| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : leden 2005

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
  (?)
[<<Předchozích 150] Názory 151160 z 11122  [Dalších 10962 >>]
Erika a Peťko 20613
26.7.2012 15:40:23
Blani, vy tam nemate narok na dovolenku podla odpracovanych rokov? U nas je to teraz tak, ze ak dovrsis 33 rok veku (bez ohladu na to, ci mas odpracovanych 15 rokov), mas 25 dni dovolenky. Mne zamestnavatel poskytuje este +5 dni nad ramec.
Begonie 17189
26.7.2012 12:14:35
Ahoj, ja tak zavidim detem ty prazdniny!!! Pred materskou jsem mela 5 tydnu dovoleny a navic jsem hodne jezdila na sluzebky, takze jsem si mohla vybirat nahradni volna, pak 4 roky MD a RD a jeste 2 roky jsem dodelavala skolu, takze jsem mela vzdycky prazdniny, i kdyz jsem pracovala - ale v lete byla skola zavrena, takze i knihovna. A ted mam po x letech zase tvrdy rezim a 4 tydny dovoleny. 1 tyden jsem uz vybrala v zime na lyze, 2 dny v kvetnu, jak bylo volno v utery, tak jsem si k tomu vzala pondelky, tyden jsme byli v Turecku (jeste, ze jsou ty cervencovy svatky!!! ~x~), tyden pojedu s rodinou na vylet Rakousko/Madarsko/Slovinsko (na to se moc tesime, jedeme bydlecim autem) a zbydou mi 3 dny na Vanoce ~n~. Krome toho tydne v Turecku a vyletu s bydlikem ma Adamek prazdniny rozplanovany do posledni minuty a furt je nekde a ja se jen modlim, aby nahodou nebyl nemocny.

Uz byl s jednou babickou na chate, s druhou babickou na chate, ted je na tenisovem tabore (jen pres den, pres noc jsme u kamaradky a ja jezdim do prace vlakem - nesmrtelne zazitky ~b~), ceka ho normalni tabor, primestsky tabor se skautem, tyden s nasima na Sumave a jeste tyden na chate s mamou, moji tetou a dalsima 4 vnoucatama - docela ty nase babicky obdivuju.

O tomhle tydnu Adamek prohlasil, ze se radi k jeho nejhorsim v zivote ~t~, hned po tom tydnu v Chorvatsku, jak ho desne postipali komari, musel spat na matraci na zemi a jeste ztratil Gormita a ted zas ma maly polstar ~8~, na tenise musel delat zabaky pres cely hriste a uz nevim, co byla ta treti krivda. To jsem zvedava, co bude rikat po tabore, je to nas tyrany chudacek.

Ja ted kazdy rano jezdim vlakem z Cernosic do Prahy. Je to cesta tak na 10 minut, ale zazitky neuveritelny. Bud vlak nejede vubec, nebo jede uplne jindy, nez ma jet, nebo prijede a oznami, ze "neobsluhuje" stanici Smichovske nadrazi, ale jede pres nejakou odbocku rovnou na Hlavak (kam nechci) a dojezdova doba se prodlouzi o pouhych 30 minut. Vcera jsem zas neplanovane chytla vlak, na ktery jsem vubec nesla, ale mel zpozdeni, tak jsem do nej naskocila, aby nam oznamili, ze konci uz pristi zastavku a mame si presednout na ten, co jede za nami. Pry - dekujeme za pochopeni ~4~ ~q~. Tak jsem zvedava, co bude dneska. Oblibenou libustkou je taky tesne pred prijezdem vlaku oznamit, ze vyjimecne prijede misto nastupiste c. 3 na nastupiste c 1, to je pak super, sledovat ten uprk cestujicih po schodech nahoru a dolu. Asi se tim zeleznicari bavi.

Pristi tyden bude Ada na tabore, tak jsme si doma vymysleli, ze predelame podlahu v obyvaku - pekne blbost. Uz mame vyklizeny vsechny veci v krabicich na balkone, Jirka s nekym vystehuje nabytek (teda nevim kam) a v utery prijde malir. To tam s nim budu sama, protoze Jirka je nekde v jiznich Cechach. Ve ctvrtek nastoupi dalsi chlapici, co strhnou koberec a lino pod nim a nejak musi tu silene krivou panelakovou podlahu vyrovnat a nak na ni nakladou novou podlahu a zase budeme vsechno stehovat zpatky. Ale ma to i svetle stranky, uz jsem spoustu veci vyhodila a rozdala, to by clovek neveril, co se mu doma nakupi za hovadiny.

Tak jdu neco delat, nez se sef vrati z obeda.
Nikita+Tom1/05+Davča4/08 19209
25.7.2012 18:11:32
Alčo, jasně že vzpomínám. Taky jsem ho chtěla napsat. Letos jsme tam ještě nebyli.

Míšo, kluci mají supr prázdniny. Ti se fakt nenudí. Ale vy to máte vždycky vychytané.

