| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : listopad 2003

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 660] Názory 661670 z 6145  [Dalších 5475 >>]
Zdenka1 25809
24.4.2006 11:21:20
Sev, přeji, aby Leničku do školky přijali, to že už tam má sourozence je docela velká výhoda, teda aspoň u nás to fungovalo, nejdříve říkali, že asi ne, ale nakonec, díky tomu jo :-). Ta nekonečná rýma už mě taky namíchla, Milka začala k tomu ještě kašlat, tak jsem se vybodla na homeopatika, zašla jsem k doktorce, malá má i zánět průdušek, tak jsem se domluvila s Dr, aby ji pak poslala na alergologii a docela vážně uvažuji i o inhalátoru a budeme inhalovat Vincentku.

Jitulko, jednou jsem přečetla dost psychologických knížek, nejvíc se mi zamlouvala jedna, myslím, že se , jmenovala "Sám sobě manželem, dítětem i rodičem" Tam bylo právě napsáno, že člověk se má v první řadě vyrovnat sám se sebou, svou minulostí a stím, jak ho vychovávali jeho rodiče pokud bude vyrovnaný, pak budou v pohodě i jeho děti. Je tam v podstatě, to co jsi napsala a taky je tam návod, jak té rovnováhy docílit. Je fakt, že děti jsou v podstatě naše zrcadlo, někdy mi stačí, když Ty dva naše prcky pozoruju, jak spolu jednednají a vidím sama sebe v dobrém i ve zlém. Možná by taky nebylo špatné představit si, že máme doma kameru, kde mě někdo pozoruje, jestli děti vychovávám správně. Asi to není správné, od Mikuláše na naše děti, když zlobí, 100% funguje to, že jim připomenu čerta, ale zase oba ví, že většina čertů jsou jen převlečení lidé, taky i proto jsem tak malého na karneval oblékla a sám sebe se nebál :-))). Taky jim nevhrožuju, že si je čert odnese, jen, že mu budu žalovat (v podvědomí si vzpomenu na Polednici od Erbena a raději ho ani nevolám :-)).

Alíku, školka na pět dní v měsíci je pro děti, které ještě nemají 3 roky, na 4 hodiny denně proto může malá až od listopadu.

LaBu, máš krásného chlapečka, už jen aby byl pořád hodný a zdravý.
bubíšek + Davídek 21/11/03 18146
24.4.2006 10:27:12
Labu Davídek je nádhernej!!!! Těším se na další fotečky. Doufám, že je to zdravé a hodné miminko.

Včera jsme byli v ZOO bylo to super, ještě se známými, strávili jsme to tam od 12h. do 19h. Dětičky maximálně spokojené a vyřáděné, byla to paráda.

Luki, gratuluju k otěhotnění. Držím palečky, aby bylo vše v pořádku a měla jsi dobré těhotenství.

Sev drž se. To musí být otrava, takhle marodit. Tak snad se to brzo spraví.

LaBu 19306
24.4.2006 9:28:19
Ahojte :o)
Narýchlo vás zdravím, prajem pekný nový týždeň a hlavne ďakujem za všetky gratulácie a priania nášmu drobcovi :o)
A Bubíškovi dík za vybavenie oznamu :o)
Náš syn sa volá David Martin (zatiaľ mu najviac hovoríme Dadulík :o)
No a šupla som do albumu aj jeho prvé foto z pôrodnej sály a aj jednu, kde sme spolu.
Zatiaľ len toľko, majte sa a ja sa nabudúce ozvem a napíšem viac :o)
Abcded 23276
24.4.2006 9:07:01
Zdeni, jasně že každé dítě je jiné (mě o tom povídej), ale to není nějak v rozporu s tím co jsem napsala. Každé zlobí prostě jinak:o)
Myslím, že mě správně pochopila Jitulka. Nejdřív jsem od toho pořadu čekala rady, jak si poradit s dětmi, které zlobí. Jenže o tom ten pořad vůbec není. Naopak radí rodičům, kde nedělat chyby (případně, kde je tedy dělají), aby děti neměly důvod zlobit. A to je myslím veliký rozdíl a jak říkám, pak mě tedy neuklidňuje, že je na tom někdo hůř a neříkám si, no to je dobrý, my jsme na tom ještě dobře. Spíš jsem se zamyslela, kde dělám chyby, například si musím sama přiznat, že nemám teď na děti tolik času a třeba to že mám dětí víc a ještě k tomu jedno maličké, by asi neměla být výmluva, protože děti za naše rozhodnutí mít jich víc nemůžou a jak napsala Lukina, každý má mít tolik dětí kolik zvládne. Takže v sobě musím asi ještě hledat nějaké skryté rezervy a všechno si ještě lépe zorganizovat:o)
Jinak JItulko, tohle byl opravdu zrovna díl, kdy maminka nechtěla moc spolupracovat. Tam věřím, že se to asi do starých kolejí vrátí. Ale v těch ostatních dílech, které jsem viděla, bylo na rodičích vidět, že se snaží změnit, jen nevěděli jak a asi jim chyběl nějaký pořádný impuls a důvěra sama v sebe, že to opravdu jde zvládnout.

