzdálená budoucnost) bude možný přesun na PR. Budu dojíždět na Pankrác, což jde. Nám taky večer z Adélky brní hlava :) Když se jí zeptám, co dělali ve školce, tak pokaždé řekne nic, nebo spinkali jsme :) Ale večer protrhne stavidla a dozvím se úplně všechno :)) Včera večer mi zazpívala nějakou písničku, mělo to srozumitelná slova i smysl, tak jsem si říkala, jak jí ta školka prospívá, ale když na závěr zazpívala "protože je šílená", tak jsem velmi zapochybovala, že to má odtamtaď :) Taky ze školky přitáhla slova "blbec" a "blbost", ale to má asi od těch předškoláků. No když jenom to :) Zatím .... A pořád odmlouvá, to je samé "už jsem velká holka", nebo dokonce žena :)), "já sama" a podobně.

Jani, já jsem taková kancelářská myš, administrativa, to je moje :) Ale s počítačem to má hodně společného, takže mně už z toho věčného ťukání do klávesnice rozbolela ruka, a teď musím nosit stahovací obvaz (teda jenom když píšu). Manžel učí na VŠE a taky pořádá kurzy amerického a mezinárodního účetnictví. Také o tom účetnictví píše knihy, momentálně dopsal třetí, a já mu s ní pomáhala. Měla by vyjít do 10-14 dnů.

Co se týče miminka, my asi zůstaneme u jednoho; já se na druhé zatím opravdu necítím, a to byla (je) Adélka hodná, tak to fakt nechápu ....

Tak dneska asi půjdu dřív spát, už se začínám psychicky připravovat na práci :)
Janna + 2 berušky 22270
6.1.2005 19:14:22
Jo a o Verunce coby miminko se ani nebudu rozepisovat. Uřvaný rozmazlený vykojený dítě. Kojila jsem 15 měsíců, v noci po hodině až dvou, až jsem jí to musela urvat ze dne na den. Ale prořvala tři dny a spala celou noc (teda u nás v posteli - dodnes :o)) Pak jí přenesu, ale stejně se nad ránem stěhuje k nám.
Přesto ale druhý chci, když si představím, že budu mít druhou Verunku, kterou miluju, chci jich hooodně :oD Teda nesmím si vzpomenout na porod....
Janna + 2 berušky 22270
6.1.2005 19:12:02
No Štěpánko, tak třeba se shodneme ve druhým...:o) Já měla mít teď v únoru, ale holt mu to nebylo souzený, tak se teď od ledna začínáme snažit. No vlastně teda ani moc ne ;o) Manžel je děsně pracovně vytíženej a usíná pomalu u večeře a já pak nemám sílu ho budit. A hlavně nechci nic počítat a měřit a tak, necháme to na přírodě. Verunka nám trvala 8 měsíců, takže si nedělám iluze :o) To druhý hned druhej měsíc, ale asi to bylo moc uspěchaný :o(

Ve školce dělaj, ona mi všechno vypráví, divadlo maj, kino a tak. Ona zatím chodila na to divadlo, měli 2x v prosinci přímo ve školce. Vždycky se jí vyptávám, co dělaly a zpívaly a tak, ale ono to možná některý ty rodiče ani neoceněj a nezajímá je to (viz rodiče Pepíčka). No jo, snad se to zlomí. Jsem hrozná, už jsem jí i slíbila, že až tam opravdu nebude ani trošku brečet, něco jí koupím :o)
Prostě moje perfektní výchovný metody....
Štěpule & Štěpán 9.11.2001 2008
6.1.2005 17:53:37
Jano, tak to jsem se musela zasmát, protože dnes si zrovna s Michalem e-mailem celé odpol. píšeme, jestli druhé jo nebo ne, kdy atd. Uvažujeme o tom, ale vážněji až teď, kdy už je Štěpán větší. Dal nám do těch tří let dost zabrat, v noci se jako mimi budil co půl hodiny, přes den jsem s ním nic, ale opravdu nic neudělala, bylo to fakt náročný. Jako miminko pořád brečel, brzo jsem i přestala kojit, protože jsem byla úplně vyflusaná, byl to celkem velký stres. V noci nespal ještě před několika měsíci a i dnes je u nás normálka, že chodí spát tak ve 23:00. A k posteli ho přece přivazovat nebudu...Takže jsem nevěděla, jestli bych druhé dítě k němu zvládla. Zrovna včera si ze mě kolegyně dělala srandu, že jsem se teď pár nocí v kuse vyspala a už do toho chci jít zase... Ale rozhodně to nechci uspěchat, stejně už by to byli více méně "dva jedináčci".
S tou školkou máš pravdu, třeba u nás je dětí hodně, máme na obvodě 7 školek a já měla strach, aby ho do té "naší" školky vůbec vzali. S tím vy nenaděláte nic, to je jasný. Co Verunce říct mě nenapadá, lhát jí o práci je blbost, že. A dělají s dětmi něco? Štěpánek měl včera ve školce představení - divadlo. Pořád něco vyrábějí, ukazoval nám, jak se hraje na piáno, jak tancují...

