| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : květen 2011

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 1730] Názory 17311740 z 22350  [Dalších 20610 >>]
Jollajda+ Lea 98439
23.3.2012 13:30:17
Katuš, ono ani nejde o to,že by měl víc povinností doma, ale David kvůli práci pak ty čtvrtky musí zrušit. Když se na smlouvě domlouvali a oba podepisovali, David pracoval z domu a do práce do Brna stačilo, když jel jednou za týden na celý den.Tak tenkrát Andree navrhl, že by Štěpu mohl jednou týdně vyzvednout ze školky a být celé odpoledne s ním. Přeci jen byl Štěpa ještě menší a 14dní se nám zdálo pro tak malé dítě hrozná doba. Andrea souhlasila,vybrala si čtvrtek,kdy chodí tancovat a spokojenost byla na obou stranách.My měli Štěpu,ona po práci klid,Štěpik se vrátil 19:45 najezený,stačilo ho jen vykoupat a dát spát. Pak už v práci po D.chtěli,aby tam chodil každý den,dostal pplnou pracovní smlouvu, ale ty čtvrtky jsme Štěpu vždy měli,protože si chybějící hodiny stíhal nadpracovávat v ostatní dny. Teď v Olmiku to nejde. Jsou horší spoje a prostě nemá šanci. Ještě před nástupem se domluvil s vedením fakulty a mají mezi sebou dohodu,že hold ty čtvrtky odjíždí z práce dřív a bude to tak do konce srpna, i přes to že už si to nestihne odpracovat. Týdně mu chybí 4h. Navíc i ve smlouvě mezi D. a A. je napsáno,že čtvrtky se ruší s nástupem Š. do školy-sama to tak tenkrát chtěla.

Co se týká zpoždění pár minut, vždy byl problém,pokud přišli třeba jen o tři minuty dřív,neotevřela. To samé dělá D.rodičům. Nedávno chtěli jet se Štěpou an hory,prosili jestli by jim ho od pátku do neděle půjčila a jestli by jim dala nejpozději do středy před těmi horami vědět, aby si mohli zařídit dovolenout. Napsala jim až ve čtvrtek večer,že ano,ať si ho ráno vyzvednou...

Netuším,kdy to přejde a už se těším na dobu, kdy k nám Štěpa bude chodit sám a bude moct rozhodovat alespoň částečně za sebe.

Maw, včera jsme ty alimenty počítali dle tabulek. Dítě 6-9let má nárok na 11-15% z platu. Pokud by soud určil těch 11%, dostala by měsíčně o 46Kč víc než teď, pokud těch 15% bylo by to o necelých 500Kč víc. Uvidíme, jak to bude...

Štěpovi oblečení a podobně nekupujeme a tchánovci taky ne. Ze začátku jsme kupovali,nikdy to nenosil,občas to Andrea vrátila, že se jí to nelíbí, takže jsme přestali. K nám jsme mu koupili akorát pyžama,vlastní osušky,župan,plavky,papuče, tepláky a to je vše. Na víkend dostává oblečení z domu a v ten čtvrtek po školce nic nepotřebuje, akorát se u nás převlíká do těch tepláků,aby tu nemusel lítat v riflích nebo punčochách. Hračky námi koupené a od tchánovců už mu domů taky nedáváme,nechává si je u nás. Loni totiž dostal od tchánovců klavírek,vzal si ho domů,pak si ho chtěl vzít na víkend k nám,že budeme hrát a nemohl, prý má říct tatínkovi,ať mu koupí.

A už dost,nebudu nám tu kazit diskuzi.

Kat,jak jsem psala o tom rozchodu...Napsala jsem to asi proto,že člověk nikdy neví, co se stane. Náš rozchod beru jako věc, kterou ani jeden zatím naprosto nechceme a vůbec neuvažujeme, ale nikdy nevíme, co bude třeba za deset let.Jsme spolu, protože se milujeme,chceme spolu být, máme podobné názory,máme dceru a jsme rodina a já pevně věřím,že už to tak zůstane. Zase si ale říkám, že přesně tohle si přála i většina těch všech rozvedených...

