| Zozinka | 66370 |
|
|
14.12.2011 10:57:41
ahojky...
tak jak se připravujete? Michalce sundali v pátek sádru,je to ok,už šla včera zase do školky a zatím dobrý,těšila se a byla v pohodě...tak snad i dnes to bude ok.. Vítek roste jako z vody,je pořád hodný miminko...teď trochu kašle,tak léčíme,ale jinak je to ok..už mu budou na Vánoce 3 měsíce,letí to nějak rychleji a rychleji snažím se i něco upéct a nazdobit a tak...docela to jde.Martin dokonce lepil cukroví marmoškou,tak i pomáhá ![]() Michalka už se hodně těší jako každý prcek...trampolína je koupená,tak to bude radosti,hlavně ať si nic neláme ![]() tak užívej předvánoční čas,hlavně se moc nehoňte!....já se letos vykašlala na mytí oken a musím říct,že je to lahoda se takhle nestresovat ![]() |
| *Kate*+ dve holky 05+08 | 50403 |
|
|
3.12.2011 21:08:14
Zdravím po delší době !
Hlavně teda Věrku, která se dlouho neukázala a přitom má fůru novinek kde pracuješ ? a jak jsi spokojená ? je super, že oba kluci zvládli změny bez problémů. to je vždycky úleva...i když mě připadá, že děti jsou ze změn ve finále míň vytrslé než my rodiče ![]() u nás je teď velmi rušno bo oba toho máme s manželem moc v práci, navíc manžel se nějak rozjezdil, takže je dost času služebně mimo a já tudíž musím všechno zvládnout samostatně, zejména ranní vožení do školy/školky mi to komplikuje. odpoledne to už stejně vždycky řeším sama. teď se navíc všichni zbláznili a střídají se třídní schůzky s adventníma besídkama, vystoupení dětí, výstavy prací kroužků...no furt něco. každý má pocit, že rodič jen hoří touhou spatřit své dítě v nějaké secvičené maškarádě, ale když tenhle pocit má každá škola, školka i kroužek, který děti navštěvují a ještě to je dvojmo, tak pak člověk neví kam dřív skočit ![]() dneska jsme se pustili s holkama do perníčků, v osm už mě tahaly z postele a chtěly péct.... velmi se osvědčili tubičky na zdobení od oetkera. proti loňské klasické metodě to byla z hlediska úklidu balada na nervy ![]() |
| Zozinka | 66370 |
|
|
25.11.2011 10:18:49
ahojky...
všem nám Kačkám přeji vše nej nej k svátku ![]() ![]() Ahojky Věruško a Kloko... ![]() |
| VěrkaS + 3♂ | 69905 |
|
|
25.11.2011 8:36:01
Ahoj holky, po dlouhé době jsem se za vámi zase podívala. Myslím na Vás ale mnohem častěji než sem chodím
![]() Jsem od září v práci a ještě mám nějakou práci z domu pro Romanovu firmu, takže docela náročný. Víteček začal chodit do první třídy a je naprosto v pohodě - všechno mu jde samo a baví ho to! Matýsek chodí do školky a od začátku se mu tam obrovsky líbí, že ani nechce chodit domů, takže ho tam v klidu můžu nechat až do zavíračky, když nutně potřebuju a nemám výčitky (on se stejně zlobí, že ještě nechce jít). Měla jsem z těch změn od září trochu obavy, ale ty se ani náhodou nevyplnily. Jo a hlavně se Matýsek rozmluvil! Ještě o prázdninách to vypadalo, že si s ním učitelky moc nepopovídají a teď je to nejupovídanější dítě ve třídě. A hlavně mu prý učitelka krásně rozumí - asi je zvyklá. Vítek moc nevyrostl a je velkej asi jako drtivá většina vašich ledňáčků... kolik měří Maty vám ani nebudu psát, ale endokrinologie ho taky nemine... ale podle doktora to jen potvrzuje závěr, že je to věc dědičná a že vyrostou jako tatínek až později... Hajajo - s tím kousáním... naše zkušenost - ani jedno naše dítě nikdy nepřišlo s kousancem od jiného dítěte (?). Jen asi 2x - 3x měli nějaké škrábnutí a učitelky mi vyprávěly, jak se to stalo a vždy se mi moc omlouvaly. Je ale pravda, že naše školka je celkem vyhlášená - přístup učitelek je perfektní a naprosto zodpovědný. Taky je pravda, že naši kluci byli klidní, i když Vítek vlastně taky zas tolik ne... mají-li tam extra kousavý dítě, tak věřím, že se tomu těžko zabraňuje, ale následná omluva a jasnější vysvětlení by bylo na místě... Tak to je asi tak vše... mějte se! ![]() ![]() |
| *Kate*+ dve holky 05+08 | 50403 |
|
|
24.11.2011 10:57:05
hajajo....věřím, že chceš kousání řešit, ale trochu se bojím, že ani učitelky s tím nic neudělají....je to totiž taková rychlá a nepředvídatelná agrese, že nemají šanci to uhlídat. kámoška měla kluka kousače, hlídala ho nonstop, furt byla od něj pár centimetrů a stejně někoho x krát pokousal. pak s tím najednou sám od sebe přestal. určitě by to měly učitelky ex post řešit, ale nevěřím, že tomu dokážou předejít, bohužel :-(
my teď měly v MŠ schůzku...opět jsem se přesvědčila, že ředitelka školky je totální demagog. Když se dítěti po obědě nechce spát, tak to není možné, protože ona má letitou praxi a VŠEM dětem se po obědě spát chce....když se někdo nimrá v jídle, tak to je proto, že ho rodiče poňoukají, aby neznámé jídlo nejedl....a podobné perly :-( ještěže zuzy se zatím ani jeden uvedný problém netýká. zase se jí týkají jiné, ale to já řeším osobně mimo schůzky ![]() |
| Bochi,Davča+Verunka | 63832 |
|
|
22.11.2011 22:55:36
No ahooooj Karčo...po táák dlouhé době.
