| Katy, Domi 3/04, Kiki 3/06 | 16209 |
|
|
17.10.2016 23:06:30
Holky, koukám, že to je často podobný. Akorát já mám nějak pocit, že mě to všechno to vychovávání fakt zmáhá. Dneska šel Kikin spát bez večeře.. přinesl poznámku, v sedm večer úkoly nikde, drzej, a ještě takový ksichty na mě hnusný dělal, že jsem měla chuť mu dát facku.
V práci mě to naopak baví, ale je toho strašně moc. Domácnost trpí, kytky chcípaj. Dominika se pro změnu už naučila, že když splní, co se po ní chce, tak je klid, a zmizí nahoru do pokojíčku nebo ke kámošce. Teď má teda zaracha, dokud si neopraví ty dvě pětky, ale stejně mám pocit, že se po obědě trajdá někde mimo, než my přijdeme. Bob, dobře, že něco zafungovalo. Ještě si dělá úkoly u tebe? Romčo gratulace! Kdy že bude ta kolaudační oslava? Dádo, tvoje story s Domčou mě fakt vzalo.. nějak jsem si malovala, že až jim bude dvacet, bude se s nima dát mluvit. Jenže je krutá PRAVDA, že budou mít svoji hlavu, já jí měla taky. Tak jsem z toho nějak v depce. No tak jsme přemejšleli, že je na podzimní prázdniny dáme k tchánovcům, aby byl klid. No a když už, tak jsme si s manžou řekli, že bysme mohli někam vyrazit. No.. tak jsme se předevčírem rozhodli, že jedeme na týden do Afriky, do Keni. A na puboše prostě prdíme! ![]() ![]() |
| bob, Ondra | 11615 |
|
|
16.10.2016 11:53:03
Dáši to je myslím normální, Domča je už hotový člověk, má své názory a pohled na věc, ale neboj, ono se to časem zase bude měnit, až ve vyšším věku a dalších zkušenostech pochopí, proč ty něco děláš jinak a že to není zase tak špatné.
Hele já taky měla své představy a hádala se s mamkou i o výchovu Ondry, to byl malinký a jezdili jsme tam na delsi dobu... a teď to vidím na švagrové, mají s bráchou mimčo a taky bojuje za své názory na výchovu a někdy kroutim hlavou i já. Prostě už máme víc zkušeností a teď se daleko víc shodnu s mamkou, než se švagrovou, protože někdy si říkám, co to za bludy píšou v těch knížkách, nebo netu, z čeho to ona bere. A jde si teda za svým naprosto nekompromisně, i já když ji řeknu svůj názor, tak je vše špatně, jen ona ví, co je nejlepší;-) ale neřeším to, držím mamku dál, ať ji do toho nekecá a nedělá naschvály a uvidíme, tereba při druhém to už bude vidět jinak. Příklad v 10mesicich nesmíš malou posadit ani v kočáře, protože se nejdříve musí posadit sama. Ok, ale nesmíš s ní ani cvičit brišaky, když na snahu se zvedat, to jsem dostala vynadano. Uvidíme jak u nás, Ondra zase neví, že zítra píšou z Dejaku a nechce se učit.. takže týden super a co dál? Jako to taky přeji, snad budou mít hezky. Ikdyz to jí asi teď bude jedno 😉 |
| BERBER+A+L+V | 7963 |
|
|
16.10.2016 9:46:54
U nás to taky trochu houstne (ikdyž si dovoluju tvrdit, že je to asi lehčí forma).
Anička mne ukecávala, že chce jít na konzert SLZY. Kamarádka by mohla, ale ne sama. Protože jsem hodnej blbec, tak jsem to Aničce dovolila s tím, že by Barča bez ní nemohla.. Jenže jsem jí řekla, že to nebude zadarmo, a že teda má měsíc na to, aby sekala latinu. A jako bych nastartovala pravý opak :-( Ale Dádo, je mi jasný, že bude hůř. Znám se ![]() A Anička je ještě tichý introvert, Lenča a Verča jsou temperamentnější, tam to bude asi ještě zajímavější.. |
| BERBER+A+L+V | 7963 |
|
|
16.10.2016 9:42:39
Kolik je Dominice??
