| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : březen 2004

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 500] Názory 501510 z 44179  [Dalších 43669 >>]
Michala,Jiří04,Majda06,Vojta09 13365
24.1.2016 7:50:44
žákovská !!!! žasnu naše pidi škole ve Březí používá druhým rokem "bakaláře" ...internetová aplikace (Katy promine, možná je to něco jiného :-).... prostě se přes stránky školy přihlásíš na "bakaláře" na svoje dítě a tam máš všechno - rozvrhy, suply, známky, průměry, pochvaly, poznámky ....... využívají to učitelé - píšou samozřejmě známky, obecné info pro rodiče - výlety, a pak mohou poslat zprávu konkrétnímu rodiči rodiči ....a pak to využívají rodiče - koukneš na známky, plánované akce, a můžeš napsat jakému koli učitelovi i rodičovi !!! a učitelé odepisují obratem .... učitelé tam choděj každej den píšou známky a vyřídí poštu :-)

svůj přístup mají i děti - koukaj na známky, a na druhém stupni jim tam učitelé píšou i úkoly - jaký úkol a do kdy splnit .....

když se to závádělo, tak část rodičů brbrala, že se musí kukat na známky přes internet ..... ale když se teď dělal po roce průzkm tak drtivá většina byla spokojená !!! mě to ze začátku přišlo trošku líto, že prvňáci nemají notýsek s jedničkami (neb když jsou interet bakaláři, tak není papírová žákovská), ale oni učitelky prvňáků dáají jedničky do slabikáře, do sešitu a tak .....

jsem se rozepsala,promiň, ale přijde mi šílený, že naše skoro vesnická škola funguje "moderně" :-)))

a ještě jedna věc - ze zákona na škole musí být zřízena školská rada !!!! jsou tam členi - učitelé (ale nesmí to být ředitel školy) pak členové zastupitelstva .... a pak zástupce rodičů .... předseda školní rady - zástupce rodičů musí mít někde na sebe nějaký kontakt ...... a přes toho bych zkusila vznést požadavek na školu, že se Ti nelíbí, že nevíš známky .... u nás na škole jsem předseda školní rady já :-))))))
a buď mě lidi odchytí ařeknou, co se jim líbí a nelíbi, nebo napíšou .... a já zpravidla 2x do roka svolám radu a řešíme co s tím ..... rady se účastní jako host i ředitel .... jinak když je něco akutního tak píšu ředitelovi email .....samozřejmě je to spíše o domluvě a o nějakém kompromisu - někdy jsou požadavky rodičů "zvláštní", ale někdy přijdou od rodičů dobrý podněty :-)

rodičáky máme asi 3x do roka - buď klasika rodiče u třídního ....a nebo konzultace .... ale jak píšeš někdy se ani danýmu učiteli nedostaneš ..... já minule nestihla jednu maldou učitelku, co má jířa na 2 předměty, tak sem jí napsala na bakaláře a v pohodě odepsala, jak se chová o hodině, jak pracuje a tak ....

takže držím palce !!!!!
bob, Ondra 11615
24.1.2016 0:27:17
Tak aby toho nebylo pro dnešek málo, tak ještě jeden příspěvek ~;)

Od pátku mám rovnátka! zatím jen na horních zubech a výhledově mě čekají i na dolní (což je prý kvůli jídlu horší) no upřímně, nějak si další nedovedu představit.
No pocity - zatím dobrý, ale mám tendenci si je prostě sundat, jako brýle ~:-D prostě někdy mi přijde, že už teda stačilo a mělo by to jít vyndat. Ale to mám na dva roky asi smůlu. Takže ve 40 slavnostně odložím rovnátka, uffff.
Prý první týden je nejhorší, tak první den nic, jen nepříjemný tlak, ale bolest ne, dneska večer mám pocit, že mi ten jeden zub musí tutově vypadnout! Bolí jak šlak a mám pocit, že se ještě i kýve! Vím že je to normální, byla jsem upozorněna a mám si vzít ibáč nebo něco na bolest, ale stejně! uáááá Rty zevnitř rozedřené, pak si to prý zvykne a přizpůsobí se.. no uvidíme, nemůžu soudit podle dvou dnů. Ale začínám přemýšlet, jestli jsem udělala dobře ~8~
Přítel do posledního dne nevěřil, že si je nechám nandat :-) Mám sice zuby relativně rovné (alespoň zepředu), ale hluboký skus, který se měl řešit v dětství a teď si spodníma dvojkama ničím sklovinu zezadu horních dvojek a naopak, takže mi na dolních každou chvíli odpadne kus zubu a horní mám zezadu zablombované už dlouho... no tak snad jsem udělala dobře a pomůže to!