Jj jak píšeš...kéž bychom mohly dětem splnit jiná přáníčka místo těch nesmyslných dárků...chjo.... No ke kousání...se trošku stydím přispět.Bo já kousala děsně,snad nebyl nikdo ve třídě (v jeslích i školce),koho bych nekousla ![]() a Davča ten to zdědil po mně.Každý den jsem chodila s hrůzou do školky,koho zas pokousal..né a né ho to odnaučit.Jednoujsme ho nějak kousli taky a pak přestal.Verča kousla jednou bratránka(asi před rokem a má tam kousanec vidět furt) No ale už by to snad neudělala.Hajajo tak to ti celkem teda nezávidím tu hyperaktivitu..no však ho to chce zabavit sportem,utahat,aby se vybil.Ale vím,jakej to byl hodnej klučina,no tak troška aktivity snad neva,ne?vždyť jsou na to ty učitelky školené. Jinak Bětulinka je teda šikulka ![]() Tak dobrouuuu noc... ![]() |
| hajaja2 | 65408 |
|
|
22.11.2011 21:26:52
Holky díky za podporu,...
no, zdá se mi to jako zlý sen... jdu dnes vyzvednout Jeníka ze školky odhodlaná říci učitelce pár slov... a co si myslíte? Ona mi s úsměvem na líci už ve dveřích oznámila, že dneska kousla Honzíka jedna holčička, tentokrát do zad a že tam teda takový kousanec jako na obličeji nemá!!!!!!!!!! že jí tedy pořádně vyčinila, že se to nesmí... na dotaz jak se to stalo - Jenda lítal, běhal a svou nezvladatelnou živelností jí shodil kostky... a holčička se prostě tímto způsobem bránila... vzápětí tedy dodala, jakoby na "odlehčení" situace, že to Honzík neudělal naschvál... v tu chvíli mi tedy přišlo, že to že to neudělal schválně bylo podružné, jako spíš, že je problém v tom, že běhal... no byla to druhá učitelka než ta včera, nicméně tohle už mi tedy fakt připadá příliš, takže tohle už nehodlám řešit jen pár slovy prohozenými mezi dveřmi, ale chci si s nimi s oběma dohodnout schůzku, kde mi v klidu bez dětí a emocí snad vysvětlí co se v té školce děje a proč k takovýmhle konfliktům dochází... no tentokrát to aspoň učitelce řekl... fakt mě to mrzí, protože Jenda se do školky strašně moc těšil a vidím na něm jak je zklamaný... často pojmenovává školku jako místo kde se nekřičí, neběhá a sedí u stolečku... do domečku, který tam mají se chodí hrát za odměnu... no, moc ráda bych konstatovala, že to vidím moc černě a realita je jiná a tohle byla opravdu jen dvě nepříjemná nedorozumění... no a taky tedy doufám, že si učitelka zásadním způsobem promluví s rodiči těch kousatelů... chjooo nemám ráda řešení takových konfliktů, ale přejít to mávnutím ruky tedy taky nechci... |
| Kloka + 3 | 63919 |
|
|
22.11.2011 16:43:35
Ahoj holky!
