| včelka, Dani 11/07 a Ája 01/10 | 72703 |
|
|
1.3.2010 19:58:34
jé, to se hezky čte. no tak já se vážně mooc těšim
![]() napsala jsi to tak hezky děkuju |
| Mirka77,Luky6/05,Míša4.11.07 | 55475 |
|
|
1.3.2010 12:32:36
Holkýýý, vydržte
![]() ![]() !!!! To bude dobrý. Taky jsem si říkala, že jsem druhý neměla mít a fakt přijde úleva. Je to makačka, ale Dani, jestli můžu radit-HOĎ VŠECHNY STAROSTI, JESTLI NĚCO DĚLÁŠ DOBŘE NEBO ŠPATNĚ ZA HLAVU!!!!! Nevím, jestli Ti to půjde, ale to bylo to, co mě nejvíc deptalo. Ale vidím to až postupem času. Taky jsem si vyčítala, že se nemůžu věnovat ani jednomu. Furt jsem lítala-chvíli Luky, chvíli Mišák, prostě zmatek. Zmatek to je a je to PŘIROZENÝ. Tím, že si budeš ještě něco vyčítat, tak tomu nepřilepšíš, akorát se Ti to celý zhorší. Takže klid, co nejvíc to půjde-teda myslím ten psychickej-děti Ti moc klidu nedaj. Zkrátka nestíháš teď-NO A CO? Holt to teď bude chvíli takhle a pak si zase budete hrát. A počkej, jak je to hezký, když jsou takhle blízko u sebe. Nebooooj . Za pár měsíců to oběma tak vynahradíš a nebudou mít ani vzpomínku na to, že jsi někdy nestíhala-slibuju ![]() ![]() |
| koblajs+víteček 11/07a Adámek | 79664 |
|
|
26.2.2010 8:32:28
Ahoj včelko.tak my máme pořád chaos.tak jak to říkáš.víteček je živější a adámek zase chce spinkat a nejde to,protože vitas ječí jak na lesy.pak je mrzutý a pláče.je to hrpznej frmol.hrůza!!to ti věřím,že nevíš kam dřív skočit ,já taky ne!a bude asi hůř ale pak si zase myslím že si vyhrají.Včelko musíme vydržet!neboj má stavy tak jako ty,že třeba brečím že to nejde zvládnout.a to ted můj odjíždí do německa na služební cestu na 22 dnů.je vojákem z povolání,takže je pořád v pr....už bych si to znovu nezvopakovala míát také za sebou děcka.ale co už,že?
![]() |
|
|
25.2.2010 21:50:27
Brabenečku, výběr je mi nejpřirozenější, mam to z vlastního dětství, tak asi proto. Nevzpomínam si, že by s náma mamka někdy bojovala (no je to učitelka ze školky, co miluje děti, tak asi praxí otřelá).
Miru, sranda . To já to z pohodlnosti jen šéfuju z gauče a takhle to dopadá . Když kojim, tak ani nedejchám, mam bolavý bradavky (jednu prasklou a nechce se zahojit). Neumim si představit při kojení ještě pobíhat .Koblajs, tak vy už jste v pohodě? No my zatim na zabití. Nejvíc mi vadí uspávání. Miminko chce usínat u maminky, ale Dani je dost hlučná. Kombinace veselýho, až moc živýho dvouleťáka a klidňounký mimi, co vyžaduje svůj klid a furt abych jí uspávala. A kroť to. ![]() Ty to máš Koblajs už dobrý? Dneska jsem měla dopoledne zase bulící.Že jsem na konci těhotenství vyměkla a vybrala jméno, co chtěl taťka (jediný) a mě se zas až tak nelíbilo. To co se líbilo mě (víc jmen), nechtěl zas on. Tvrdohlavec. Tak jsem bulela, že k tý mojí holčičce se přeci jen víc hodí "Soňičko" jako sluníčko a ne tvrdá Andrea (ani jedna zdrobnělina toho jména se mi nelíbí). A že jsem měla ještě počkat s druhým mimi, že to nezvládam a nevěnuju se ani jedný jak bych si představovala. No, takhle to u nás vypadá. No mam hodně práce sama se sebou a ještě do toho "vychovávat" mi nějak ani nejde . Beru výchovu spíš příkladem, což momentálně teda nejlepší příklad zrovna nejsem. nene.Dneska jsem v rámci zachování vlastního ducha zvolila variantu nespání po o (stejně jsem jí ani při tak krásným počasí nemohla