Mám pocit, že je to léto čím dál tím horší. Letos jsme se zatím moc nekoupali, jenom na začátku léta a teď furt chčije. Tak nevím, jestli se ještě okoupem. K moři letos nejedem. Docela mě to štve, že už nebývají normální léta. Loni to taky stálo za prd.
Míša a kluci 05/02,7.1.05 29279
25.7.2012 12:55:11
Hezké prázdniny všem,

já mám právě dovolenou a jsem s klukama na chatě v Krkonoších.Počasí máme nádherné. První týden v červenci jsme byli v Chorvatsku a nyní jsou kluci 3 týden na chatě. Pořád tady někoho měli, tak se nenudili. Teď na ně čekám s obědem, páč pánové šli pomáhat obracet seno. No jo, městské děti, tak makaj, ale pozor pouze u sousedu, doma ne. Měli za úkol vytrhat trávu a pampelice z dlaždic kolem krbu, ale to jim bylo vedro. Zajímavé je, že v traktoru, kterým jeli na to obracení jim vedro nebylo.
Zítra už jdeme domů, protože kluci jedou v so. na 14 na tábor. Pak jedou s Emilem na týden stanovat, jedou ještě 2 tatínci s dětma. Už se těší, protože 1 stanování mají na safary ve Dvoře Králové.Pak se ještě budou přesouvat jinam. To Emila obdivuju, že se jim chce postavit stany,pak vše vytahat a za 3 dny obrácený postup a přesun autem.To by mě za boha nedonutil.Mě stačí si to jen představit.
Po stanováníá jdeme ještě na týden sem a to tady budu mít kamarádku s 2 klukama a ještě synovce na hlídání. No a pak už jen pár dní na soustředění s pozemákem a je konec prázdnin.

Matýsek si je letos prodlouží, protože v pon.půjde do školy a v pátek jede se školou na 10 dní do Španělska. Z jeho třídy tam bude ještě spolužačka a máme domluveno, že budou spolu na pokoji.Oni se hodně kamarádí,byli jsme spolu i v Chorvatsku. Já i kamarádka, jsme je poslali hlavně kvůli alergiím, tak doufám, že to bude mít i léčebný účinek.Naše škola pořádá takové zájezdy pro děti od 2 do 9 tříd. Oba se už moc těší, jede i naše společná kamarádka učitelka, děti jí říkají teto, takže o ně bude řádně postaráno. Další z doprovodu je jejich družinářka a ta je taky bezva.

Jinak Matymu se konečně začá fixovat Š Č a Ž,ale kdy nastane to R a Ř to fakt nevím.

Hodně se zlepšil v jídle,ale musela jsem být tvrdá, jinak to fakt nešlo,měl dost zácpu, nešel i třeba 8 dní, už jsem to musela začít řešit.Začal jíst klasické bílé jogurty, hodně druhů ovoce,před tím je jablka a sem tam banán a výjmečně meloun. Zácpa se trochu zlepšila,ale stejně s tím bude mít problémy.Na něj bohužel blbě funguje i zmněna prostředí.Snad se i s věkme zlepší tohle.

Už slyším traktor, tak předpokládám, že už jedou.

Jsem se koukám po dlouhé době pěkně rozepsala.

Alča+Pája94,Péťa96, Honzík05 28878
25.7.2012 12:35:56
Jejda tak vážně jsem popleta. Jasně, to krmení slonů bylo loni v Liberci~d~ Jsem hlava děravá~y~
No a ještě jsem si vzpoměla na to úžasné hřiště s restaurací, kde jsme se Niki sešly, vzpomínáš? Supr nápad, vyžití na celý den.
Marky, zde je odkaz: http://www.sportlandbabylon.cz/

A taky jsou v okolí jeskyně,... kdyby bylo hooodně vedro, je to supr ochlazení.

Tak už zase jdu,... mám ode dneška konečně dovolenou a ono prší!!!!~a~
25.7.2012 10:37:55
Vidím, že píšu nesmysli. Brněnská ZOO není z kopce, ale v kopci, jsem chtěla napsat, takže se člověk nachodí.
Zlínská je moc pěkná, je tam i takové dětské lanové centrum, ta je určitě na celý den.

25.7.2012 10:34:34
Alčo, krmení slonů v Hodoníně jste určitě neviděli, páč tam sloni nejsou.

Ale jinak je ta Zoo sice maličká, ale pěkná. Brněnská se mi nelíbila, tak je to jaksi z kopce a měla jsem pocit, že jsme furt chodili a chodili a nic jsme neviděli. Ale bylo to taky už dřív, tak možná se to změnilo.

Marky, na Janův hrad je to pěkná procházka z Lednického zámku nebo se dá jet i loďí nebo tuším i koňským povozem.

Potom jsou tady taky vykopávky v Mikulčicích.
Marky+Tomík a Klárka 21856
20.7.2012 19:27:28
Ali, Mirko moc děkuji za poznatky~R^~g~
Mikulov,Lednice a Batuv kanál dáme na 100%...pak se mi z fotek moooc líbí Janův hrad.
Zoo vybereme až podle počasí...hlásí na první týden v srpnu vedra, tak bud jen Hodonín na dopoledne...

Jedeme příští týden v sobotu...a jak sleduju předpověd počasí, tak pořád změny a změny~a~
Tomík má od rána zvýšenku, ale nic k tomu....tak se modlim,at je to jen viroza a Klárka ji nechytí~d~

Krásnou dopvolenou všem!~s~
Mirka, dvě mláďata+// 2258
20.7.2012 9:40:06
Marky, na jižní Moravě znám jen ZOO Zlín (Lešná) a ta je úžasná, moc krásně udělaná, tu můžu doporučit rozhodně. Tak záleží na vás, jak daleko chcete zajíždět, jestli už to není pro vás moc z ruky.

Jinak se nám taky moc líbilo v Lednici, úžasný park a příroda, Mikulov taky. V ZOO Hodonín jsme byli, je to menší areál, ale příjemný.
Alča+Pája94,Péťa96, Honzík05 28878
19.7.2012 6:01:32
Marky, at se dovolená vydaří.
No a ZOO Brno jsme navštivili je to už moc let zpět, tak nevím aktuálně jaká je,... a tu Hodonínskou jsme navštivili před dvěma lety a je moc pěkná. Menší, ale moc hezká. A zrovna jsme tam viděli krmění a cvičení slonů a to byla bomba,...
[<<Předchozích 150] Názory 151160 z 11122  [Dalších 10962 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.