Zdenko, školka na pět dní v měsíci už není. POdle nového zákona může dítko při rodičovském příspěvku do školky každý den, ale jen na čtyři hodiny. Taky z tohodle důvodu se u nás snížila možnost přijmout více dětí, nevím, ta dřívější možnost, se mi líbila víc, protože to alespoň umožňovalo, aby se dětiček těch maminek, které jsou doma na rodičovské dovolené, ve školce prostřídalo víc.
Jitulka 18006
23.4.2006 23:53:38
Zdeni,to je síla...no,co k tomu dodat,že...:o((

Sev,brzké uzdravení!

Alí,já si o tom pořadu taky říkám své,ono je sice hezké,že to někdo vidí,ale....to,co radí,zná každý a můžou radit třeba stokrát,když to někdo necítí jako správné,tak to prostě dělat nebude,chůva nechůva,když odejde,bude to asi ve většině případech po pár dnech v původních kolejích.Znám to z práce,viděla jsem ten pořad jen jednou,tak víc soudit nemůžu(viděla jsem díl s holčičkou,měli ještě nějakého prcka,holčička byla klasický případ a maminka taky,bylo jasně cítit,že s tou chůvou nesouhlasí,jediný,kdo měl chuť něco se sebou dělat byl tatík)někdo tady na rodince říkal,že je hrozné,že hledají chyby jen na rodičích ne na dětech...to mi tedy dost pobavilo...oni ty chyby jsou přeci jenom vždycky jen a jen na těch rodičích,to někomu asi uniklo.Chování dítěte je jen výsledek naší práce a nervové soustavy a pozná se to,žel,vždycky až po mnoha letech,když už s tím lze těžko nějak hnout,občas si říkám,že by nebylo špatné,kdyby to šlo všechno nějak reklamovat,co?:O)))Takže pevné nervy a kámošku s nadhledem a pak taky ochotu přiznat vlastní chybu,dokud to jde napravit přeji nám všem!
Severka + P 14 + L 10 + N 8 9207
23.4.2006 14:48:32
Luki, ode mě taky óbr gratulace k těhulkovství! To se nám letos ale urodilo a urodí dětiček :o). A jak to máš se školou? Zvládáš?

U nás nic nového, opět churavíme. Já mám asi imunitu úplně v háji, či co, protože potřetí za 2 měsíce, to není normální :o(. Měla jsem jít ve čtvrtek s Neli konečně na očkování, protože jí bude skoro 5 měsíců a furt se to kvůli nemocem odkládá. Ale ráno vstala Léňa se zelnou rýmou, tak jsem si řekla, že ne, že pár dní počkám, jestli to Nelinka nááááhodou nechytí. No a druhý den už jsme soplily všechny tři, já to tradičně odnáším nejhůř, včera jsem nebyla schopná se ani hýbat :o((. Grrrr, už toho mám plné zuby, protože potřebuju fungovat na 200% a né tady polehávat.

