| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : duben 2010

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
Fotoalbum duben 2010

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 940] Názory 941950 z 18468  [Dalších 17518 >>]
Arijka1+5,5r.+2,5r.+1m 96618
21.4.2010 12:30:39
lucko neboj vse bude ok. fida to hezky napsala~R^

gabci, ja tyka doufam ze mlicka je dost, mam doma vahu jen jsem ho jeste nezvazila kolik denne pribere. skusim dnes pred koupanim.hodne spinka, a mezi si neco nacuca, ja doufam ze kdyby mnel hlad tak by plakal... akorat to mlicko at se tvori, ja nemam cas ani jist. uz mam skoro vychodzi vahu pred tehu.mnela jsem 14 navrch.

fido tak to uz bude co nevidet~R^
Fida1 24469
21.4.2010 12:20:28
Neboj to určitě nic nebude a doktorka je teda pěkná koza, když ti to takhle naservírovala. Přeji ať je vše v pořádku. ~;((
Fida1 24469
21.4.2010 12:17:28
Luci to je Apgar skóre.

V prvních minutách po narození je každý novorozenec velmi pečlivě sledován a jeho první reakce po narození jsou zaznamenávány pomocí tzv. Apgar skóre (podle MUDr. Virginie Apgar).

Hodnoceno je dýchání, akce srdeční, svalové napětí, barva kůže, reakce na podráždění a to v 1., 5. a 10. minutě (popřípadě i později) po narození.

Stupnice hodnocení u jednotlivých parametrů je od 0 ? 2 bodů. Součet všech parametrů pak 0 ? 10 bodů. Výše Apgar skóre ukazuje na životaschopnost miminka, na nutnost lékařsky zasáhnout, či zda je dítě bez známek života (zde je Apgar 0)

Sledovaný parametr

.{align:center} | 0 bodů .{align:center} | 1 bod .{align:center} | 2 body

Dýchání

.{align:center} | žádné .{align:center} | povrchní a nepravidelné .{align:center} | křik a pravidelné

Srdeční akce

.{align:center} | žádná

.{align:center} | pod 100 tepů/min. .{align:center} | nad 100 tepů/min

Svalové napětí

.{align:center} | chabé .{align:center} | snížené .{align:center} | aktivní pohyby

Barva kůže

.{align:center} | bledá .{align:center} | namodralá .{align:center} |
růžová

Reakce na podráždění nosní sliznice žádná slabá grimasa kýchání a čilé pohyby

Hodnota Apgar skóre

Hodnota Apgar skóre

.{align:center} | stav

10–8 bodů

.{align:center} | normální novorozenec

7–4 body

.{align:center} | nutná krátkodobá lékařská pomoc

3–2 body

.{align:center} | nutný nástup léčby

0 bodů

.{align:center} | dítě je mrtvé

V první minutě si málokteré miminko vyslouží desítku. Většinou za to může tzv. akrocyanóza, tedy přechodné namodralé zabarvení kůže a někdy i mírně snížené svalové napětí.

Krátkodobá lékařská pomoc spočívá třeba ve krátkodobé inhalací vzduchu obohaceného kyslíkem.

Pokud však Apgar skóre i přes zahájenou resuscitaci zůstává stále nízké i v páté minutě a později i v deváté minutě je stav dítěte ohrožen v důsledku nedostatečného okysličení krve a poškození mozkových buněk.

Takové dítě pak potřebuje minimálně po první dva roky života pečlivé sledování, aby se včas podchytilo opožďování ve vývoji. Ten lze do určité míry rehabilitací pozitivně ovlivnit.

V naprosté většině případů je však počítání zakončeno devítkou a po několika minutách desítkou
Fida1 24469
21.4.2010 12:13:37
Arijko už zítra. ~t~

Gabčo no dneska je to o fous lepší, ale jinak je tu solidně chcíplo. ~j~ Ale tak to je tím, že se všichni zajíždějí doma s mimčama taky pak určitě budu mít míň času.
Vyhrála jsem na Frézii ten zmrzlinovej pohár, už se na něj těším.