Tak to je dnes už vše, se neděste ~y~
bob, Ondra 11615
24.1.2016 0:16:27
Berdi ještě čtu o Aničce, že je chudák ještě se sádrou... chudera si teda vytrpí, hlavně, aby to pak bylo dobré!! Snad jo, je ještě mladá, kosti je jí dají do kupy rychleji. Držím palce.

Holky co ten srazík?? Alespoň nějaký pražský, jsme tu kousek od sebe a neviděly jsme se ani nepamatuji.
Joo a nechci slibovat, ale v té nové práci mají podnikovou chatu, pro zaměstnance za hubičku a pro ostatní ještě zjistím, ale kdyby to bylo za rozumný peníz, na pár dní...což?? Je to někde Desná, Deštná, nevím přesně, něco takového.. Letos KONEČNĚ budu mít dovolenou o prázdninách, tak jsem si říkala, že bych chatu na horách využila. Resp. i na zimu, ale pochybuji, že bude ještě volná na jarňáky.

Michalo co v práci?
Jinak kočku můžeš nechat jako venkovní, když máš tu možnost, nikomu bych ji nedávala.

JInak jak čtu o těch puboších tak jsme tak na hraně. Když má kámoše, tak už ho pomalu nezajímám, ale jinak je to stále ještě mazel. Ale ty hádky ohledně učení, uklízení a povinností obecně. Zrovna chci udělat nějakou tabulku úkolů, kde je bude mít vypsané a já se nebudu rozčilovat když přijdu domů, že se všude válí oblečení, co svleče jak had, v posteli jídlo, všude bordel, použité ponožky, slipy a ostatní věci několik dní na podlaze, všude upatlané sklenice od šťávy, když si dělá večeři, tak rozboldelená celá kuchyń... no asi znáte ~8~ Takže má (možná naivní) představa je, že přijdu domů, mrknu do tabulky, zkontroluji co je uděláno, to odfajfknu, jako že splněno a když něco nebude tak má smůlu a zaracha na další den. NEBO což by mohlo zabrat víc (jak mi tvrdí přítel - chce to pořádnou motivaci, protože jemu je to u zadku, že tam žije v chlívě) tak nedostane automaticky každý týden kapesné, ale bude mít úkony "ohodnoceny" finančně. Tj. třeba uklizené věci 5kč, vyskádaná myčka 5kč, večeře pro maminku 10kč ~t~ , sice jsem nikdy nechtěla dítěti za domácí práce platit, ALE chci to nastavit tak, aby při běžném provozu tj. mých požadavcích, když to splní, tak bude na těch 50kč/týdně co teď dostává, ale když splní víc (vytře, umyje WC atd), tak bude mít něco navíc a to bude ta motivačka... no resp. když se bude jen válet, jak to předvádí od vánoc, tak prostě bude bez peněz a myslím, že si to brzo rozmyslí. CO VY NA TO?? JAK TO MÁTE U VÁS?
bob, Ondra 11615
23.1.2016 23:51:35
jsem to raději odklepla, ať mi to zase nezmizne :)
Dneska jsem slaměná vdova, tak místo úklidu si tady tvořím blbinky- dárky pro radost (na nemocenské jsem měla čas čučet do PC na různé inspirace :-) ) a teď jsem se naložila k PC a dočetla vás.

