| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : květen 2011

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 1760] Názory 17611770 z 22350  [Dalších 20580 >>]
maw 84192
22.3.2012 10:59:24
Fakt záleží kde, u nás třeba jsou ca 3-4 schody ale úzké, takže by se tam s kočárem neprošlo a do dveří některých snad ani neprojelo a najíždět do těžkých dveřích s Branem, co zabírá samo, z těch úzkých schodů z luftu... Těpic!
A v obchodech je místa málo, v některých bez šance. Tady to maminky řeší tak, že chodí ve dvojicích, jedná hlídá všechno venku, druhá si v klidu nakoupí...
Nehledě na to, že třeba B by z kočáru dávno skočil a s kšírama by na sebe strhnul i ten kočár, takže... Dávám přednost klidnému dítěti v šátku, volným oběma rukám a pohodovému nákupu, jak nám to vyjde nebo jak potřebujem. Teď, když není už kosa a B je na zádech, to je veget, není vevnitř přetopeno a my navlečení.
Silva81+chlapeček 104438
22.3.2012 10:38:16
Luci, ja chapu, ze to mame kazdy jinak nastavane a urcite to bude i nejakyma zivotnima zkusenostma - ja jsem proste duverivec a chtela bych, aby mi to zustalo. Tak nejak se nam zije lip, kdyz necekame za kazdym rohem padoucha. Ale samozrejme moje duverivost ma sve hranice - nikdy bych nepustila do baraku ciziho cloveka, kdyz me na ulici oslovi nekdo, kdo vybira na charitu, chci videt prukaz a necham si vysvetlit o jakou charitu jde, nez neco dam, docela se treba bojim bezdomovcu (jednou me po praci dva honili az k autu, kdyz jsem jim odmitla dat stovku ~8~ - to jsem ani nevedela, jak dokazu rychle utikat), nikdy bych nedala na net fotku naheho ditete apod. Spatne se to vysvetluje - proste vzdycky zvazim, jak moc riskuju - nikdy neriskuju zdravi a zivot svych blizkych a sebe, tady duverivost nema co delat, ale pokud jde pouze o materialni veci, tak tam zas o tolik nejde.....~d~
Treba bezne davam bezdomovcum tricetikorunovou stravenku - kdyz zebraji nebo me oslovi, coz uz treba muj muz nechce pochopit, rika, ze si za svou situaci muzou sami. Ja proste myslim, ze nikdy nevime, jaky pribeh ma ten ktery clovek a treba mu to pomuze, chci verit....Mozna ji nekde vymeni za litr vina (tu stravenku), ale pokud jeden z deseti je pouzije na jidlo, pak verim, ze to delam spravne.
Nikoho ze zdejsi diskuze v podstate neznam (tedy omlouvam se Maw, Joll, Marice a Katce ~:-D) - ale predpokladam, ze vetsinu nikdy neuvidim, pokud ale kdokoli tady napise, ze je ve financni nouzi, pomuzu, pokud budu moct. Za kazdym nickem vidim cloveka. Tolik moje naivita ~;)~d~
Luci81+Klárka+Jeníček 30166
22.3.2012 10:23:48
Wis naivita mi prijde slabe slovo. Neverim nikomu, jen svym blizkym. Ale urcite postoj kde chces aby se lide chovali k tobe jako ty k nim je krasny. Kez by to platilo. Ale za me tedy duverovat jen opravdu blizkym a to myslim hodne blizkym. Treba za mou sestru do ohne ruku nedam.
Silva81+chlapeček 104438
22.3.2012 10:18:25
Ahoj - Luci s Jenickem drzim palce, at je to brzy lepsi, je mi tech prcku tak lito, kdyz musi bojovat s chorobama....~6~
Joll - taky hlasuju pro riflove saticky ~R^
A nechavani kocarku venku - ja tedy taky necham, u nas se treba na postu s kocarkem nedostanu. Ale souhlasim, ze neco jineho je vetsi mesto a neco jineho je to u nas (nebydlime primo v Brne). To stejne kdyz jdu do MC - je to ve ctvrtem patre a kocarky nechavame v prizemi, kde se z ulice dostane kdokoli - vetsina maminek s tim nema problem, nektere ano. Ale my mame s manzelem takovy postoj zamerne - proste chceme verit v dobro lidi a rikame si, podle sebe soudim tebe...(Manzelovi uz teda pred par lety ukradli hodne drahe kolo, me rozbili flaskou v noci celni sklo na aute, ale zatim nejsme vyleceni, verime, ze lidi jsou v 99% pripadu proste v podstate dobri...~d~) Asi jsme naivni, ze? Ale my proste takovi byt chceme - my bychom nikomu nic neukradli, tak nechceme kolemjdouci predem povazovat za zlodeje ~d~. No, uvidime, jestli nas to casem prejde....
Kdyz jsme se pred dvema lety nastehovali, tak soused poridil nastenku, kde citil potrebu vyvesit, ze "Cesi jsou narodem zlodeju, tak zamykejte dvere ke sklepum". Nas se to tehdy strasne dotklo, tak jsem si to s nim sla vyrikat. My jsme Cesi, nase rodiny jsou Cesi, vetsina nasich pratel jsou Cesi a nikdo z nich nekrade. Me takova prohlaseni proste z principu vadi. Jako jasne - penezenku nikde bez dozoru nenechavam, ono kdo vi, v jake tizive situaci bude kolemjdouci, ani si nedelam iluze, ze kdyz penezenku ztratim, ze ji vetsina lidi poctive vrati (jo vlastne jeste penezenku mi ukradli v Ostrave na nadrazi ~5~), ale verim, ze minimum lidi vyrazi do ulic s tim, ze nekomu nekde neco ukradou. Treba kocarek. ~d~ Alespon tady na nasem malomeste, verim, ze v centrech velkych mest, nebo na velkych sidlistich je koncentrace nekalych zivlu jiste vetsi....~;)
Luci81+Klárka+Jeníček 30166
22.3.2012 9:04:43
Tak ja bych kocarek take nikde nenechala. Ty ctyri scody se daji krasne zvladnout v tom ja problem nevidim. A hlavne se tahat s jenickem a do toho platit a uklizet nakup. To bych nedala.
Joll za me take riflove. Lacliky nejsou moje gusto. Ty modre saticky jsou kouzelne, ale libily by se mi vice na hole telicko. Proste takove letni. Ty jsou kouzelne.
Jinak jenicek uz vice komunikuje, ale porad nemuzeme shodit teplotu. Po lecich ji stahneme max na 38,5
Jollajda+ Lea 98439
22.3.2012 8:08:38
Evi,kam to jde,kočárek beru. Ve městě ale máme spoustu obchodů,kde jsou tři a více schodů a to se mi nechce. Vždy počkám,až tam je tak jeden nebo žádný člověk,kočárek zaparkuju tak,abych na něj viděla a jdu si napříkla do zdravé pro křupky, včera pro do zeleniny pro porek a květinářství pro kytku. Beru si s sebou i kabelu od kočárku,takže zůstává venku prázdný kočár maximálně s dekou a v obchodě nejsem déle jak pět minut a fakt na něj celou dobu vidím. On Vyškov je docela malý. Ve městě třeba po obědě bývá minimum lidí a pokud ano,tak většinou maminky s dětmi nebo důchodci... Nebojím se. Třeba ve větším městě bych to ale neudělala.

