| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : květen 2011

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 850] Názory 851860 z 22350  [Dalších 21490 >>]
MarikaP+3 82381
4.7.2012 19:27:20
Ahoj, holky, tak se vám hlásím po návratu z Chadimova mlýna a bylo to tam SUPER!Opravdu lituju, že jsme tam nemohli pobýt déle, ale říkali jsme si, že přístí rok pojedem pod stan do kempu, abychom si mohli finančně dovolit tam být celý týden.Manžele Chadimovi jsou úžasní, čekají třetího chlapečka, když jsme jeli na výlety, vozili nás autem na nejbližší spoje, dávali nám vajíčka a třešně z vlastních zásob a nepovedlo se nám jim za to dát navíc ani korunu, naopak mi celou platbu zaukrouhlili o 75 kč dolů, protože jsem v tu chvíli u sebe neměla drobné.
K vašim tématům, Lei, to si vyrábíš repelent sama, je učinný i na ta klíštata? Měla bys vidět Matěje (i Elišku) po první návštěvě v Kersku, vypadal jak kdyby měl neštovice, lítalli mu hlavně na obličej, jak se nemohl bránit a hrozně mu to natékalo, ale on si na to organismus zvykne a pak už to tak nereaguje, já na ty štípance nic nedávala.
Vodomily mám doma dva a Eliška zatím neplave, ale má prostě k vodě úžasný vztah, nebojí se potápět, skákat, plavat do hloubky s plovacím páskem, na plavání chodí od 7 měsíců. Matěj je ve vodě absolutně nadšenej, takže od září bude Eli chodit do školky, chci s ním začít plavat taky.
Katka+3 kluci 79533
4.7.2012 11:45:41
Ahoj holky,
tak jak zvládáte vedra? Především Maw? Ty jsi vždycky říkala, jak máš raději zimu :-) ale zase v mechu a kapradí je příjemně, né? Už jste tam s B. byli nebo se chystáte?
U nás poslední červnový týden byl děsný, všechny tři dětičky atb- streptokok, tak když mi dr v pondělí řekl, at vydržíme do pátku jen doma, tak jsem přemýšlela, jestli tím ve zdraví přežije moje duševní zdraví...hm, přežilo...kupodivu. Ale už mě to štve, jak tahají asi z té školky furt nějakého bacila a nejmenší to pak taky odnese ~7~ Jinak si zatím léto užíváme doma, zkoušíme postupně cyklovýlety, i když teda žádná sranda s tou naší školkou. Manža si vzal nejmenšího na kolo, nejstarší jede sám (věčně někam zahučí do příkopu, dostal větší kolo, takže stojí sotva na špičkách) a prostředníčka jsem si vzala já dozadu na tyč, tak mám dobrej náklad. Takže místo nasávání okolní přírody, jen hlídáme potomky, ale věřím, že to bude jen lepší a lepší a vypilujem to.
Jinak Tadeáš se konečně začíná pouštět ve stoje, ale samostatné kroky zatím nic. No je to lenoch. Jeho bráchové ve 14měs už chodili, tenhle si dává načas. Ale musím ho pochválit, je to děsný pohodář. Celý dny si hraje s bráchama nebo sám, nemusím se mu skoro věnovat, vždy se nějak zabaví.
No a zálibu v prsou má stále, takže stále kojeníčko o stočest. Ale už konečně taky začal trošku víc jíst.
Nic, končím monolog a zkusím nakouknout častěji.
Lei 37503
3.7.2012 10:41:21
za vaše palce nahoru na našem fb profilu, holky :-). Budu se tam snažit dávat fotky a informace od nás, ať můžete zprostředkovaně pronikat do tajů života zemědělce ~:-D. Zrovna jsem vložila fotku naší třešňové úrody a originální metody trhání ~:-D.
Voice 66636
2.7.2012 14:17:02
Joll, máme taktéž vodního živla :-) (Vlastně dva, Natálku z vody dostaneme leda s pláčem) a jak říkáš, pud sebezáchovy nulový. Terka bezhlavě skočí do vody a čeká, až jí vytáhneme :-( To samé se týká schodů, běží si schody neschody, zrovna před 3 dny jsem jí chytila těsně před dopadem. Je to s ní pěkný adrenalin...