Já byla 18-20 mimo domov, 20-21 mimo republiku. Po návratu jsem se vrátila "domů", chodila do práce, a doma jsem se necítila dobře. Člověk už je zvyklý na svoji svobodu, samostatnost. Naši mne nijak neomezovali, ale stejně... pravda, byly tam ještě dvě mladší ségry, to se trochu bilo.. Chápu, že jestli má něco se zádama, pak samostatné bydlení asi zrovna není reálný, ale společný bude těžký.. ![]() Haki nové štěstí přeju ![]() Nejela s Bóbou?? Byla by sranda, kdyby se tam holky potkaly. Svět je někdy neuvěřitelně malej ![]() |
| Dáda + Vojta 6.3.04 | 13524 |
|
|
14.10.2016 22:58:36
nechci dělat chytrou, ale už mám něco za sebou, takže když si teď stěžujeme na naše 13ti leté andílky, já vám říkala bude hůř a věřte, že ještě bude. Teď je to nejhorší doba. Hledají se.
U nás doma klid, jedeme dál v kolejích přijdu ze školy, napíšu úkoly, převléknu se, splním co zrovna musí - vytřít, vyluxovat, nakoupit, tenis a pak si může dělat co chce. Ve středu byl rodičák a co se týče učení, vztahu Vojta a učitelé OK. Ale máme problém, že má za sebou dva silné spolužáky a je velký "geroj" a začíná být zlý na slabší. Psycholožka nám při první schůzce říkala, že největší šikanisté rostou ze šikanovaných lidí. Hrozně mě to na něm mrzí a i učitelé jsou z toho zklamaní. Tak musíme najít nějakou cestu, co s tím dál. Co bylo super, že se mnou šla na rodičák Domča. A došla k názoru, že to školství trochu pokročilo a učitelé berou děti jako partnery. Polovina učitelů ji učila, p. ředitelka nám nabídla i kafíčko. Mají ji tam hrozně rádi a jsem ráda, když mi řekla vlastní názor na tu třídní schůzku. I pak doma Vojtovi promlouvala do duše, že si to má uvědomit. Ale znáte to co si asi tak Vojta myslí :) Katy Dtest už si neplatím, jinak bych poslala S Haki jsem mluvila dnes, tak snad mě neukamenuje, když prásknu, že si jede s novou láskou užívat Londýna. Moc jim to přeju. Jinak my máme doma od 1.10. Dominiku. Nešla do podnájmu, protože má něco se zádama, dnes dokonce skončila už na kapačkách, čeká nás magnet. rezonance a spousta vyšetření než odletíme, tak se o ní staráme. Ale holky, je to síla a musím se sakra ovládat, abychom to tu všichni dohromady vydrželi. Vyházela nám všechno z lednice, neustále se s námi hádá jak jíme, jak vychováváme, když není po jejím je z toho sakra scéna. Věřte mi, že ta mi ubírá mnohem víc energie než Vojta, který je "jen" drzej. Z jejího chování a reakcí mi je fakt hodně ouvej. |
| bob, Ondra | 11615 |
|
|
13.10.2016 11:35:39
Tak to nechci zakriknout, ale tento týden obrat k lepšímu! Ťuk,ťuk.
Asi mu prospělo udělat si haldu úkolů u tatínka, vím, že mu něco domlouval a mají spolu nějakou dohodu. Nebo zabralo vše okolo, fakt nevím. Byli jsme u psycholožky i té školní a ta si myslí, že se svým způsobem snaží a jedno mu to není a tím nezájmem to jen maskuje. Že je někdo agresivní, někoho stále bolí břicho a nechce do školy... Hlavně teď jsem ho donutila opravit si ty špatné známky, takže žákovská vypadá daleko lépe! Už mu tam zbyla jen jedna 4, která by měla jít ještě taky opravit. Hlavně ho mám hodně chválit a vyzdvihovat hezké známky i kdyby z hudebky. Jedná radila víc to pustit, druhá nenechat ho zahálet a kontrolovat, kontrolovat :) No něco si z toho vezmu a uvidíme. Tento týden fakt koukám, ale myslím, že je to hlavně tím, že on začal chtít. Jo a motivovat ho čímkoli, aby měl proč se snažit, protože teď v pubertě to pro mě nebo nějakou vzdálenou budoucnost dělat nebude. Tak musím vymyslet co bude tím hnacim motorem. Petr je s tím ramenem strašně samostatný až cumim, to já byla víc marná, levačkou jsem toho tolik fakt nezvládla.Ted je na dva dny mimo Prahu, vzal si na brigošku VŠ studenta, co ho vozí a pomáhá, takže supr. Jak je živnostník, tak stejně dělat musí, nemocenskou nemá. Držte mi palce ať to min. takto vydrží! |
| bob, Ondra | 11615 |
|
|
10.10.2016 14:15:50
Holky nevím, asi bych ho k tomu tátovi na čas poslala, na furt asi ne. Akorát jsem si zatím jistá, že pro to tatínek nebude, tak můžu vyhrožovat a řekla jsem to před oběma aby si i tatínek uvědomil, že není jen hlídací koutek na víkend. A třeba ho začne víc nutit. SNAD.