Berdo četla jsem to s tou vaší kočkou. Celkem mě šokoval ten příspěvek paní z útulku, ale toho si nevšímej, myslím, že u vás je ve vztahu ke kočce vše ok, resp. jste na ni spíš měcí :)
Nepsala jsem už do toho příspěvku, ale já bych ten rozprašovač s vodou zkusila, na naši kočku to dost zabíralo, ony to nesnáší. Myslím, že by to mohlo být i dobré řešení pro Kačku, chápu, že má kočku ráda a není schopná ji plácnout, ale kdyby měla v ruce rozprašovač a občas kočku "usměrnila", tak by kočka pochopila, že se dokáže taky bránit. Samo ho zrovna nebude mít ve chvíli kdy kočka zaútočí, ale měla by ho občas použít při nějaké jiné příležitosti, kdy kočka "zlobí". S tím nočním buzením nevím, naše čekala do rána, dokud nikdo nevylezl z postele. Je to jak píše Katy, usměrňovat a vydržet. Myslím, že se to naučila tenkrát tím, že ji Jarda nevybíravě vypakoval v noci. A mám tady hodně blbou zkušenost s tím, brát kočku ven a pak chtít, aby byla doma, to se nám vymstilo, když jsme jí vzali takto ke tchýni a pak chtěla i doma, tak jsme jí nechali chodit na chodbu (jako vy), ale tím to bylo ještě horší, prudila pak v jednom kuse. My to tenkrát vyřešili tím, že jsme se stěhovali a v novém prostředí už nevyžadovala chodit ven a už bych ji tam ani nebrala. A zrovna na to noční škrábání bych pořídila ten rozprašovač a pak to je už jen o tom, kdo z koho!

Já jsem teda kočkofil, i když psy mám taky ráda, ale kočka je prostě kočka. Souhlasím s Jarkou, že vnímá kočky jako potvory, což taky jsou, ale myslím, že z velké většiny to dělají majitelé. Kdyby zmíněná rodina, na kterou jsou kočky hodné a jen vyjíždí po návštěvách toto řešila a kočky "usměrnila" taky by to nedělaly. Ale tam evidentně je na prvním místě kočka a pak až návštěva.
Pro mě jsou kočky nej zvířata, ale jak se říká, že se lidi dělí na kočkofily a milovníky psů, tak to tak bude.
Katy vy máte supr kočky, nejvíc je mi líto Dafi, tu bych byla adoptovala hned a těším se na ty vaše nové přírůstky.
bob, Ondra 11615
23.1.2016 23:33:05
tak jsem si smázla dlouhý příspěvek, tak znovu...

Zdravím po delší době, u nás celkem dobrý. Za chvíli je vízo a ani nevím, co Ondra přinese, protože naše škola (snad jako jediná) nedává rodičům vědět prospěch, prý to není třeba, že si máme udělat průměr v žákovské. pouze děti, co mají 4-5 se rodiče informují.
Psala jsem kvůli tomu i řediteli, ale prý to tak prostě mají, jsou pohovorové hodiny a to se můžeme přijít informovat, ale že je tam pak halda rodičů před kabinety učitelů, na jednoho čekáš třeba hodinu a k ostatním se nedostaneš, to už nikdo neřeší. S tím mě fakt štvou, proti tomu ještě půjdeme, protože se nám to jako rodičům nelíbí.
Jediné co vím, že F a M měla být jednička (to jsem se k učitelce dostala), ale poslední písemku z M napsal na 4, protože to učivo nepochopil, nic neřekl (neučíme se s ním, ani nevím co berou), tak bude mít dvojku. A ve čt přišel s tím, že dostane z Př trojku, protože má nejhorší sešit! Ten sešit jsem mu před měsícem vyzdobila (měli mít nalepené obrázky) a překresluji mu malůvky, co si mají kreslit, takže myslím, že sešit má fakt hezký, ale učiteli ho pak už neukázal, i když taky je to divné, protože pak tam má právě za obrázky jedničky, ale učitel sešit neviděl?? Psala jsem mu mail, že se mi to nelíbí, že má v sešitě další čtyři jedničky, ale ty mu žákajdy nezapsal, jen ty trojky.. ale Ondra - lajdák nevzal v pátek sešit do školy a nenašel toho učitele, ten myslím ten mail ani nečte, protože do teď žádná odpověď.. tak má smůlu a bude mít zbytečnou trojku. A další známky budou taky překvápko. Ne že by mi na tom tolik záleželo, ale naštval mě ten sešit, který jsem osobně s Ondrou zdobila ~q~

