| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : únor 2011

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
Únor 2011 - Deníček
  (?)
[<<Předchozích 120] Názory 121130 z 13697  [Dalších 13567 >>]
Monika - Prokop-Kryštof-Jáchym 15223
5.4.2013 13:14:41
Ahoj holky,

Hani, ahoooj. To máš teda malýho šikulu a spaní se časem zlepší ~R^. Jája se mi budí cca 2-3 za noc, někdy jen jednou, ale třeba dnes by se to nedalo ani spočítat (je nemocný).
A vrchol jeho tvorby je píseň Včelka Mája a slova jsou zhruba takto... Máááájááá čelkááá, čelkááá mezi nás, čelkááá.

Ellen, díky za tip, ouška už jsou Ok, ale teď má hnisavou rýmu Jája, tak to v nejbižší době očekávám.

Ellen + 4 111184
3.4.2013 21:22:11
Chtěla jsem napsat - děkuju za přání.

Moni, tak ať jsou kluci brzy zdraví, to je už na hlavu ty nemoce. Zkoušela jsi na ouška cibulový zábal? U nás to mělo už několikrát úspěch - nahřátá nakrájená cibule v kapesníku, dá se to na ouško/a, převáže šátkem, napaří se kulich a hodinu nechat - třeba na spaní. Ten zánět to vytáhne, jen ti pak dítě voní po guláši, ale jinak ~:-D~R^.
Ellen + 4 111184
3.4.2013 21:17:37
Hanííí vítej! To víš, že si pamatujeme! A neomlouvej se, jsem ráda, že jsi o sobě dala vědět i po roce!
Teda jak popisuješ Matýska, tak je paličatej jako ten náš, taky se snažím neustupovat, ale jde to fakt ztuha... Ale Matýsek je teda hodně napřed oproti našemu, ten skoro nemluví, má pár slov, o větách a básničkách si budu moct nechat ještě dlouho zdát. To je pak i trochu těžký mu vysvětlit že něco nesmí, když ani nevím čemu všemu už rozumí. A nočník taky nee. No co kus to originál.
A děkuju k přání~s~.
Ale jak píšeš o tom vašem spaní - jdou na mě mrákoty, to už bych nepřežila, to jseš fakt borec~R^, že to zvládáš. Ještě kojíš nebo se budí jen tak? Hele jestli on se v noci neučí ty básničky~k~~;) a proto třeba nespí...třeba nemám prostě čas spát:-). No není to legrace, já vím, ten náš lumpík začal líp spát tak před půl rokom a jsem za to vděčná, teď když v noci zlobí tak se u něj střídáme s manželem (konečně při 3. dítěti pochopil, že taky musím někdy spát~;)).
Hanka+T+H+M 13604
3.4.2013 20:33:27
Snad si na mě ještě pamatujete. Nebyla jsem tu snad rok a taaaak mmoc se omlouvám.
Nejdříve chcu opravdu moc moc moc pogratulovat Ell k holčičce a držím palce, at je těhotenství pořád tak v pořádku a po skvělém porodu budete mít tu nejsladší a nejhodnější holčičku!!!
Ostatní jsem ještě nedočetla, ale snad se máte všechny a všichni co nejlíp a hlavně jste zdraví...
My se máme dobře, kluci jsou hodní asi jako normáloně zdraví kluci, takže občas zlobí, ale dá se to. Matýsek je hodně živé dítě, je to paličák a když si něco umane, tak na tom trvá. Ale už jsem začala tvrdě dodržovat to, že co řeknu, to tak bude. Ale dá to hodně zabrat a někdy trvá třeba i hodinu, než dosáhnu toho, co po něm chcu. Třeba zrovna včera- malý pije sám z hrnečku, který měl před sebou na stole. Ale najednou ho neumí chytit do ručičky, potřebuje pomoct a raději bude půl hodiny brečet, než by se normálně napil.
Ale jinak je to fakt zlatíčko, je ukecaný, říká básničky, dokonce i zná zpaměti pohádky, které mu vykládám, pomáhá s vařením, zapíná mi pračku, ví, kde co patří, nejraději si hraje s kostkama a staví.... Bez plenek je už několik měsíců...
Ale jeho "nejhorší vlastnost" mu ještě pořád zůstala. Jestli si pamatujete, tak jsem vždycky řešila to, že nespí. No a i když už má víc než 2 roky, pořád nespí, v noci se budí i 10x za noc a ted byl nemocný a to jsem spala 3 noci po sobě nanejvýš celkem hodinu. Zvykla jsem si, že se nevyspím, ale tááááááák koc bych chtěla vstávat nanejvýš 1x za noc, jako jiné maminy.
Tak to je tak zhruba od nás a já se pokusím dočíst aspon kousek. Snad sem něco důležitého neprošvihla, kromě těhotenství Ell....Tak se mějte krásně!!!!!
3.4.2013 8:45:33
Ahoj holky,

už je to starý, já vím, ale u nás zase sněží ~n~. To co napadlo přes svátky neroztálo a nový připadává ~o~.

Majko, na tvůj meil jsem se nedostalo, pořád to po mě chtělo něco instalovat, tak jsem ti to napsala taky do komentářů.
To jsou dobré zprávy ohledně těch výsledku ~R^, za půl roku si necháš udělat znovu cytolku abys byla v klidu a určitě to bude v pořádku.

