Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| MarikaP+3 | 82381 |
|
|
27.11.2012 9:42:06
Ahoj, Katko, s tou Prahou to by bylo skvělý, já jsem určitě pro. Teda trochu problém je, že v pondělí chodím s Matějem plavat, je to zrovna poslední lekce a to se snažím ještě do té doby tři nahradit, tak bych jí nerada pouštěla. Ale kdybys to naplánovala na neděli, tak bych mohla zajistit i zázemí, protože mám službu v nedělní herně u nás v MC, odpoledne už tam bývá docela dost lidí, ale pro nás můžu klidně otevřít už dopoledne nebo alespon dřív,(ofiko začínáme až ve tři) a třeba před vánoci tolik lidí nepřijde.Tak kdyby se vám, holky, takhle možnost líbila, tak není problém. MC je relativně v centru, k dispozici je herna pro děti, kuchyňka, kde si za bůra můžeme uvařit kávu, čaj nebo cokoliv, k dispozici je i vařič a mikrovlnka. www.novatrojka.cz
|
| Katka+3 kluci | 79533 |
|
|
26.11.2012 23:33:36
Ahooooj holky,
mě ták mrzí, že jsem tady nebyla celý měsíc (snad i dýl )Musím si udělat čas a trošku vás dočíst, jsem zvědavá, jak se máte, jak rostou dětičky, co matky čekatelky? Jen jsem si všimla.... WIS, obrovská gratulace!!! Ještě nejsem teda úplně v obraze, takže jsi zatím na začátku? Už víš určitě tt? Moc vám to přeju a držím palce! Snad se brzy v Brně setkáme a pokecáme o všem.Já mám ted stále docela frmol,k tomu neustále nemocný Davídek, měl po 14dnech další atb, zase streptokok, už mě ta mrcha leze na nervy. Aspon ti dva mladší se drží. Ale začala jsem mu kupovat tekuté colostrum, vypadá to, že mu je mnohem lépe. Jinak Tadeáš...jo, miláček. Začal ukazovat, že je pěkný bejček a umí se pěkně vzteknout. Bude to pěkně tvrdá hlavinka paličatá. On stále miluje schody, takže když jsme někde mimo byt, tak vyhledává schody, utíká mi na ně a běda, jestli ho maminka sebere, to se pak tak vzteká, děs běs. A takových "specialitek" má více, které prostě on musí mít a když né, dá to řádně najevo. No, taky stále dost kojím, ale už aspoň k tomu mlíku i sám jí, sem tam mu pomůžu, jinak musí sám, stejně jako pití z hrnku. Samozřejmě, že pití je pak všude, ale jo, snaží se, bobeš. Maw, Pražandy, v pondělí 17.12. máme být v Praze. Možná vystartujeme už v sobotu před tím, takže bych móžná měla čas, ale nevím, jak vy ostatní? Nesejdem se někde? Nic, jdu chrnět a pokusím se docházku zlepšit ![]() ![]() |
| AsiD | 110366 |
|
|
21.11.2012 12:57:46
Joll, Leuš to moc sluší! A první culík - o tom my zatím doma jen tajně sníme...
|
| Wis+2 | 131737 |
|
|
21.11.2012 12:54:40
Ahojte - holky dekuji za gratulace, my jsme myslim s muzem porad jeste trochu prekvapeni, ze se to opravdu deje - po tom, co jsme museli podstoupit, nez jsme se dockali Patricka
, ted uz jen, at vse pokracuje, tak jak ma. Ale mam od prvniho pohledu na pozitivni test vnitrni pocit, ze to je ono, tohle vyjde, tak snad me tuseni neklame .Maw - drobka rozhodne nemate, to my mame valibuka . Ale musim se ho zastat, ji sice rad a hodne, ale opravdu pomerne zdrave a tlusty rozhodne neni. Ma sice bruch jak starosta, ale jinak je "jen" statny - mala kopie meho muze. Ten ma taky lehce pres 100 kg, ale tlusty myslim fakt neni.....![]() Lei - udelalas moc dobre, je super, ze se M. u babicky libi a je spokojena, my sice mame babicku kousek (tchyni) ale maleho nikdy nehlida. At to nevyzni jako stiznost - oni jsou moc fajn, jsme tam kazdy vikend na obed, vychazime spolu opravdu dobre, jen se proste neciti na to, mit Patu samotneho, beze me, dokud nema aspon 3 roky . Takze kdyz treba potrebuju k doktorovi a manzel musi do prace,tak babi musi jet s nama a jen chvilku hlida v cekarne. Patrik za cely svuj zivot nikdy nebyl s nikym bez pritomnosti me nebo manzela. Nestezuju si, jen je to trochu neprakticke - takze trosku zavidim. Jako kdyby nebylo zbyti, tak ho samozrejme pohlidaji a uprimne si myslim, ze je takovy pohodar, ze by to zvladnul bez problemu, ma dedu i babi opravdu moc rad, jen to proste nemame odzkouseny. Joli - verim, ze David casem zmeni nazor . Ja uz jsem tady kdysi psala - chtela jsem vic deti, ale ja jsem vnitrne byla smirena i s tim, ze treba dalsi uz neprijde, nechtela jsem se utapet v depresich z toho, ze dalsi dite neprichazi...ono mit preci jedno uzasne dite neni duvod byt nestastny - dnes si rikam, ze mozna diky tomu memu "smireni se" dalsi dite prislo.... Ale to odbocuju, to neni vas pripad, jen jsem chtela rict, ze vim, co je nenaplnena touha po diteti. Myslim, ze David potrebuje cas. Maw - "Moje ruce rozhodně vizitkou jsou: a sice, že pracuju a nevyhýbám se ani těžší manuální práci" ![]() to je dobre, to budu pouzivat . |
| maw | 84192 |
|
|
21.11.2012 12:31:06
Mně by zajímalo, co říkala IK?
