Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Berda-Berda | 12477 |
|
|
15.3.2015 10:13:06
To to leti, uz je pulka brezna, takze casti breznatek preju dodatecne a casti predbezne vsechno NEEEEEEJ
![]() (Berber, tabulka me letos vazne dojala ![]() Koukam, ze nektera breznatka uz me davno prerostla, ta nase nastesti jeste ne (140 cm), ale slecna uz je to take.... Roste ruznymi smery a trpi obcasnymi vykyvy nalad ( my okolo tedy taky trpime Zatim ale myslim porad OK, predpokladam, ze bude hur.....Miso, vsechno NEJ! Miminko sleduju na FB ![]() Jira se saxem je frajer! Nase holky hrajou tak nejak primerene, letos je obe vybrali na verejny koncert, tak jsem mela radost Na souteze ale nechodi (Anicka tedy byla asi pred dvema lety, ale byla jeste moc mala a v krajskem kole nebyli souperi Katy, gratuluju k nove praci! Jsi statecna a schopna holka/ mozna uz dama Nevim, jestli bych nasla odvahu se vsim prastit a jit nekam do neznama. Vazne obdiv a at se ti tam dari ![]() Vypnuty usi miva obcas Honzik, zatim nic zasadniho neresime, ale ve skole budu asi taky muset provadet zpetnou kontrolu. Jinak Honzik za ten rok odkladu uplne zazracne dozral, ve skolce ho porad chvali, do skoly se tesi, vsechno ho zajima... Udelali jsme dobre ![]() Knizku si take chci precist, i kdyz tusim a empiricky vidim, jak jsou deti agresivni, kdyz jim clovek necha dele ipad a pak jim ho chce odebrat. Chce to jasna a striktni pravidla. Co se obezity tyce, myslim, ze je to hodne individualni a ne vzdy plati poucka o prijmu a vydeji.... Nekomu to prochazi, jiny musi makat, aby si vahu udrzel. Souhlasim ale se sportem u deti alespon dvakrat tydne. U Vojty predpokladam, ze to muze byt nejaka metabolicka porucha, takze bych ho nechala vysetrit, muzou s tim treba souviset i ty vykyvy nalad. Ze skakani z okna bych byla hodne nervozni... naproti v dome asi patnactilety kluk pred lety skocil... Vzdy kdyz jdu okolo tak si uminuju, ze je v te puberte nesmim moc drtit. Bude to chtit hodne sebeovladani. Romco, to je fajn, ze vite na cem jste a jak s tim pracovat! To s Klarkou date ![]() My jsme od vcera vecer bez deti (po hooodne dlouhe dobe, kdo by zavidel , zasli jsme si na dobrou veceri, fakt uz jsme si to zaslouzili a dneska budem prestavovat byt, aby se nam sem Martinek vesel. Soud bude za necele dva tydny.V praci to honim co se da, no nejak to dopadne... Je to celkove takove nejiste a narocne obdobi. Od zari do toho take resim mamku, ktera uz je nesobestacna, obcas si rikam, ze to neni fer, ze to melo prijit az budou deti starsi, takhle se honim od jednoho k druhemu, ale jine reseni neexistuje ![]() Jeste se zeptam, jak jste slavily kulatiny? Honza mel vloni akci pro sirsi rodinu ve firme jeho maminky a pak jeste mega akci asi pro 120 lidi pro kamarady, zname, kolegy.... Tchyne mi trosku vnucuje, ze to zase udela u nich, ze mi vse zorganizuje. Myslim, ze to mysli dobre, ale ja to chci mit doma, slavime soucasne i moji mamku, brachu a Anicku a mama by tam nesla a deti se tam nudily. Jen se nam sem holt nevejdou vsichni Ti pribuzni (Honzuv bratranec s rodinou), tak resim jak moc je to velky problem je nepozvat, mam je moc rada, ale fakt nevejdou. Pak chci jeste delat akci na chate jen pro kamarady, ale casem, az bude hezky. Do restaurace taky nechci, nastava stejny problem s babickou a detma.... |
| bob, Ondra | 11615 |
|
|
14.3.2015 17:15:20
Michale dodatečně vše NEJ k narozkám a za měsíc supr oslavu s "miminem"
![]() ![]() Katy hodně štěstí v nové práci, super, že se ti tam líbí, jen tak dál! Taky jsem občas hrozná matka, jindy zase v pohodě, maminko co bys chtěla atd.. prostě na houpačce, ale myslím, že se to bude s narůstající pubertou stupňovat. Dokonce jsem čuměla, že mě vzal do jejich nového bunkru, sice nejdřív nechtěl, ale pak mu to ani nevadilo a radil se se mnou co a jak udělají Takže +-Hoky já už se tak těším do práce! Od ledna jsem byla pouze týden v práci! Doma už mám fakt ponorku!! Včera mě konečně uschopnila, tak jsme šli večer do kina a super. "Teorie všeho" doporučuji. Potřebuji už mezi lidi! |
| michala |
| • |
13.3.2015 10:37:39
Majdulko díky moc
|
| MajdulkaF | 11941 |
|
|
13.3.2015 7:17:21