Děkuji, dostane riflové a pod ně to růžové tričko. My budeme spíš ve tmavších barvách,tak aspoň Leuš vynikne.
Evikno+Valerinka 110426
22.3.2012 6:37:56
Tak to vás holky obdivuji teda, já bych kočárek za 20 tisíc nikde venku nenechala~d~
Nedávno jedna holčina na FB v naší mostecké skupině psala, že byla s 4 měsíčnám prcekm u dr. kočárek nechala na chodbě a někdo jí ho lohnul. To byste nevěřily, jaké se rozjelo pátrání, a kolik maminek se zapojilo, za 2 dny se kočárek našel v jednom bazaru dětském, lohnul ho nějak mladej feťák, bylo tam napsané jeho(musí se dávat OP), ale myslím že už to tam dotyčná nějak neřešila a byla ráda, že kočárek má.
Nevím, já se prostě bojím o vše, hlídám si kabelky, v kočáru tašku, prostě všude to vidíte kolem.
Ale je to jen můj názor, on to potom člověk celé přehodnotí až o něco přijde, a já v životě přišla o hoodně věcí, tak asi proto.
Jinak pokud se někam s kočárkem nemůžu dostat tak tam prostě nejdu, ale zatím jsem se dostala úplně všude, tak proto se i divím.
Katka+3 kluci 79533
21.3.2012 21:31:09
Joll,taky hlasuji pro riflové, jsou krásné. Jinak bych možná použila u focení jen spínací špendlík, vzadu na šatkách. Si ji tam podle toho Leušku načančáte a nemusíš zdlouhavě přešívat ~;) Jinak děkuju za odkaz, mrknu.
Evi, já teda jezdím s kočárem všude, i když je obchod pár schodů, pokud ale je třeba v 1.patře,tak kočárek taky nechávám venku, nějak se o něj tady nebojím, asi něco jiného by to bylo třeba v Praze, ale menší města? nebojím se

Luci, taky jsem na vás dnes myslela, no věřím, že atb vám rychle zaberou a Jeníček bude brzy fit! ~6~ Takže ta laryn. to není vůbec? Najednu stranu ještě že tak, tady z toho zánětu se vyhrabete a bude dobře, je štěstí, že zima končí. Jinak jak popisuješ, že doma po příchodu byl Jeníček zas takovej posmutnělej, tak to je přesně u nás, prostě doma už je to všechno okoukané, tak je to tu tak nebaví. Každopádně at jste brzy zdraví!!! ~;((
Evikno+Valerinka 110426
21.3.2012 19:43:02
Joll za mě ty riflové, jsou kouzelné i když jsou dlouhé. Tak ti čtu tvůj příspěvek, jak píšeš že Leu vezmeš do ruky, pač se s kočárkem do obchodů nemůže - to ho jako necháváš venku~e~?
Lei 37503
21.3.2012 17:38:34
Tak mně se, Joll, z té trojice nejvíc líbí ty džínové šaty, ta bílá spodnička, to by bylo pěkné na fotce. A výšivka je taky moc pěkná. Lacláče jsou sice dobré, ale v porovnání s těmi šaty u mě nevítězí.
[<<Předchozích 1760] Názory 17611770 z 22350  [Dalších 20580 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.