Koukám, že se venku zatáhlo tak mi aspoň nemusí být líto, že nemůžu ven kvůli té alergii.
Lucinka28 + Tomášek 20m 21497
21.4.2010 12:11:50
Ahoj holky,vcera jsem bulela jak zelva a doufala,ze i pres ten stres se udela mlicko. Doktorka mi totiz mezi reci rekla,ze budem chodit do nejaky rizikovy poradny. Kvuli nejakymu akbar skore po porodu nebo co. Vic nerekla.. Tak od ty doby ziju ve stresu,ze muze byt Tomik postizenej..doktorka je neprijemna,tak nevim. Volala jsem obvodakovi,a rekl,ze tady ty mlady dnktorky jsou desny a ze takhle me stresovat nemela! Ze je to blbost.. Slysela jste o tom nektera neco? Pry je to snad vytalnost miminka po porodu..
Gabcica 22308
21.4.2010 11:59:10
Fido, já ti dám nežije~o~............Mekáč ok. Cos vyhrála?Jídlo na celý den?????

Clas, tajně doufám, že se mlíkárna vzpamatuje....dietu držím, viz příspěvek v deníčku.

Arijko, super.............trošku si taky odpočiň!!!!
21.4.2010 11:53:08
fido casu je spousta~t~
kdy ze mas termin?
Fida1 24469
21.4.2010 11:44:22
Polynko malá je roztomilá. ~6~

Clasofko jen si užívej klábosení s mamkou, tady to stejně moc nežije.

Arijko tak to je fajn, že se to u VZP vyjasnilo. ~R^

Gabčo srazík v Mekáči beru, musím si vybrat u Frézie svoji výhru. ~;)

Teda tak to vypadá, že jsme s Mirulinkou pozadu, ale my ještě ani neměly termín to je prostě jen tím, že tady měla většina termín v první polovině dubna tak nám dejte ještě čas. ~z~
clasofkama 32534
21.4.2010 11:38:30
Gabi taky se mi mlekarny nalevaj min a min, nekdy mam pocit, ze uz tam nic neni~d~ dam z jednoho ,druhyho, tretiho tvrtyho~t~ a konec. ale pribyva dobre, nekdy se ale u toho vzteka jak beran~t~ to si prave myslim, ze uz tam nic neni~d~

Arijko, vcera mi mamka cetla tvuj prispevek, malem ji kleplo za tebe~q~~q~ takle te stresovat~o~..hlavne ze se to vysvetlilo~R^,..

tak uz mame posledni dvojku~z~~z~

Fida malej je celej den v kocarku mame stejnou korbicku~R^ mooc se mu tam liibi, on spi bud venku nebo tady doma,

holky kojicky omezujete se nejak v jidle?? myslim jako jestli neco nejite?? ja zatim jim normalne malej si poprdi ale dobry~R^ v noci nas budi prdikama nez placem~t~~t~~t~
21.4.2010 11:28:53
ahoj holky!

clas mamka zitra poleti? lety uz jsou povolene? nebo si prodlouzi pobyt? ~;)busem nebo vlakem je to zabijak.

holky dik za palecky ja dnes 3h ve meste, maly chudak umiral hladem :-)
ve vzp nakonec dobry, pry jak odhlasovala stare cislo a prihlasovala nove tak ji to tam nekdo vytisknul jako nedoplatek na to nove cislo , rozumite tomu? ja teda ne. ani mi nic nedala, zadne potvrzeni...tak musim na ten dopis odepsat abych byla jistena.

jinak mam o zub/stolicku min~n~ rano mne ho vytrhla uz nesel zachranit byl sama plomba, bolelo mne to jak blaze¨n i umrtvene~n~ zatim to k sobe neprislo tak uvidim co pak..

no a jeste jsem stihla na Mu zazadat o potvrzeni obcanstvi pro davidka, kvuli pasu. nastesti je tam moc mila pani a i kdyz mi chybeli nejake doklady tak to sepsala.~R^

no a odpol pred 14h po eli do skolky a pak na kycliky.

janule drzim pesti at to ma rychle zasebou. uz mozna i ma...~;)

[<<Předchozích 940] Názory 941950 z 18468  [Dalších 17518 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.