Michalo, krásné narozeniny! Hodně štěstí, zdraví a lásky! A ať Ti nové psí miminko dělá jen samou radost
![]() Pátek je tu, odpoledne jedu za klukama k babičce. Dle každodenních zpráv si prázdniny opravdu užili, což jsem fakt ráda ![]() |
| Michala, chlumany |
| • |
11.3.2015 21:51:03
Romčo díííík
|
| Rovekla - Verča 99 a Klárís 04 | 65974 |
|
|
11.3.2015 20:51:44
Míšo - vše nej
![]() ![]() Jinak na neurologii Klárce zjistila doktorka hyporeflexii, což dle jejího vysvětlení je právě důvod, proč některé reakce má nepřiměřený. Ještě půjdeme na EEG, pokud bude OK, což předpokládám, leč jí ho už jednou dělali, tak doporučení je dále intenzivní spolupráce s psycholožkou. Holky u nás to zatím zabírá, dnes se sekla, pak jsem ji něco připomněla co jsme probíraly, zamyslela se a naprosto v pohodě i když naštvaně šla udělat co měla. Prý když se toto nechá být, tak z toho jsou dospělé "hysterky" a teď se s tím dá dobře ve vývoji pracovat a naučí se to sama koordinovat. A děti s dyslexií prý toto mají docela často... Jinak u nás marodka, Klárka v pondělí 39, mně není dobře od soboty, dnes jsem dostala antibiotika,uf .Katy - "vypnuté uši" - taky dobrý, knížku si pořídím :). |
| Michala, chlumany |
| • |
11.3.2015 19:55:12
jééééé díííííky .............. slavit budu ale až za měsíc
))teď finišujeme v práci .... a 12/4 si jedu pro spí mimino |
| BERBER+A+L+V | 7963 |
|
|
11.3.2015 19:48:54
![]() ![]() ![]() ![]() |
| Katy, Domi 3/04, Kiki 3/06 | 16209 |
|
|
8.3.2015 10:29:27
Jo a s tim pamatováním, to my máme u Kristiána taky. Říkáme tomu "vypnutý uši". On mi klidně přitaká, a za hodinu je schopen se do krve se mnou hádat, že jsem to neřekla. A když použiju souvětí, mám 90% šanci, že druhou půlku nevnímá. Už jsem si říkala, že si dám sem kamerku a budu to nahrávat a pak mu to přehraju. Ale docela pomohlo, když jsme si spolu prošli teorii komunikace, nakreslili si schéma (myšlenka, transformace, kódování, přenos, dekódovaní,...). Tak teď stačí, když zvednu 3 prsty a on ví, že musí u té informace a) potvrdit příjem, a) jinou formulací potvrdit porozumění (ne tím že mi to jen zopakuje) a za c) dát mi zpětnou informaci, co s tou mou informací udělá. Zejména ten třetí bod je podstatný. Tím se zvýší šance, že se mu to to z hipokampu (který je dočasnou pamětí) zapíše do nervových drah dlouhodobější paměti v mozkové kůře. Nejde to samozřejmě dělat pořád, ale používám to u důležitých věci. Mimochodem moc doporučuju knížku Digitální demence. Je to psané čtivým jazykem a prokládané zajímavými příklady, a v dnešní době se to týká všech rodičů, zejména těch, kteří nejsou povoláním z IT.
![]() |
| Katy, Domi 3/04, Kiki 3/06 | 16209 |
|
|
8.3.2015 10:16:30
Dádo, myslim, že Vojta je ohledně tloušťky nějaká metabolická anomálie, podle něj bych to neposuzovala. Jinak ale určitě platí, že pokud příjem je větší výdej, tak to tělo ukládá. Nemusíte mi to věřit. Mám to ale ověřené ze seminářů i praxe ze STOBu (organizace zabývající se obezitou), tak od tří trenérů, kteří prostě ty výsledky u svých klientů mají. Další pravidlo je, že pokud je příjem jen třeba jednou 2x denně, tak tělo i třeba z mála ukládá víc, neb si délá zásoby na další část hladovění. Aktuálně můj příjem je těsně pod výdejem, takže hubnu dost pomalu, ale aspoň zdravě a kontinuálně. No a samozřejmě můj největší problém je večerní příjem, který se nestihne už zpracovat a uloží se. V kednu jsem si večer dávala pistácie, dosáhla tak bodu rovnováhy a hubnutí se úplně zastavilo. Pistácie jsem vyřadila a mám zas o kilo míň. Další důvod pro pravidelné cvičení je fyzička, kdy jsem třeba nedávno vyšla rychlým krokem 4 patra ani jsem se nezadýchala a kolegyné tyčka nemohla nahoře popadnout dech. Dominika mi zrovna dneska vyprávěla o silnější holce u nich ve třídě, co má problém, když musej 10x oběhnout tělocvičnu. Pak jsou děti silné, co sice fyzičku mají, ale trpí pak šlachy a klouby a nevyvíjejí se v růstu tak, jak by měly. A to nemluvim o tom, že jsem díky tomu od září nebyla nemocná, zatímco všichni v práci frflali. Prostě ten sport je základ a pokud nepomáhá, tak je k tomu nutno řešit tu metabolickou stránku. Ale neni to pro mě důvod, proč sport ne.
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.