Kůžička: zastřihuju, to bych to musela dělat každej den a stejně by to nestačio, mně se to prostě natrhne, a to pak nic jinýho nepomůže. Ale teď jsem na to řádově měsíce nehrábla a dobrý. Moje ruce rozhodně vizitkou jsou: a sice, že pracuju a nevyhýbám se ani těžší manuální práci ![]() |
| Lei | 37503 |
|
|
21.11.2012 12:10:43
M je v pohodě, včera prý jen při uspávání poo si vzpomněla na "mamiku" a byla trochu smutná, no, mně se asi stýská víc než jí
, včera večer si to přihasila od babi, zaklepali na dveře a M se hrnula dovnitř plna zážitků, a hned volala, že má "kteček" (krteček), který má "opatu" (lopatu) (babi jí koupila přívěsek s krtkem), ach jó, ale všechno lepší než se nechat hospitalizovat, aby mohla jen na chvilku na návštěvu a viděla mě ležet v posteli...a já jsem moc ráda, že ji pohlídají, včera večer jen jak babička odešla, tak mi stačila ta hodinka před usnutím, večeře, M se po..., kocour se po..., kam neměl, M se tam hrnula, umýt M v umyvadle, kocour načuhuje M do misky s večeří, uklidit tu podlahu...no drobnosti, které mi předtím přišly ok, mě úplně vyšťavily.Ještě tady veřejně musím poděkovat marice , která mě "nakopla", ať zavolám pro radu I. Königsmarkové, i číslo mi poslala, takže jsem měla radu od PA, nikoli jen strikntně lékařský názor na můj současný stav.Hele, mně stačí, když bych to po vykoupání froťákem stáhla zpět a namazala si před spaním ruce krémem - kdybych toto dělala pravidelně, tak v pohodě. Ale já na to prdím, takže mé ruce mou vizitkou teda zrovna nejsou, resp. jsou, ale jakou . Každopádně stříhání té kůžičky je u mně cesta do pekel, neb to se pak ještě snáz zadře a hlavně to jakoby rohovatí, přijde mi, že tím rychleji pak ta kůžička dorůstá - takže to už nedělám. |
| maw | 84192 |
|
|
21.11.2012 11:34:16
Nooo, Lei, děláš dobře, než si teď navodit nějaké komplikace... A když tu pomoc máš, tak ji využij, ony se tím zase posílí jiné dobré vztahy a ještě se to třeba bude hodit s mrnětem, že M bude na babi a dědu zvyklá, anebo když Ti někdy vezmou na procházku i kočár, je to super BONUS.