nahnat do ložnice a nechtěla jsem se rozčilovat) a vyrazili jsme ven. Usnula už v půl 6, tak jsem juchala, že konečně dlouhý večer sama pro sebe. No,ale Ája se svýma prdíkama byla proti. Takže to moc efekt ani nemělo, bo jsem se starala o ní, pak se mi jejím pláčem probudila i Danča, ale už od půl 9 zas spinká - vlastně obě. Holky, pamatujete si jakou jste měli po porodu při kojení antikoncepci? Já dostala injekci na 3 měsíce. Měla jsem na výběr mezi ní a speciálníma práškama, ale měla jsem strach, že bych v tom frmolu na ně zapomínala. Ale na sex nemam ani pomyšlení teda .Danielka si dneska "opalovala bříško". Přitisknutá na radiátoru s vyhrnutou mikinkou ![]() |
|
|
24.2.2010 23:01:46
Včelko, snad bude brzy lépe. Mně hučelo v hlavě do roka a půl Mišáka. Snad to budeš mít lepší. Ale já si všechno brala, že se nemůžu tak věnovat Lukajdovi, že nestíhám to a to, že nemůžu dělat prakticky nic, co bych potřebovala, každej problémek ve výchově (mimochodem tu už nějakou dobu neřeším a je nám všem o moc lépe a lidi mi říkají, jak mám hodný děti a já se musím smát) jsem moc řešila a lámala si hlavu. Pak odloučení od lidí jsem nesla špatně. Prostě hlava peliňák do toho roka a půl, pak výrazný zlepšení. A když vyčmajz Luky do školky, tak labůůžo. Ale měla jsem ho doma vlastně dva roky současně s Mišulou. Teda Mišulovi byly dva roky v listopadu a Luky nastoupil už v září. Tak skoro dva roky. A byl to mazec. Každá nemoc, když jsme byli zavřený doma. Neúspěchy s kojením-mnooo, jsem ráda, že už jsou Mišulovi dva pryč a můžem se všichni tři "normálně" bavit.
|
|
|
24.2.2010 22:51:47
Včelko, GRATULUJU
. Jsi mi připomněla, jak jsem kojila a při kojení lítala za starším dávat čurat, podávat hračky, napít. Vždycky mě nějvíc potřeboval při kojení. No jakou já měla kojící polohu -to nikde v žádných knížkách nakreslený nebylo . Jednou rukou držet mimi, který bylo přicuclý a cestovat po bytě a obstarávat staršího . No, co my ženský nezvládnem ![]() |
| Lenčča | 67896 |
|
|
21.2.2010 21:47:34
Nejdříve hlavně moc gratuluju k miminku.
Nedokážu si vůbec představit, že bych k Verunce teď měla další dítě. Verunka se narodila, když Vašíkovi byly 2 roky a 7 měsíců a nebyly žádné problémy. Ale Verča by to nezvládla, nechce maminku půjčit ani Vašíkovi, natoš miminku. A navíc moc neumíme mluvit, na nočník se jí také zatím nechce. Teď jsme nemocné, tak nechodíme do práce a tak trénujeme ten nočník. Chodí bez pleny, ale čůrá i kaká do kalhotek a většinou jí to ani nevadí a klidně v tom chodí. ![]() Dneska se povedlo čůrání i do nočníku, ale vždycky to byla náhoda (třeba když plakala atd.), tedy před koupáním se vyčůrala normálně. Tak doufám, že jsme to protrhli a půjde to. Držte nám palce. Tu knihu si asi také koupím. Co se týká spaní, jsme v poho. Po obědě už nechodí, protože, když jsou tam s bráchou, tak stejně nespí. Někdy si lehne odpoledne a usne, ale to jí nechávám nejdéle hodinu, aby spala večer. Jen když je doma sama, spí 1 - 2 hodiny a večer chodí oba v 7 a vstáváme mezi 6 a 7 hodinou. V dubnu také jdeme na zápis do školky, tak doufám, že mi ji vezmou od prosince. A doufám, že se do té doby naučí na ten nočník. Dneska jsem se nějak rozepsala. Tak se mějte. |
| brabenec+Adélka | 72965 |
|
|
19.2.2010 7:45:37