No jinak jsem měla období lehké depky. Jak mě bolela ta ruka, nic jsem nemohla, doma bordel, nikomu krom mě to nevadí a nemohla jsem nic... nechtělo se mi ani vylézt z postele. To mě občas v 11hod vzbudila Dáša z práce, že se chce na něco zeptat. Nemohla bych zůstat doma bez práce, v tomto už naprosto chápu Dášu, že je to fakt na palici. No teď už je to myslím dobré, ruka už v pohodě, jen ještě v tom nemůžu tahat těžké a musím si to nechat napravit na fyzio a bude myslím dobře. Ono to rameno je už chcíplé od té zlomeniny a musím chodit na rozmasírování a napravení, protože potvora bolí, asi změnami počasí, nebo námahou, to už moc lepší asi nebude. No s prací to myslím vyjde, resp. chodím se už zaučovat, ale smlouvu zatím nemám, trochu se to tam zkomplikovalo, tak se to bude řešit těsně před koncem měsíce.

Jarka + Karolínka 03/2004 1769
22.1.2016 12:06:35
No já vidím kočky jako mrchy zákeřný !!! :) ale chápu, že je to kus od kusu... jako u všech tvorů
jak mají Ti naši kámoši staforda, je to jejich miláček, ač bydlí v RD, pes se válí velkou část dne na gauči .... když mu byl asi rok, tak mu právě pořídili 2 kočičky, aby mu nebylo smutno, takže kočky přišly k už dospělýmu psovi .... normálně jsou kámoši, spí spolu v pelechu, pohoda, ale když je to chytne, jsou zákeřný a zlobí ho :) a ten trouba by je mohl klidně překousnout, ale buď si to nechá líbit nebo radši vyklidí pole ...
je to občas zábavné, ale stejně v nich vidím potvory, vtipné je třeba, že vyskočí na linku a hází psovi dolů dobroty :)
Michala,Jiří04,Majda06,Vojta09 13365
22.1.2016 9:39:15
tak já celej život sem psí .... a asi před 3 - 3,5 lety Jirka dovolil dětem kočku ...a ta mrcha si oblíbila mě, jak kdyby věděla, že já kočky nemusím .... začátek nebyl lehkej ..už sme si jí vzali jako starší kočku /adoptovali jsme jí neb v původní rodině čekala paní 3 mimčo a kočka jím kaidla na mimi věci atd./...... pak se z ní stala super kočka ......

v dubnu 2015 jsem si dovezla štěně .... pes je pes :-) ...... a kočka pohoda .... kámoši, občas se počťuchovali ....

no a te měsíc zpět se kočka zbláznila a začala kadit všude jen ne na WC .... no děsná .... nepříjemná ... hnusná ...... sorry Katy .. ale bylo to tak :-) .... zkoušleli jsme všechno možný a nic ... už sem přemýšlela, že jí budu nechávat jen venku nebo jí někomu dám .....

no a ta potvora si to rozmyslela .... WC bednu sme jí dali do vany ... nic moc ... ale lepí než kdyby kadila kde se dá .....

nevím proč jí takhle cvaklo ....