No já Lenku sice do školky přihlásila, ale jestli mi ji vezmou, to je ve hvězdách, páč ředitelka říkala, že mají hodně moc dětí :o(. Ale táááák by mi to bodlo, ona je hrozný živel, oproti Péťovi úplně něco jiného. Nevýhodou v pořadí je, že jsem doma, pracující mají přednost, ovšem zase výhodu mám před matkama na rodičáku, které mohou dát dítko do školky na 4 hodiny. Já budu brát rodičák na Nelinku, tudíž jsem Léňu přihlásila celodenně. Přihlédnout by také měli k tomu, že (zatím) má ve školce sourozence. Tak uvidím.

V té Chůvě je to právě hrozně fajn, že přijde někdo, kdo se na věc podívá s nadhledem. To bych taky mnohdy potřebovala. Je fakt, že když takhle vidím v TV nějakou situaci a pak její řešení, mnohem líp se to do mozku fixuje, protože to vidím. Když pak podobná situace nastane u nás doma, snadněji si vzpomenu, že to tak a tak bylo v telce, než že bych si ve vypjaté situaci vzpomínala, jak se to správně má dělat, jak to psali támnhle, jak to říkali tuhle... Ono je taky fakt, že co funguje u jednoho dítěte, nefunguje třeba u druhého, natož pak v rodině. V podstatě je pořád co se učit a co zlepšovat. Jó, dětičky, to je velká škola života :o)).

Kdepak máme Janu??
Zdenka1 25809
22.4.2006 10:06:48
Renunko a Li, oběma Vám přeji ještě dodatečně k narozeninám hodně štěstí, zdraví a lásky.

Lukino, Tobě gratuluji a přeji pohodové těhotenství a pak krásné a zdravé miminko. Mě bývalo špatně když jsem čekala kluky, že by taky klučina :-) a co jména, už vymýšlíte? Pokud jde o podložku, tak já jsem původně uvažovala o čtvercových papírových plenách, které se prodávají ve zdravotnických potřebách, neteř to kupuje pro své štěňátko a má to rozložené na zemi, ale než jsem se je vydala koupit, tak jsem zjistila, že už je nepotřebujeme, malá už se asi měsíc vůbec nepočůrala :-).

Jitulko, tak já jsem Velikonoce přežila ve zdraví, i když Jarda vyhrožoval, že mi spočítá, za celý rok, co jsem mu kdy provedla. Manžel ho hned varoval, že má být opatrný, že jsou v úterý třídní schůzky :-))). Všichni tři společně obešli pár nejbližších známých, ale nejvíce bodoval Zdenda, byl hezky oblečený, měl i motýlka, a s taťkou odříkával "Hody hody doprovody.....", tak se všechny ženské točili hlavně kolem něho a přinesl si hromadu sladkostí :-). Odpoledne jsme si u nás udělali rodinnou sešlost. Nakonec i ty schůzky dopadly moc dobře, tolik chvály jsem už dlouho neslyšela :-). Jen jeden učitel mě naštval, když mu dal nedávno kouli z učiva, které jsem věděla, že Jarek uměl, tak jsem si to s ním šla vyříkat. A ještě mě čeká další nepříjemnost, už tu byla návštěva ze socky, kvůli tomu, jak si můj bývalý zažádal před rokem o snížení alíků, je to síla, když se musím zpovídat cizím lidem, kolik vyděláme a jaké máme náklady. Tak každou chvíli čekám soudní obsílku, blééééé. Stejně už mi dobrovolně dva roky neposlal ani korunu (jen asi 3 měsíce, co pracoval, tak mu něco málo strhli) a jestli soud rozhodne tak, že se mu to nebude líbit, tak mi nic nebude posílat dál. Zažádal si, o snížení na 300,- Kč měsíčně a pak o úplné zproštění od placení.

Severko, já jsem nakonec taky Milku přihlásila do školky a dokonce už ji i přijali, jen ještě nevím, jestli nastoupí v září na pět dní v měsíci, nebo až v listopadu. Doufám, že se ji tam bude líbit, ráno smutně kouká do třídy, když tam necháváme Zdendu a učitelky už taky zná, tak uvidím, jak to zvládne, aspoň si bude hrát s dětmi a nebude muset sama doma koukat na to jak uklízím, nebo vařím. Já se pokusím ten rok, než půjdu do práce využít ke svému zdokonalení, uvažuji o autoškole a o cvičení.