Záděry - to půjde ručníkem? Mně to jde jen trochu stlačit takovým tím manikúrovým udělátkem, ale je toho pak docela takovej lem širší, že to odstříhávám nůžtičkama, protože jinak by to praskalo do krve a bolelo jak čert. Zvláštní, že v některých údobích se to moc nedělá... a jindy hodně. Děti: okolnosti jsou jedna věc, můžou oba chtít deset, ale nejde to, nebo se vyskytne po prvním či druhém PROBLÉM a je šlus. To se nedá předvídat, ale taky se to jinak snáší, když je vlna naladění podobná. Znám třeba případ, kdy on chtěl 6, ona 3, čtvrté snesla, pátý už fakt nechtěla... Nebo jsem chodila s klukem, kdy "2 a dost" a mně to přišlo tak šíleně omezující... Nebylo to "2 a pak třeba uvidíme". Celé to taky souvisí s tím, co jsou partneři ochotni obětovat ve prospěch vyššího počtu dětí a v opačném příp, jak chtějí řešit, aby jich měli jen určitý počet... Já bych třeba nebyla s chlapem, který by mě nutil jíst prášky a/nebo to nadhazoval jako "moji věc/můj problém". |
| Lei | 37503 |
|
|
21.11.2012 11:27:02
ahoj, maw, hlásí se matka čekatelka s klidovým režimem, leze mi to pěěěkně na nervy, M je u babičky, prostě tyhle dva týdny, než se vrátí O., v klidu budu, přece jen hodlám to mrně uvnitř ještě trochu vycpat (odhad váhy v pondělí 1600g
) a po tom 34tt se uvidí, trochu si připadám jak slaboch, neb někdo třeba hlídání nemá a taky to dá, ale zas idpočinout si trošku před nástupem dvoučlenného týmu rabiátků není zlé, že ...ale to jsem nechtěla vlastně ani psát, jen k těm záděrám, já si vzpomínám, že jsem někde četla, že tohle je normální, a že pak až u větších dětí se to má postupně "řešit" tak, že v rámci večerního očistného rituálu se má ta kůžička, když změkne po koupání, ručníkem jakoby stáhnout zpátky, ne násilně, prostě z toho udělat zábavu ve stylu koukej, ukáže se měsíček (ta světlá část nehtového lůžka, co tam vykukuje)...Jo, souhlasím s Tebou, pokud se před vstupem do vážného vztahu neřeklo jasně a za oboustranného souhlasu, že jedno dítě a dost (byť tohle je prostě věc, na kterou se názory časem dramaticky mění vzhledem k okolnostem a víc, než kde jinde tady platí nikdy neříkej nikdy), případně pokud nejde o zdravotní komplikace, první dítko s nadměrnou potřebou péče apod., tak není nikterak podivné nadhodit touhu po dalším dítěti. |
| maw | 84192 |
|
|
21.11.2012 11:07:56
Díky za záděry... Nechávám taky být, dokud to nezlobí... Jsem ráda, že si nechá ostříhat nehty, i tak je to dlouhé...
Akorát mu to začíná prostě víc a víc růst na nehet - ne dramaticky, ale... Co se týká nenechat si dělat obtěžující... Kdyby vás chytali za prsa jako malej pán mě, tak se taky nenecháte... A prostě do nějaké doby to jde, chvíli to pro ně vydržíme... a pak se to nějak zlomí a je to moc. Zjistila jsem, že když se ten můj postoj přelomí, B ho v podstatě akceptuje (i když si zkusí vyřvat, ale pevný postoj je znát a nemá to dlouhého trvání). Někdy, celkem často, pomáhá nějaké náhradní řešení... zdánlivě nesouvisející - např. dítě chňapající pusou a rukama po prsu (i přes oblečení + brutálně vyhrnuje, se nechá přitulit zády ke mně a s potěšením mě drží za ruku... a pak mu stačí, že se jen někde dotýkáme... Neotáčet se je běs, přeležení... Ne vždy, ale už mu stačí i moje záda, přitulí se a funí mi mezi lopatky... mimochodem báječné to živočišné teplo na záda... Chci říct, že někdy ten odklon je i docela velký, místo prsa mi pooží ruku na předloktí a je spokojenej... Vyvinulo se to nějak spontánně, žádný racionální cíl a může za to ježek Bodlinka z domečku z lesa... B se začne takhle tulit při tom povídání... Takže "udělej Bodlinu" = lehni zády ke mně a spi. |
| maw | 84192 |
|
|
21.11.2012 11:01:20
Hmm, tak většina normálních žen potřebuje k naplnění víc jak jedno dítě (leckdy i víc jak dvě a tak)...
... a tak nějak v rámci Tvého naplnění a psychické pohody a zdraví celkově (def. dle WHO prosím), Joll, bych se na Davidově místě rozhodla Ti vyhovět ![]() Nicméně, je to už "starší pán" a takoví bývají pohodlnější... a taky hůř snášejí změnu... Tak já bych to asi pomalu a postupně pozvolně začla nadhazovat dřív, než Tě to začne fakt trápit... Leč znáš ho líp, co na něj platí neplatí... (Ach, jak se mi zase vybavuje, že je důležité o počtu dětí mluvit dávno před vážnějším vztahem, neboť ty rozdíly, jsou-i větší, jsou někdy zdrojem neštěstí jednoho nebo druhého, a tím pádem celé rodiny. Já teda nechápu, že o tom někdo nemluví... ale tak to mám já a to není měřítko). |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.