Taky vás po hrozně dlouhé době zdravím. Nemám bohužel čas dočítat, nějak se mi zvrhlo moje oddychové přivydělávání šitím v dost podstatnou pracovní zátěž a teď před Vánocema je to vůbec legrace. Ondra musí občas zůstat doma, abych stíhala...naštěstí si to může dovolit. Chci ale reagovat na to, co psala Hajaja o kousanci z školky - Norbík chodí do té "školky" zřizované DDM, takže je to jen na dopoledne, svačinu s sebou, na oběd domů. Ale jsme i tak maximálně spokojení. Je jich tam max. 15 (takže teď při té nemocnosti obvykle kolem 10) a stále 2 učitelky. A jsou skvělé. A právě včera přišel i Norýsek s luxusním kousancem. Ovšem reakce učitelky byla opravdu odlišná, vyzvedával ho Ondra, tak to mám zprostředkovaně. Jednak ale naprosto přesně věděla, jak se to stalo a proč, a předevší se strašně omlouvala a bylo jí to opravdu trapný, že k něčemu takovýmu pod jejich dohledem došlo. Takový přístup v kombinaci se vstřícností rodičů (čili to samozřejmě neřešíme, protože se vlastně nic nestalo a holčička, která tohle ve školce pravidelně dělá, prostě nějak nezvládá kolektiv a jejích rodičů je mi upřímně líto. Doma je prý hodná a úžasná - to vím od lidí, kteří se s nimi přátelí, ne od jejích rodičů...) mi připadá celkem adekvátní. Ne se ohánět neposlušností apod. Norbík měl taky zpočátku problémy, první asi tři týdny jsem se dozvídala, že on a tahle holčička jakoby "nejvíc zlobí", ale bylo mi to sdělováno s úsměvem a s ujištěním, že je to jen tou velkou změnou,a že se musí naučit v kolektivu fungovat. Což se naštěstí v našem případě stalo. Takže Hajajo, tím tě chci podpořit, aby ses nedala, protože profesionální přístup vypadá jinak. Z jejich strany mi opravdu přijde na prvním místě omluva nebo alespoň vyjádření lítosti, že se to v době jejich odpovědnosti stalo. Jinak všem přeju pěkný už skoro adventní čas. A nešilte z dárků, o tom to přece není Nakoukla jsem asi před týdnem, a co tu bylo za seznamy darů Prudila bych, musím pryč ![]() Kéž bysme dokázali dětem rozzářit oči i jinak ![]() |
| muffy+Vojtíšek08+Matýsek09 | 47032 |
|
|
22.11.2011 9:17:14
Ahoj Hajajo, házet hyperaktivitou je teda fakt ještě předčasný, to může být všechno jinak. V tom bych se od učitelek stresovat nenechala.A promluvit si s nima fakt doporučuju.Jednak to je už větší zranění a hlavně, osvětlit jim i to kolem. Že Jenda nic nechodí říkat,což ale neznamená, že se nic neděje.Myslím, že jsi udělala dobře, že jsi to neřešila hned včera,aspoň si v klidu rozmyslíš, co říct a nebudou tam nějaké zbytečné emoce.Držím pěsti,ať dobře pochodíš.Ze zkušenosti - rozmluva vždycky dobře dopadne, když se jdes tím, že je potřeba, aby obě strany něco udělaly.Ty, že víš, že Jenda je živější, že si stále o tom budete s Jeníkem povídat a vysvětlovat některé věci(vím, že to děláš,ale řekni jim to) a ony, že dají větší pozor, jestli mu někdo neubližuje(protože od něj se to nedozví).Ono to tak nějak zní lépe, když budou mít "povinnosti" obě strany,jestli mi rozumíš.
U nás v mš se včera děti fotily, byla možnost vzít sourozence.Já blb to udělala..Mates si odmítl sednout, dívat se na fotografa..Když už se otočil, vyšpulil pusu a stáhl obočí, že jsem to ještě neviděla Bavila se celá školka a škola, kromě mě, já byla zpocená až ..Pan fotograf říkal, že s tím zkusí něco udělat, tak jsem zvědavá![]() |
| hajaja2 | 65408 |
|
|
22.11.2011 9:02:15
tak jsme s Bětu dosnídaly - na to jaký je to žroutík, je to teda pěkný tintítko
![]() ![]() ![]() ještě jsem si jen chtěla postěžovat... Jenda ve školce platí za neposluchu a zlobidlo, tuhle na mě opět vyrukovali s tím, že mají podezření na hyperaktivitu... heh a včera jsem ho šla vyzvednout a nechtěla jsem věřit vlastním očím... na tváři kousanec jako blázen, samozřejmě modřinu, horní a dolní zuby jsem na tom kousanci mohla počítat... když jsem ho viděla, tak mi normálně vyhrkly slzy... učitelka vlastně ani neví, jak se to stalo, zjistili to až když převlékaly děti ven... shodou okolností chlapeček, který se jmenuje taky Honzík toho našeho šmudlu takhle ošklivě hryznul, protože mu Jenda nechtěl dát hračku, se kterou si hrál první a ještě toho kluka kryl a učitelce ani nic neřekl, ani nebrečel, i když to musela být pekelná bolest... takže náš "zlobivec" ještě kryje kluka, který takhle kouše a prý to nebylo poprvé co ho kousnul, Jenda nikdy nic neřekne a já pak jen slyším stížnosti, jak náš kluk neposlouchá... no jsem teda docela vytočená... včera jsem vůbec neměla slov a sílu to s učitelkou nějak razantně řešit, ale dneska s ní hodlám dát vážnou řeč... a doufám, že ten náš šmudla se příště bude bránit (tím teda nechci říct, že by se měl prát) ale že minimálně zajde za učitelkou... heh tak jsem si ulevila... chápu, že se děti ve školce pošťuchují a tahají o hračky a tak... ale takovejhle hryzanec, aniž by si toho učitelka vůbec všimla, to mi tedy přijde docela silný kafe... |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.