Alíku, to je fajn, jak si i s tolika malými dětmi dokážete spestřit život různými výlety, jste takový příklad toho, že všechno jde, když se chce. Výměnu manželek jsem neviděla, po tom, co jste tady napsaly je mi to docela líto, asi to začnu sledovat. U té Chůvy v akci jsi dobře vystihla ten první odstavec, ale s těmi tluštšími lidmi jsi mě moc nepotěšila, mě to vždycky uklidňovalo, že to se mnou ještě není tak hrozné :-). Myslím, že s kusem své povahy se už děti narodí a my ji můžeme jen příznivě rozvíjet, kolikrát jsou třeba tři sourozenci a každý má úplně jinou povahu, i když vyrůstají pořád spolu a vychovávají je stejní rodiče.

Pírko, Pavlík už je určitě v pořádku, tak mu přeji, aby ty další očkování už zvládnul bez nepříjemných reakcí. Po Velikonocích míváme taky pravidelně vajíčkový salát :-).

Bubíšku, jsem ráda, že je Davídek nakonec zdravý. Kouzelná školka se našim dětem taky líbí, ale víc než pošťáka měli rádi Bořka Stavitele, František má taky úspěch.
Abcded 23276
21.4.2006 10:10:06
Lukino, veliká gratulace k těhotenství! Co se týká nevolností a nechutenství, tak s tím jsem si užívala každé těhotentví, minimálně tak do 6 - 7 měsíce:o( Ale "normálním" lidem:o) by měla nevolnost přestat kolem toho dvanáctého týdne, tak snad tě to co nejdřív přejde:o)

Jinak u nás se párky a salám k večeři nejedí, ale při vaření uzeninu používám a přiznám se, že Kubovi už zvlášť nevařím, takže baští s náma. Ale jinak třeba k té šunčičce, myslím že už jsem to tu psala, ale ona taky nejni žádný med, při jejich výrobě se používá ta konzervační sůl (teď nevím, ale myslím draselná?), když si vemu, že šunka a salámy mají trvanlivost asi tři týdny, kdežto čerstvé párky tak jeden maximálně dva dny (tedy beru lhůty, které nám uvídí náš dodavatel uzenin), tak možná, že po téhle stránce z toho ty párky vycházejí líp:o) Jak už jsem tu kdysi psala, jako nejzdravější nám z našeho sortimentu uzenin vyšly jelita a jitrnice:o))) Neuzené, nekonzervované....:o) NO zkrátka úplná racionální výživa:o)))
A co se týká polívek z pytlíku, tak ty se přiznám Kuba už jí. Tedy jenom na našich cestách. Ona večer přijde polívka k chuti a jelikož Kuba jí všechno co vidí u nás, tak si taky dá. Jediný štěstí, že jsme líný mu to na lžičce vyfoukávat, takže mu jich zase tolik nedáme:o))) Doma nic z pytlíku nevařím, to by mě hanba fackovala:o)))

Jo zapomněla jsem uklidnit Bubíška, že Kuba do školky ještě nejde, takže nejste jediní. Jak už jsem tu mnohokrát psala, budu ráda, když mi teď vezmou Pitrýska jakožto předškoláka. To já si spíš říkám, jak je to přes nedávnou diskusi možné, že tu bude tolik školkařů? Nebo tu snad máme tolik svobodných maminek?:o))))

