| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : listopad 2007

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
  (?)
[<<Předchozích 140] Názory 141150 z 1429  [Dalších 1279 >>]
Mirka77,Luky6/05,Míša4.11.07 55475
8.3.2010 22:05:41
Včelko u nás s dudlíkem pokaždý jinak. Oba ho měli teda hned od porodnice. Luky tak do roka i přes den a od roka (ale už si jistá nejsem, takže tak zhruba) jsem mu přestávala dávat přes den, jen na spaní (denní i noční). Brzy to pochopil. V roce a třičtvrtě jednou dudýna zašantročil (měli jsme jen jednoho) a hned pochopil, že není a spal v pohodě bez něj. Tak jsem si mnula ruce, ale další den ho našel a zase ho měl ještě týden. Pak jsem ho schovala a řekla, že se ztratil a od té doby bez dudu. No a Mišák, ten ho musel mít také pořád v puse, s ním vůbec neexistovalo, že bych mu vysvětlila, že přes den ne. Ale hodně je prokusoval (ty za 50,-hned druhý den a třeba Avent-byl silnější a dražší ~n~-ten tak do tří dnů) a dostávalo se mu dovnitř fuj-fuj-nechutný. Takže jsem to pořád vymývala, ale stejně naprd, smrdělo mu věčně z pusy, jenže kupovat každej třetí den dudlík za 120,- taky nešlo. Jiný do pusy nedal, než tyhle a pak tu levnější-podobnou-variantu za padesát. No a byly pořád problémy. Měl třeba tři dudany, ale pořád se někde hledaly. Jak lezl a strčil ho třeba do auta, do bačkůrky-no kamkoli-a pak ho nemohl najít, tak třeba pětkrát denně řev neskutečnej, než jsem ho našla. A když jsme pospíchali na bus a třeba jsme neměli žádnej-ty nervy, než jsme ho našli. Protože bez něj to prostě nešlo jít ven. A jednou ztratil jeden ten dražší ve městě a doma byl takovej hnusák, tak musel mít ten, s tím, že až půjdu nakoupit, že koupím novej a on ho hodil do záchodu, jak jsem splachovala a já věděla, že teda pro další nepoletím (to jsem ještě neměla řidičák a nemáme to do města úplně nejblíž) a i snad peníze nebyly. Tak jsem prostě věděla, že už žádnej nebude. Tak si dva dny pokňoural a pak už vůbec nic.
krupima-2 děti 18643
8.3.2010 17:29:09
Ahoj všem,sice sem nechodím,ale náhodou sem narazila na povzdech Včelky:
"Dneska jsem měla dopoledne zase bulící.Že jsem na konci těhotenství vyměkla a vybrala jméno, co chtěl taťka (jediný) a mě se zas až tak nelíbilo. To co se líbilo mě (víc jmen), nechtěl zas on. Tvrdohlavec. Tak jsem bulela, že k tý mojí holčičce se přeci jen víc hodí "Soňičko" jako sluníčko a ne tvrdá Andrea (ani jedna zdrobnělina toho jména se mi nelíbí)"
...a tak toto patří ji:
jak si jistě všimneš já mám taky Andrejku, bylo to tedy přání víceméně obou, více moje :) taky mě každý odrazoval,že je to moc tvrdý a že i v příjmení už máme "r" a ať ho nedávám. A jak ji ještě říkáme? Bráška jí sám začal říkat Ajko, postupem času se z toho stala Ája a Ajunka a jen když zlobí nebo neposlechne tak jí říkáme Andreo ~;)Jméno je opravdu taky o tom co se ke komu hodí a nehodí,ale jak to včas rozpoznat viď??? měj se krásně! ~3~
včelka, Dani 11/07 a Ája 01/10 72703
8.3.2010 17:06:13
Miru, ty mi děláš samou radost ~6~

Holky, jak jste to měli s dudlíčkama? Já dala Danče dudlína až někdy v 6měsících, když si udělala dudu z mého prsa a jinak nechtěla usnout. Odnaučování pak nebyl problém.

Ale Andrejce jsem ho dala už v 6nedělí. A ona potvůrka ho chce imrvére! Když ho nemá, strká si do pusinky pěstičku. A když usíná a náhodou vypadne, tak to je řev jak když na nože berou. I 5x jí ho musim jít dát, než usne a jak se probere a zjistí, že nemá dudu v puse, tak je hned vzhůru i když by ještě klíďo mohla spinkat.
Nejvíc, co mě teda děsí, jak já to pak budu odnaučovat. A taky to neustálý nandavání ~o~
7.3.2010 21:13:45
Včelko, taky máme občas cosi podobného k obědu :-). Hlavně, že je to vařený z lásky, ne ~s~~s~~t~~t~~t~
včelka, Dani 11/07 a Ája 01/10 72703
4.3.2010 20:09:16
Jé, my už taky dávno krupičkujeme. ani jsem nad tim nepřemýšlela, jeslti můžem nebo ne. Instantní jsem ani nikdy nezkoušela. Jen co máme doma jáhlovou "rychlou kaši" a ta jí chutná.
Víte, že ani jídlo moc neřešíme, když jíst nechce, počká si a na mě až to dojim a nic jinýho jí nedam, takže o další svačince se nají o to víc. Ovoce i zeleninku má ráda, tak jsem v klidu. Snídaně taky moc nechce. sní tak půlku jogurtu plus něco málo zobne ode mě. pak máme sváču a obídek, tak to sní pak všechno. Jednou se mi v noci vzbudila, že má hladík. no, to jsem si uvědomila, že za celý den pořádně nic nesnědla.
Mě stačí, že máme vybíravýho taťku, no - ale toho už nepřevychovam ~o~

