| Katy77 | 104008 |
|
|
9.1.2012 16:51:21
jinak jak už jsem psala, dělala jsem takhle základ pro roštěnou, guláš, mleté na špagety. Jo a na cestu se nám osvědčila spíš sekaná než řízek
ne, nejlepší jsou bagety, ale k ránu už jsou gumové ať je skladuješ jakkoli |
| Katy77 | 104008 |
|
|
9.1.2012 16:48:58
Edy já ti nevím, ale jezdíme takhle každoročně s roštěnou, gulášem atd. zavařenýma ve sklenici a nikdy se nikomu nic nestalo...ale je pravda, že to nechce přímé slunko...stačí ta přenosná lednička na ty zamražovací krabičky...normálně navařím základ, když je to vařící, tak to hodím do sklenic a hned zavřu a otočím dnem vzhůru, aby s emi chytlo víčko. Není tam mouka, mlíko, vejce nic, co by se mohlo rychle kazít. Je to v podstatě jen ten čistý základ s kořením a na dovolené to jen hodíš do lednice...a pak zahustíš...je to určitě lepčí varianta než třeba salámy atd...nebo případně i jejich jídlo kupované na místě-jelikož mě i místní odrazovali od tamních skleniček pro děti, že oni to tam vůbec nekupojou-pokud nepočítám hipp...skleničky jsem malému vezla od nás. Ale neříkám, že je to dvakrát správné, ale jak mi řekla moje alergoložka...guláš se taky nemá ohřívat a nejlepší je stejně až třetí den...
rozhodně to nezlehčuju, ale pokud se dodrží základy hygieny, tak by to neměl být problém. Ale klidně mě bombardujte argumentama... |
| Edysha | 29937 |
|
|
9.1.2012 15:19:00
To nevypada spatne. U nas ve zdrave vyzive maji take hotovky zavarene, tusim svickovou, rajskou. Ale ja bych spis zkusila bud naplanovat jidelnicek z rychlovek (stejne v tom vedru nebudete mit na zadne omacky chut) a varit to na miste s mistnich surovin, nebo si neco doma predpripravit, nahazet do mrazaku do krabicek a prevazet v takove te cestovni autolednicce. Myslim, ze by to cestu melo prezit v pohode. Teda podminkou je, ze budete mit lednici s mrazakem.
|
| Jarča,Štěpa a Tomík | 104549 |
|
|
9.1.2012 15:06:26
http://www.jidlonadovolenou.websnadno.cz/E-SHOP.html
tak jsem našla toto |
|
|
9.1.2012 12:58:22
aha no já právě netuším,tak si nechám poradit :)
|
| Edysha | 29937 |
|
|
9.1.2012 11:57:10
Jarco, nechci ti do toho moc mluvit, ale uz za meho detstvi, kdyz maso zavarovala babicka, vzdy na dvakrat v rozmezi jednoho az dvou dni kvuli botulotoxinu. Jednou zavarene maso je z meho pohledu velky risk. Obvzlast kdyz to budete v teple prevazet.
|
|
|
9.1.2012 10:39:11
já právě našla třeba toto :
Sterilované mleté maso se zeleninou - k těstovinám, rýži i bramborům POTŘEBNÉ PŘÍSADY 1 kg mletého masa (1/2 vepřového, 1/2 hovězího), 2 kg paprik, 1 kg rajčat, 4 velké cibule, 1 pallička česneku, 2 lžíce soli, 12 dkg cukru, 1 a 1/2 dcl oleje a 1 a 1/2 dcl octa. POSTUP PŘÍPRAVY Papriky očistíme a spolu s rajčaty překrájíme na menší díly, stejně tak cibuli, oloupeme česnek a vše umeleme na masovém strojku, nebo v robotu. Spolu s mletým masem, solí, cukrem, olejem a octem dáme do většího hrnce a vaříme odkryté 90 min., aby se odpařila voda. Poté dáme do umytých sklenic (já dávám do 0,75), zavíčkujeme a sterilujeme na 80 C asi 20 minut. Je to vhodné nejlépe k těstovinám, ale i rýži a bramborům. Dělám to na dovolenou, abych tam neprostála fůru času u sporáku, když už nemůžeme denně chodit do restaurace. Stačí ohřát a je to. což mi příjde jako dobrý nápad a asi to i vyzkouším,chci hlavně vařit spíš i pro děti,grilovat tam nejspíš nebudeme,tohle se mi zdá dobrý jde to na brambory,rýži nebo těstoviny pak mě napadlo ještě takový to maso ve vlastní šťávě udělat,ale moc s tím nemám zkušenosti. |
| Edysha | 29937 |
|
|
9.1.2012 9:08:40
Dneska uz se snad hotove jidlo nezavaruje ne
, vzdyt to musi byt strasne nebezpecne.Moje byvala spoluzacka ze zakladky taky jezdi do Chorvatska a vzdycky nalozi zmrazene maso, ono se cestou rozmrazi, tam ho nalozi do oleje a tam griluji. |
|
|
9.1.2012 6:52:08
My tam jedeme prvních 14 dní v červenci tuším tak koukám od 28.6. do 7.7. to máme rezervované :) je to delší jak píše Katka,ale jsme oba řidiči,tak to zvládneme,předloni jsme byli v Šibeniku a to odjel Jirka celé sám,já byla těhule,blbě se mi sedělo,tak jsem neřídila,letos se prostřídáme myslím a jinak holky jestli máte tipy co za jídlo sebou a jak ho třeba zavařit a tak,tak sem s nimi :))) já bez jídla jezdila naposledy jako svoboné děvče,kde nám stačili inst.polévky do hrnečku
![]() |
| Katy77 | 104008 |
|
|
8.1.2012 21:30:10
Ahojky holky, tak my jezdíme už taky hrozně dlouho na jedno místo, na Pašman. Je to severněji, ale nám to tam vyhovuje. Je to na ostrově, takže pokud člověk čeká promenády atd, tak tohle se nechystá. Je to ostrov a jen tam nějaká vesnice. Prostě klid a pohoda s krásným koupáním. Betonová pláž s pískovištěm a hlavně ve vodě písek, takže ideál pro prcky. Letos se tam malý docela vyřádil a čekám, že příští rok už bude plavat jak o závod. Je tam dost daleko mělčina...ale jak říkám, prostě je to na odpočinek a výlety (i na kolech), ale to je právě to, co potřebujeme-pryč od civilizace.Jinak Pelječac je cca 1200Km z Prahy...my jezdíme o 300km výš
|
Povídání o bylinkáchChrudim
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.