Půjčila jsem si teď soundtrack k filmu Snowboarďáci. Viděli jste to už? Bylo to dobrý, hudba se mi moc líbila. ¨
Š.
Janna + 2 berušky 22270
6.1.2005 17:28:15
Jo Štěpánko, taky už mě to napadlo, zatím jí vykládám, že musím nakoupit a uklidit a tak, ale potřebovala bych vymyslet něco jinýho, že "opravdu" nejsem doma. Tak co jí mám říct? Ví že do práce nechodím.
Ten chlapeček je Rom, je jich tam víc, je starší, tuším tak předškolák. Oni jsou v naší školce jen dvě třídy a tři učitelky a jedna důchodkyně na výpomoc, takže děti jsou po ránu a odpoledne spojený. To víš, že učitelky jsou z něj taky hotový, ale co nadělaj? Rodičům je to fuk. Verunka mi tohle neřekla, stejně by ani nevěděla, co to říká, loni tam chodila na výpomoc důchodkyně, kterou zná moje ségra, tak od ní to vím. Jinak učitelky (aspoň teda ty dvě) jsou moc hodný. Manžel byl v šoku,když jí tam vedl, že si s nima učitelka hraje! Že za něj to neexistovalo :o)
U nás se totiž školky o děti rvou, tak berou každýho, je to těžký, málo dětí, jednu už zavřely. To vy v Praze asi neznáte,co? Jedna moje známá ze severních Čech taky nemohla sehnat školku, je tam velká nezaměstnanost a berou přednostně děti zaměstnaných rodičů.

No budiž nám útěchou, že Verunka je asi po nás, my jsme oba dva s manželem ve školce řvali....:oD
Janna + 2 berušky 22270
6.1.2005 17:20:53
Ahoj, Honey, taky gratuluju k práci. 4 hodiny si myslím, že jsou dobrý, nebude to hned od začátku takovej záhul. Jaká je tvoje profese? Asi něco skrz počítače,co? Vytušila jsem, že tvůj manžel se tomu taky věnuje, snad i píše knihy???

Holky, vy co ještě nemáte, nechystáte se na druhý mimi? Teda samo, že kromě už těhulek.

Radko, já chci takýýý do teplíčka! :o) Kdyby byl aspoň sníh!
Štěpule & Štěpán 9.11.2001 2008
6.1.2005 17:16:54
Ahoj, to jsou samé příznivé zprávy...Honey, gratuluju! To máš určitě radost, a co tam budeš teda nakonec dělat - svoji původní práci? A jak daleko budeš dojíždět? To jsem zvědavá, co?
Jano, s Verunkou je to stejné jako se Štěpánem, co se upovídanosti týče. Já už ho kolikrát taky večer napomínám a zoufale prosím, ať je chvíli zticha, že už nejsem schopná nic vnímat. On mluví dost nahlas a pořád. Je fakt, že se na mě vždycky tak udiveně podívá, proč jako nemá mluvit, ale já už kolikrát opravdu nemůžu jinak. Co se týče školky, tak dej Verunce prostě čas, ono se to zlomí. A když jí tam dáváš, ona ví, že ty jsi doma? Já Štěpákovi zdůrazňuju, že prostě musíme s tatínkem chodit do práce a sám doma být nemůže. Bere to tak. Ale kdyby věděl, že jsem doma /a jakože ty dva dny já doma jsem/, tak by tam asi chodit nechtěl.
Ten chlapeček ze školky, to je teda síla! A jako to ho to nechají říkat? Kráva, pí...??? Taky mu jsou tři? No co to je proboha? Neříkám, že Štěpán je nějaký slušňák, ale tohle je už moc. Zeptala bych se na to učitelky.

Radko, jaký byly hory? A kam poletíte? Doufám, že jste si vybrali nějaké bezpečné místo?

Š.

Radkaj - holčička, 27.11.01 7515
6.1.2005 15:41:18
honey - gratuluji k práci, tak vidíš, nakonec to dopadlo super, ne? Kontakt na kosmetiku ti dam ráda, opravdu Simonu mohu s čistým svědomím doporučit, nevím ale jestli se s někým nestřídá, tak se kdyžtak objednej přímo k ní. A klidně řekni, že jsi ode mě. Telefon na ně je: 224912354. Já snad začnu od nich vybírat za reklamu, ale na druhou stranu, když má člověk dobré zkušenosti, proč by se nepodělil, že jo. Vždyť já zase díky Tvému kontaktu chodím na super pedikuru a jak jsem spokojená...!!!
S tou tvojí kosmetičkou mě to teda taky docela překvapilo, musím říct, že po nás co dědí dvě holčičky (kamarádky z chalupy, jedna má přesně o rok a druhá o dva roky mladší...) tak z toho vyloženě těžíme, až je mi samotné trapně... Od jedné máme vajíčka a králíky a od druhé jsem dostala na zimu přepravku výborných jablek. Já vím, že jim to vyrostlo a v podstatě je to nic nestojí, ale pro nás Pražáky je to super...

Musím se pochlubit, dneska jsme byli s Tomášem vybírat dovolenou, jezdíme takhle každý rok v zimě někam do tepla, tak letos pojedeme taky a asi (jak to vypadá) se k nám přidají i jedni známí... Tak se už fakt těším. Jestli to vyjde, v únoru letíme.... Hurááááá!
[<<Předchozích 1340] Názory 13411350 z 4200  [Dalších 2850 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.