MarikaP+3 82381
23.3.2012 13:14:33
Joll - co k tomu dodat, je evidentní, že Davidova bývalá to asi v sobě nemá dořešené. Snad bych takového člověka mohla jedině politovat, zjevně Vám závidí štěstí, které sama nemá.
MarikaP+3 82381
23.3.2012 12:59:52
Maw - tak to jsem už na tom hodně špatně, když cítíš potřebu mi tohle objasňovat ~:-D
Klííííd, ~5~ já to pochopila.
maw 84192
23.3.2012 12:06:39
Objedvat byla parafráze na obědnat k přímání u červíčka dort...
taky píšu hrubky z nepozirnosti, nesoustředěnosti ap.
maw 84192
23.3.2012 12:05:04
Já taky zírám...
Nó, ony se alimenty teoreticky navýší, ale vzhledem k tomu, že D. přibyla další vyživovací povinnost (L., a co teprv, kdybyste se vy dva vzali!!), tak že prakticky by jí je mohli i snížit, protože se to teď dělímezi 2 děti...
A naopak být D. řeknu, že když ho budu mít víc, tak mám vyšší náklady a tím pádem jí dám míň, když ho bude mít míň... A Štěpovi může D. zaplatit, co bude chtít.
Znám případy vychc. dam, co by chtěli peníze na dítě.... a když otec by dítěti zaplatil cokoli - oblečení, kroužky, dovolenou atp., tak to nee, prostě chce peníze, a z těch si kupuje sama anebo - ještě lepší - sponzoruje dovolenou dětem muže, s nímž zrovna žije (a tomu muži taky). A pak nemá být otec nasr.
Takže já být D. snažím se o alimenty co nejnižší, ať si baba prdne, a Štěpíkovi platím výlety, vstupné, boty, když potřebuje ap., a/nebo mu spořím - stavebko, či účet - ale na své vlastní jméno, aby k němu bejvalka nemohla a D. by pak mohl Š. pomoct při studiu, bydlení atp.
A co se toho času týká, bych já na D. místě řekla, že jo., že 19.45 ale u ní doma, kamž tnestíhá ona, tak jestli má teda nějaký problém?
Katka+3 kluci 79533
23.3.2012 10:12:14
Jinak být Davidem, tak bych té jeho bejvalce už asi něco z plných plic řekla. Jde vidět, že ona ho velmi ráda prudí...skrz ten čas apod. David jí vyhoví, Štěpu tedy předá na místě jí určeném a ona má ještě takové kecy? Neřeknu, kdyby se zpozdil půl hodiny, ale minutu či dvě? To je fakt ženská na hlavu. Asi jí to hodně baví ~a~
Katka+3 kluci 79533
23.3.2012 10:09:52
Mariko, já myslím, že hrubky tu píšeme občas všechny ~;) Teda pokud to člověk sem rychle nabouchá a nepřečte po sobě, tak co ~;) (+u mne chyby z vykojeného mozku ~t~ )

Joll, teda, nevím kde začít. Docela zírám. Je jasné, že školákovy se alimenty navýší, ale že Štěpánkova máma ho bere jako kus čehosi, co za peníze propůjčí??? ~8~ No asi to má v hlavě nějak divně nastavené ~a~ David reagoval dobře. Tohle je fakt mazec, ta jeho bejvalka. Taky naopak chápu, že když bude chodit do školy a povinnosti přibydou, tak bude více doma.
A prosím tě, jak tebe vůbec napadá myšlenka, že kdyby jste se s D. přinejhorším rozešli??? Na takové věci přeci nemusíš vůbec myslet, né?
Jollajda+ Lea 98439
23.3.2012 9:27:17
Ahoj holky,
ironicky se zeptám, za kolik peněz by jste půjčili své dítě otci? Počítali jsme s tím,že až půjde Štěpa od září do školy, zvýšíme alimenty, protože samozřejmě bude chodit do více kroužků,bude toho spoustu potřebovat a tak. Navíc i podle zákona to tak je.. Včera večer D. volala bejvalka, že Štěpa od září nastupuje do školy a že počítá s tím, že ho bude David chtít mít víc než jen každý druhý víkend a čtvrteční odpoledne, takže si ale bude muset měsíčně připlatit a zvýšit ji peníze na Štěpu. Prostě si řekla o "nájemné". Fakt jsme z toho v šoku. Ona asi byla taky, protože jí david řekl, že z navýšením počítá, ale nepočítá s tím,že Štěpu budeme mít víc dní v týdnu a naopak dle smlouvy, kterou spolu oba uzavřeli, se nástupem do školy ruší i čtvrtky a budeme ho mít akorát jednou za 14dní+ až bude starší, tak by po domluvě s ní mohl k nám chodit kdykoli.
Prostě hrůza a to už trvá víc jak pět let. Dle smlouvy je domluvené, že Štěpika bude David vracet na místo bydliště. Ve čtvrtek ráno mu například přišla SMSka, jestli by Štěpu mohl vrátit né domů ale k bazénu, protože se domluvila s kamarádkami na plavaní a neuvědomila si,že se na 19:45 nestihne vrátit domů. Davča jí napsal, že žádný problém. Zavedli jsme ho tam. Ona už seděla v autě, vylítla se slovy:" Můžeš mi říct, kde jste tak dlouho?!" David znejistil, koukl se na hodiny a odpověděl, že přeci jako každý čtvrtek Štěpu vrací v 19:45 a to je teď. Dostal odpověď, že je 19:47... Naštěstí byl vidět kostel, kde ručička byla přesně na 19:45, takže pak zklapla a odjeli. A to je prostě pořád něco.

Tak se jen "modlím", aby pokud se s Davčem přinejhorším někdy rozejdeme, aby se ze mě taky nestala zlá, problémy dělající ženská.Přitom nedokáže pochopit, že kdyby nedělala takové problémy, měla by se líp. Nebyl by problém kdykoli napsat, zavolat,jestli by jsme si Š. nevzali,že chce někam jít a tak.Fakt nechápu.

Ulevila jsem si a moc se omlouvám,že tu tím obtěžuju.
MarikaP+3 82381
23.3.2012 6:31:17
Maw - souhlasím, jestli začnu objedvat, tak mě rovnou odstřelte, stejně asi píšu hrubek dost i tak.
Katka+3 kluci 79533
22.3.2012 23:12:13
no dobrý holky ~t~~t~~t~~t~~t~~t~~t~~t~~t~~t~~t~~t~
[<<Předchozích 1730] Názory 17311740 z 22350  [Dalších 20610 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.