ANO !!Souhlasím s tebou.Ono se to musíme nejdřív naučit my a pak to "dávat" do dětí.A to je sakra práce přeprogramovat něco,co máš zažitý X let.Ale určitě to nechci vzdát,protože ta dřina asi stojí za to a vlastně to dělám pro spoustu lidí-pro sebe,pro Áďu,pro lidi,se kterýma se bude potkávat a nakonec taky pro její děti..No tak nějak
![]() Taky mi ukazuje,jak umím být hnusná Veme panenku a začne na ní křičet-nech toho,dám ti na prdel a pod.To mě vždycky mrazí z toho,jak mě musí vidět,když mi povolí nervy.nebo mám strach tady u nás přecházet silnice-Praha a jsou tu dvě s docela hustým provozem a Adélka mi jednou utekla a zastavila se těsně před krajem a to po mém hysterickém zařvání a asi jsem to do ní pěkně napumpovala,protože se bojí a když máme přejít,tak mete přez přechod div se nepřerazí.Takže když nám opravdu záleží na tom,aby z těch našich zlatíček vyrostli fajn a spokojený lidičky,tak je to fuška.Ale jsem ráda,že nejsem nebo mě to netáhne k tomu,abych si říkala-ona na to zapomene,to přežije a něco musí vydržet-vždyť co by z ní bylo.Možná okolí připadám jako citlivka a že jí rozmazluju,ale já se spíš zajímám o to,co cítí a jak jak jí je. Tak si zase písnem jak to pokračuje a jak to (ne)zvládáme ![]() |
|
|
18.2.2010 21:37:20
děkuju :)
výběr mi taky nedělá zase až tak problémy. Spíš soucítění. Když má Dani vztekací, tak se snažim přehlížet, ale nedokážu soucítit. A kdybych měla někdy možnost jít na ten kurz, tak bych měla spoustu otázek. Třeba příklad: uspávam v posteli, ležim tam s ní a ona se po nějaký době zvedne a jde pryč. Tady platí jen houknout, zasáhnout hned než zmizí, tedy být nadřazená autorita. Co myslíš ty, brabenečku? Ale uvědomuju si, že když plácnu nebo zařvu, jsou to jen moje nezvládnutý emoce, že to šlo řešit klidněji, kort s tou mojí holčičkou, která si nechá spoustu věcí vysvětlit (nejvíc mě teda vytáčí posr..á plenka nebo kalhotky- to jen tak pro info). Nedávno si Dani hrála s nožičkama ve vzduchu a jedna tý druhý říká: nech toho, zlobíš, dostaneš na zadek, nechci tě vidět, jdi do pokojíčku ![]() . vůbec na sebe nejsem hrdá.A dneska v posteli, kdy se normálně k sobě tulíme mi řekla, že nemůže, že fotí (brala si do postele telefon na hraní, že to je foťák), otočila se zády a usnula. Tak mě to hodně vzalo, uvědomila jsem si, kolikrát jsem jí za den řekla, že mazlit teď ne, že nemůžu, nemam čas - hlavně teda při kojení (jí nestačí se přitulit bokem, ona chce vlézt na klín a mít mě jen pro sebe) a taky jsem se hodně točila kolem mrněte, že jí trápí prdíky, hodně brečí. A když bylo v pohodě mimi a spalo, tak jsem zas potřebovala být v pohodě já (sednout si, najíst se, dát si Caro, no a pak taky domácnost: uvařit, něco málo poklidit(nepřehánim to) ale přehlížet bordel nedokážu) no a to se pak těch "teď nemůžu" nastřádá. Zítra to bude snad jinak, chtěla bych. TAk jsem si vylila své šestinedělní srdéčko. Ba ne, už mam den po, ale bouří to stejně. |
| brabenec+Adélka | 72965 |
|
|
17.2.2010 11:28:59
Obr gratulka novému přírůstku!!!!
![]() Určitě to musí být pěkná zabíračka ![]() My jsme zatím jen u plánování,ale nejlepší by bylo,kdybych prostě otěhotněla a bylo by....... Jinak podle té knížky se snažím to nějak praktikovat,ale taky se vždy nedaří Ale zase třeba výběr a tak mám zmáknutý a to mi dělá i radost![]() |
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.