Jarko .... já bych časem chtěl aještě jednoho psa, ale náš dali má zrovna pubertu, tak mě někdy tak točí grrr :-)
Jarka + Karolínka 03/2004 1769
22.1.2016 8:58:48
Katy - no ty mnou popisované kočky jsou bytové a ke svým páníčkům si nic nedovolí ... reagují tak na cizí .... já posuzovat nechci, já prostě od mala nemám kočky ráda ....ale jsem přesvědčená, že kočky jsou dost svoje a nejsou moc vychovatelné :(
ale pokud bych měla v důchodu dost financí a možností, tak budu mít psí útulek :):):) a k tomu chovnou stanici .. pro plemeno jsem se ještě nerozhodla :)

No nic, to je věc názoru kdo má rád jaké zvíře ..... spíš poraď Berdě co s tou jejich kočkou :) asi kočičího psychologa + převýchova :)
Katy, Domi 3/04, Kiki 3/06 16209
21.1.2016 22:26:39
Jo a k tomu otravování ven a dovnitř.. To je jen o výchově. Je to stejné jak s malýma dětma. Jak jí párkrát ty dveře otevřeš, bude prudit pořád. Všechny naše kočky jako koťata třeba taky prudily brzy ráno třeba už v pět, že chtěj najíst. Párkrát jsme je s tím požadavkem vyhodili, až to pochopily a teď čekají, než sami vstaneme. Mimochodem právě teď přišel pro změnu kocour, přinesl mi náboj do Nerfky, a chce si hrát. Ten zas ze začátku nechtěl pochopit, že když zhasnu, už si hrát nechci a chci spát. Po několikerém vyhození z ložnice to pochopil a přijal, že když se spí, tak se spí. Ze začátku drápal sedačku, párkrát dostal vynadáno, a už to nedělá. Na stůl a linku nesměj, Mína už to ví, ti dvy malí se to teď učí. Prostě stejné jak s dětma. Co jim dovolíš, to dělaj. Samozřejmě se nedaj vychovat jako pes, ale do velké míry ano.
Katy, Domi 3/04, Kiki 3/06 16209
21.1.2016 22:15:55
Jarko, s kočkama si dovolím nesouhlasit. Možná venkovní kočky, nebo polodivoké, se takhle chovají, jak popisuješ, ale domácí jsou jiné. Jsou sice větší individualistky než psi, ale popisuješ je stylem, jakým mí bezdětní kolegové popisují důvody, proč nemají děti. Přeci děti jen řvou, pořád otravují, musíš je krmit, šatit, furt jim něco vysvětlovat, jsou nevděční parchanti, stojej spoustu peněz, atd. My máme kočky už 20 let, a 80% zážitků s nimi je pozitivních. Jsou mazlivé, vděčné, hřejivé, vrnící. Je legrace pozorovat, jak se honěj a kočkujou, někdy je to lepší jak televize. Ráno mě všechny 3 přivítaj, po příchodu z práce si hrajeme, ta dvě nová koťata dokonce aportujou. Když je mi smutno, přijdou mě utěšit. Vždycky večer se nějaká ke mně stulí k televizi, hřeje a přede a mazlí se. Než jdu spát chodí se mnou rituál na kontrolu dětských pokojíků. A zrovna teď tu se mnou jedna sedí, vrní mi do ucha a nechá se hladit. Samozřejmě, že k návštěvám se nechovají tak jako k nám, ale nepamatuju si, že by na někoho vyjeli nebo nedejbože i sekli. Bob, co myslíš? Ty znáš naši Mínu.. To je naše stará kočka, a i ten novej kocourek se před návštěvou spíš schovaj, zato naše nová kočička naopak všechny přivítá. Je hrozně milá a zvědavá, teď tu mám tchýni a už jsou spolu jedna ruka. Ale samozřejmě jsou s nima občas problémy, jako s dětma. Občas dělaj darebárny, nesnáší se se sousedovic kočkama, když se jim něco nelíbí, někam se třeba vyčůraj, to je holt jejich způsob. Člověk je musí respektovat, a jejich respekt si získat, což není během pár minut. Pak se vychovat dají (vim o čem mluvim, zrovna tím procesem procházíme u těch koťat - už některá pravidla pochopila a dodržují). Obecně jsou to úžasná přátelská zvířata, ideální na mazlení. Myslim, že kdo je nemá, nemůže to asi úplně pochopit, vidí to zvenčí, jen ta negativa. Jako u těch dětí. ~d~
[<<Předchozích 500] Názory 501510 z 44179  [Dalších 43669 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.