Lei, já sem se naučial plavat také až na školním výcviku, někdy ve 2. třídě. Tenkrát ještě fungovala "metoda" házení do hloubky, podél břehu chodila instruktorka s dlouhým bidlem a kdo se chtěl chytit a oddychnout si, toho šťouchla bidlem, aby šel zase pěkně šlapat vodu. Voda byla ledová,celý výcvik probíhal v kuse, takže jsme byli víc jak hodinu a čtvrt ve studené vodě, děs. Nějaké hraní ve vodě se nekonalo, ledaskdo "výcvik" probrečel. Dodnes na to s hrůzou vzpomínám a mám radost, že dnešní výuka plavání je o hře a radosti.
Lei 37503
2.7.2012 13:32:31
Joll, gratuluji k takovému vodnímu živlu! To je podle mne výhra, mít dítko, které z vody nezmatkuje. Já přiznávám, že nevím, jak na M a vodu - když jsme s ní plavat nechodili...byli jsme teď na koupališti, ale to jen capala nebo seděla v hloubce cca po její kolena...líbilo se jí to moc, ale jak teď s nějakou "výukou", netuším. Já se naučila plavat až v devíti letech ~f~, to se ve třetí třídě chodilo na plavání, ale to jsem nesnášela, byli jsme tam jen tři neplavci, jednak jsme byli takoví outsideři, a druhak to s námi moc neuměli, já se vždycky bála, jak ta plavčice zavelela, že se jde z mělkého bazénu "na velký", dělalo se mi úplně špatně...nosila jsem brýle, takže bez nich jsem prostě neviděla a už při rozřazování mě bez brýlí prostě šoupli do vody, kam jsem nestačila a já se málem utopila, no fuj, děsné vzpomínky, a plavat mě tam nenaučili, až pak děda v létě potom, ale byla jsem asi nejstarší dítko, co tenkrát na koupáku odložilo plavací kruh ~f~. Tak toto bych M zažít nepřála...
Jollajda+ Lea 98439
2.7.2012 13:15:43
Ahoj holky,
máme tu teď na týden Štěpika, takže i Davča má dovolenou a pořád někam jezdíme. Ve středu jedeme až do neděle do Štítů,tak už se moc těším.

Včera jsme byli na Pasohlávkách a Leu nemohli dostat z vody. Jde vidět, jak se nebojí a jak má vodu ráda, až bych řekla, že chybí i pud sebezáchovy. Třeba z lehátka skákala po hlavě rovnou do vody, rozběhla se do hloubky, párkrát i potopila a sotva jsme ji vylovili, tak hrozný smích a legrace... Strávili jsme tak skoro celý den, děi mazané krémem 50 v pohodě, my s Davčou jen 20 dnes mírně trpíme, takže vyrážíme dneska jen někam do lesa.

Máme půjčené nosítko a je naprosto super a Lea nošení zatím miluje. Jen v tom vedru se to moc ndá~a~
Lei 37503
2.7.2012 11:39:12
M dává do pusy vše, uhlídat se to téměř nedá, psala jsem sem, jak jsem jí v poslední chvíli odtrhla od úst toho velkého modrého chrobáka (mrtvého)? ~:-D Dalšího brouka, už menšího, jedla pro jistotu zaživa. Vajgly jsou teda zatím celkem ok, občas upoutají její zrak, ale jde to.
Lei 37503
2.7.2012 11:35:57
Tak se na M přes noc vyřádil nějaký komár sadista, chduák, má jeden štípanec vedle druhého. A my s mužem nic, vůbec o komárovi nevíme. Ona se teda neškrábe, nic, nemá to nějak nateklé, ale přece jen červené, mám jí to něčím potřít? Nemám doma nic moc, ale napadl mne ocet nebo tak něco z "babiččiny" lékárny, že by se jí to rychleji ztratilo...na noc ji máznu nožky a ruce repelentem, mám takový, co je jen z bylinek, žádná chemie.
Voice 66636
2.7.2012 10:18:15
Kacatko, mě jednou Terezka také kousla, ne tedy do krve...Ale to spíš bylo v takovém návalu radosti :-) Možná Verča jen testuje co zuby umí, bohužel, ne zrovna ideálně. Snad jí to přejde, Tomášek vypadá jako bezva kluk, tak jí to asi odpouští,ne? ~;)
Co se týká strkání věcí do pusy, tak Terezka si občas pochutná na písku a kamínkách ~a~, vajgly a podobné "dobroty" zatím vynechává, ale obávám se, že ani to nás nemine. Jinak velmi ráda kramaří, což od Natálky neznám. Té jsme udělali ty ty, to nedělej a jí to už ani nenapadlo. To Terezka si udělá ty ty ty i sama a jde na věc :-)
Ta vedra jsou děsná, mám ráda teplo tak do 25 st., toto je mooooooooooooooooc!~n~
Kacatko-75 13776
30.6.2012 1:50:48
Joll- s tim davanim veci do pusy- to je tezke- opravdu byl takovy Tomasek. NIC na nej neplatilo. Tak drzim pale at u vas neo zabere~;((
[<<Předchozích 850] Názory 851860 z 22350  [Dalších 21490 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.