Kdyby jste viděli náš dnešní oběd, to byste koukali. Trochu jsem zapomněla na kuře v troubě a ono se teda nespálilo, ale úplně vyschlo a scvrklo, ztuhlo. Jak kuře, ale 15letý - napůl už munifikovaný. A to kdybyste viděli, brambory k tomu už nemělo cenu vařit. nandala jsem to na talířek, že ochutnam, Dani si vzala celý seschlý stehýnko a hlodala, že kouše kost :), tak jsem ukrojila chleba a kyselou okurku a když jsem nás viděla, jak hlady zápasíme s tim kuřetem, tak jsem vybouchla smíchy.
Aby jste si nemysleli, jaká jsem matka tyranka, tak potom jsme si spravily chuť jahůdkovým kompotem od babičky a kakaem.
Kuře šlo pak do koše a dělala se na rychlo sýrová omáčka s těstovinama.
Takhle já živim svoje dítě. Ale pst, ať tu není zítra sociálka.
2.3.2010 22:00:32
My už dáváme krupicovku dávno-ale asi to není až tak fajn, ale dáváme. Nebo zkus udělat z mletých vloček nebo ovesných otrub (ta je ještě lepší, jak krupicová). Můžeš udělat z vody a pak přimíchat příslušné množství odměrek Sunaru.
Včelko, já vím, jak se mamka cítí, když si denně vyčítá, že nestíhá dávat dětem to, co by měla. A je to vyčítání zbytečné, ale vidím to až teď. Ty děti si to zpětně pamatovat nebudou, že jsi zhruba rok byla "mimo" :-) a Ty se tím budeš trápit zbytečně. Chce to co nejvíc vydechnout a nechat to plynout. Bude dobře :-)
brabenec+Adélka 72965
2.3.2010 13:08:03
Jojo,to znám,no Adélka nechtěla žádnou instantní.Fakt jsem nakoupila všechny možný druhy a všechny šli do koše.
Na kuřecích řízečkách taky ujíždí.nejradši má co zbyde od oběda jen tak do ruky...A zase nesnídá-to jen čaj,někdy pár kuliček od Nestle s mlíkem a nebo si dvakrát kousne do chleba aby se neřeklo~j~
Takže už nad ní nestojím jako dřív-aby náhodou neumřela za chvíli hlady,ale je to taky na prd.
Nejlepší je,když přijde odpoledne domu z prochajdy a sedne si ke kouzelný školce a spořádá pacholíka nebo půlku namazanýho rohlajze.~w~
Valsi 82350
2.3.2010 10:16:51
cauky, Brabenec,
my jeste krupicovou nezkouseli...male davame k veceri ty instatni (ale je to potvora ..uplne odmita vsechny mozne co mame doma a co donedavna jedla - ovocnou, hruskovou a jablecnou a ja nevim jakou jeste :-) a ted vyzaduje jen od Sunarky cokoladovou s pomerancem....ty ostatni muzu asi vyhodit protoze ty uz nechce ~o~
Takze k veceri zdlabne misticku cokoladove kase a pak jeste namazu chleba nejakym zerve nabo necim podobnym. Ale obecne mam pocit ze ji hrozne ...vsechno do ni musim nutit...bud jeci ze nechce nebo proste jen nema cas..dela vsechno mozne a ja za ni beham s chlebem aby si aspon kousla ~o~ Kdyz ji nahodou neco extra chutna ze krasne papa az se ji delaj boule za usima tak je to uzasnej pocit~s~ Treba rizky...na tech ujizdi ~t~
brabenec+Adélka 72965
2.3.2010 7:31:20
Ahoj,
holky dáváte prckům už klasickou krupicovou kaši?Malá nechce instantní ani vidět-to se šklebí víc jak u citrónu,tak nevím,jestli můžu dát už normální krupičku-jestli to bude jíst je druhá otázka:-)
koblajs+víteček 11/07a Adámek 79664
1.3.2010 20:13:34
včelko ahoj.bude to lepší.musí~;)a už ti spinkají?mě mladší ano ale staší ještě ne.a já bych tak spala až bych brečela~n~
[<<Předchozích 140] Názory 141150 z 1429  [Dalších 1279 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.