Jinak na pisemku, co jsem ho přinutila naučit, tak má 1. Teď ještě uvidíme co přinese dnes z přírodopisu, uměl to téměř jak básničku. Romčo to mi říká víc lidí, že je strašně chytrý a má opravdu super logické uvažování, ale využívá to k tomu, jak učení a mě co nejvíc"očurat". Učitelka do 5tridy ho vždycky chválila, jak je bystrý, chytrý, ale zároveň lenoch a využívá to k tomu aby si co nejvíce ulevil. Mistr zkratky -mu vždycky říkala, nenapíše delší větu, proč by to dělal, zbytečná práce a on prostě psát NEBUDE. No tak asi od nás. Ale stále si říkám, že je to snad jen období a poleví to, a jsem ráda, že to není nic horšího. A přeju vám bezproblémove dětičky. Já mu vyhrožuji už dlouho, že mu nájmu chůvu, která se s ním bude připravovat do školy. Kdybyste o někom věděli, tak sem s ním. Ale potřebuju , aby ten člověk byl chytřejší než Ondra, jinak ho nebude respektovat. Takže kde vzít a nakrást. ![]() |
| Rovekla - Verča 99 a Klárís 04 | 65974 |
|
|
10.10.2016 10:16:25
BOBINO, tak to je fakt drsný, musím říct že jsem už s tátou taky doma párkrát přišla, že pokud holky chtějí, mají tátu, a že pokud chtějí být se mnou tak mě prostě budou poslouchat. Ale to je cca 3 roky zpátky... Obě na to že tam táta nemá místo, že spí v obýváku, že je dlouho v práci a že nemá čas. A já na to, že by si to prostě musel zařídit... a byl klid, protože pochopily, že bych to udělala....
Jinak já jsem asi mimo, holky jsou teď naprosto úžasný, ani o jedný škole nevím, Klárka volá ubulená ze školy že zvrtala písemku z fyziky a že si to prý nemůže opravit a pak přinese 2 ![]() , druhý den SMS mami kvůli tobě nemám 1 z čj z úkolu(nechala jsem jí tam jednu chybu - jinak ji češtinu opravuje Verča![]() ). Verča má jasno co chce studovat, jde si za svým. Holky jsou teď i spolu v pokoji, já z toho měla hrůzu, ale jsou naprosto v pohodě a vyjdou si vstříc. Snad jim to vydrží...Byteček je už skoro hotovej, já spokojená... po tom všem co bylo si to teď užívám. Jo a kolaudace bude, Dádo, neboj. Na pátek je naplánovaný s BOBINOU mejdan u nás co se scházíme s holkama ze sídliště, tak se prověří (6 ženskejch a cca 12 dětí ![]() ![]() ).Jó a BOBINO Verča tvrdí že jen Ondra extrémně chytrej, takže ta puberta .... ![]() ![]() |
| Michala,Jiří04,Majda06,Vojta09 | 13365 |
|
|
8.10.2016 20:52:03
Bobino hustý hustý hustý .... ale myslím, že ten nápad, že by šel k tátovi není zas tak úplně od věci ..... jde o to jestli bys to dala a jestli by do toho šel ex .... což asi ne .... taky občas dětem, když je klid vysvětluji, že mě fakt nebaví každej večer dělat dusno ........
já se vvždy utěšuji, že je lepší puberta ve 12ti, než aby byl do 16 klid a pak začal ))) |
| bob, Ondra | 11615 |
|
|
8.10.2016 19:51:05
Katy Dominika má taky dobré nápady, ale myslím, že tam ji to dost dobře vysvetlis, že nebude mít výhody a oba si to rozmyslí, teda alespoň ti to přeju, už máš tak starost s Kikinem.
Berber ty vztahy mezi sestrama chápu, že tě to drtí. Jestli ti to pomůže, tak my byli s bráchou taky na kordy, já ho měla na povel, tak jsem ho nesnášela, ale pak se to zlepšilo a úplně otočilo až jsme dospěli. Resp já šla po škole z domu a už se to postupně uklidnilo. Teď je to super |
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.