No a u nás to stojí za to! Mám doma dva nejmladší, Prokop kašle jak tuberák a večer ho bolí uši a Jája má zánět spojivek, včera měl jen jedno oko a dnes už se vzbudil a měl zahnisané a rudé obě oči.
A to jsme měli dnes jít k zápisu do MŠ, naštěstí je doma taťka, tak tam ráno než jel do práce zašel.

Musím říct, že když jsou doma oba, tak moc klidu není. Už jsem si zvykla na ten náš režim, ale takhle se hoši pořád dohadují, navíc jak není Jája ve své kůži, tak je podrážděnej a máme tu co chvíli řev. Na druhou stranu nám odpadly i kroužky, tak se nemusíme nikam honit.

Teď ještě řeším dilema jestli risknout jet na sraz. Máme sraz po 20 letech, hrozně ráda bych jela a viděla se s holkama, ale nevím jak to Jája zvládne. Já od doby co se narodil nikde nebyla, nebyla jsem jediný večer pryč. To naše usínání je na pytel, on prostě zatím bez prsa neusne a když se vzbudí v noci, tak ho manžel znovu bez prsa neuspí. Nevím jak jsem to dokázala takhle príma si ho naučit, kluky jsem položila do postýlky a zařezávali, mno s Jájou je to jiný...
Sama na sobě cítím, že potřebuji oraz a trošku změnu, jen nevím jestli ta prořvaná noc za to stojí, abych ho nerozhodila a neječel mi pak každou noc ~t~.
Jo a sraz máme až v Třebíči, což je od nás cca 110 km.

Ellen + 4 111184
2.4.2013 22:07:38
Majko, odepsala jsem ti do deníčku, je to trochu obsáhlejší než jsem původně chtěla... A trochu zmatené, tak snad se tím prokoušeš~f~:-).
majka,lucinka03 + Adélka11 85968
2.4.2013 19:35:48
Ahoj holky. Moc děkuju za podporu, budu čekat.
I když dneska mi volala sestřička, že výsledky jsou dobré, takže jsem z toho trochu jelen. Ráda, ale nejistá. Ještě ve středu jsme se bavily s Dr. o zákroku a teď najednou jen těžký zánět, dobrat léky a kdyby něco, tak přijít, jinak kontrola za půl roku. Na netu v době zoufalství a stresu jsem se dočetla, že zrovna tohle se tak rychle nerozjíždí a nepostupuje, ale že cytolka taky kolikrát neukáže všechno. Mám strach, abych tam za půl roku nepřišla 5 minut po 12. Na druhou stranu Dr. věřím, je zkušená, má praxi....
1.4.2013 23:02:30
A ještě jsem chtěla napsat, že má Jája poslední týden taky nějakou malou pubertu. Je docela kliďas, ale začíná na nás zkoušet si vyvztekávat věci. Pořád si chce pouštět nějaké písničky a pohádky a to nejlépe sám, jak si chce někdo jiný něco pustit, nebo to vypnout, tak je pološílenej. Taky má třecí plochy s Prokůpkem, on je takovej vzorňák a puntičkář, takže když Jája dělá něco co nemá, tak ho Prokop hned napomene, nebo mu něco zakázaného sebere a je řev. Většinou to slízne i Prokop, že mu to má nechat, což je špatně. Ale naštěstí to není pořád a většinou je doma spíš legrace.
1.4.2013 22:48:29
Ahoj holky,

huš vy jedny pokušitelky! Zrovna dnes jsme se byli poprvé podívat na měsíční holčičku z manželova příbuzenstva a byla jsem úplně rozněžněná.

Dnes jsme měli návštěvní den, ráno Prokůpek chodil koledovat a pak už jsme vyrazili po příbuzenstvu (a že nás je ~;)), výsledek je ten, že si asi otevřeme cukrárnu.

Jinak u nás stále leží tak 20 cm sněhu, už je to deprimující a to má ve středu ještě připadnout ~n~.

Majko, zítra ti napíšu mail ~6~.

Jdu do hajan ~h~~3~.
Ellen + 4 111184
1.4.2013 21:23:43
Holky děkuju! Já si to užívám jak to jde. I když taky to máme teď s malým těžký, má asi dvouletý vzdor, neustále se vzteká a něco si vyřvává, zvlášť potom co byl teď nemocnej je celej rozhozenej. Manžel mi s ním pomáhá, když je doma, ale občas ho musím popadnout vztekajícího a někam přenýst, není to nic na moje záda zmítajících se 15 kilo~7~. Chvílema je to o nervy~8~. U prvního bych asi už šílela a četla knížky o výchově a zpytovala svědomí kde se stala chyba, takhle jsem klidná (i když někdy už taky pěním a občas ho i plácnu přes zadek), protože to odezní a doufám, že dost brzy!
Teď se u nás pořád točily nemoce, kluci se jeden po druhým střídali, tak doufám, že už bude klid a jarooooo!
Kluci dneska byli koledovat, tak to bylo fajn, tady taky pár koledníků přišlo, jsem ráda, že někdo ještě ty tradice drží, i když teda Velikonoce taky moc nemusím...
Majko, četla jsem tvůj článek v deníčku, zítra ti do deníčku odpovím~6~.
Věř, že bude líp, když je člověk na dně, tak jiná cesta než nahoru prostě není~;).
[<<Předchozích 120] Názory 121130 z 13697  [Dalších 13567 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.