A co se týká chůvy v akci, taky tedy většinou koukám, ale ty rady mi přijdou takové hodně všeobecné a vlastně je asi všichni známe. To že máme svým dětem dávat najevo lásku, věnovat jim pozornost, chválit je, hystericky na ně nekřičet, neplácat je přes zadek, být důslední a neústupní, ale spravedliví, to asi víme všichni dávno:o) Tady je spíš otázka, jak toho dosáhnout, že:o) To jsem se pořádně nedozvěděla. Myslím, že v těch rodinách spíš hrálo roli to, že tam na ně někdo dohlížel a tím pádem to všechny donutilo něco změnit.
Ale abych pravdu řekla, mě to zase nijak neuklidňuje. Je sice pravda, že je skvělý že někdo je na tom třeba hůř než já, ale jak říká manžel, to že je někdo třeba tlustší než já, neznamená že já jsem hubená jak tyčka (to je takový názorný příklad:o) A hlavně, při nějaké krizovce, kdy na děti křičím si naopak říkám, hmmm, tak to je jak vystřižené z chůvy v akci a možná bych do toho pořadu taky zapadla. A to moc ukliňující teda nejni. Protože naopak díky tomu pořadu vidím, že to není normální a že by to šlo vyřešit i klidněji. Vlastně mi až z některých dílů naopak přijde, že to není normální že děti zlobí a že za vším jsme vinni jen my rodiče. Tak vlastně nevím, co by mě na tomhle všem mělo uklidňovat?:o)
Lukina 11228
20.4.2006 23:06:36
Děkuji za gratulace. Pohodový těhu zrovna nemám, ale snad se to zlepší. Když jsem čekala Barču tak mi bylo dobře, jen jsem hned od začátku hodně přibírala. Teď mi bývá věčně divně, trpím nechutenstvím, kompletně se mi změnily chutě, ale zase naštěstí nepřibírám (ťuky ťuk - abych to nezakřikla). Jediný co mám s předchozím těhotenstvím společnýho je problematická pleť. Vypadám jak puberťačka.

Barunka se už na mimi hrozně těší. Říká že je miminko v bříšku a že jí bude říkat ségro.

Pomalu už také začínám schánět nějaké těhu kalhoty. Jenže u nás mají pouze samé laclové hrůzy co se nosily před 100.lety. Byla jsem i v Praze v Letňanech a tam měli kalhoty všechny krátké a ostatní věci se mi také nějak moc nelíbily. Asi nerozumím poslední módě. Naštěstí jsem našla v Teplicích jednu krejčovskou firmu která šije těhotenské oblečení i na míru.

Také teď scháním do postýlky pro Barču nepročůravou podložku. Jednu sice mám, ale potřebuji ještě jednu do postele v pokojíku. Tu co mám je taková slabá jakoby flaušová. Kupovala jsem jí na Praze 9 v jednom Baby shopu. Teď ji ale sháním někde na netu, ale všude mají jen samé igelitové. A u nás ani nevědí že něco takového existuje.
Pírko+Áďa 11.03,Pája 08.05 14262
20.4.2006 14:59:22
Téda, Luky taky moc gratuluji!!! hezky se vám to povedlo :-), přeju ať máš pohodový těhotenství!

Ve školce dobrý, šance máme veliký, za 14 dní se dozvíme víc. u zápisu jsme byli pátý na řadě a čekali jsme hodinu!, ája už byla dooost nepříjemná. Ale učitelce pak odpověděla jak se jmenuje, sice jí to řela dost naštvaně, páč jsem jí před tím trénovala a pořád se jí na to ptala, tak už jí to asi lezlo krkem, nojó, ale učitelka jí rozuměla, že je Alenka, na to Ája znova důrazně a naštvaně řekla Ááájinka!...jinak byla pochválena že umí barvy a má hezký kukadla :-)

včera jsem taky byla na očkování s Pavlíkem, celou noc a ještě dneska horečkuje - v noci se budil po půl hodině, ve 4 ráno jsem se o něj pomalu spálila, tak dostal Ibalgin, ted jsem mu ho taky dala a spinká. dopo jsme zase pro změnu byli na kontrole ledvin v nemocnici, neměla jsem hlídání, musela jet i ája, v autě 60 stupňů - nojo, zase ze mě lilo...uff.
Ve volných chvílích sháním a hledám byt pro mamku - nojó, babička by se mi šikla blíž po ruce :-). Dneska se jdem na jeden mrknout, zítra na další...

musím jít, jdu dělat vajíčkový salát k večeři, v neděli jsme obarvili s Ájou pár vajíček :-)
[<<Předchozích 660] Názory 661670 z 6145  [Dalších 5475 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.