| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : červen 2012

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
  (?)
[<<Předchozích 120] Názory 121130 z 436  [Dalších 306 >>]
Jana*K a sluníčka 51000
6.5.2012 6:03:53
Ahoj :)

Kosmetiku jsme používali Weledu anebo na zadeček i Bepanthen. Teď se mi líbí Alverde, ale nevím jestli mají něco i pro mimi.

U Haninky jsme měli od kamarádky půjčený kbelíček, a bylo to moc dobré. Tak chceme kbelíčkovat i teď :-)

Carlin, taky mi otékají nohy i ruce. Nohy mám jakoby jeden velký tlustý váleček :) Co vím, existují na to stahovací punčocháče, ale já je nepoužívám. Ono se to za chvíli narodí a vše se vrátí do normálu. Už jen chvilinku, holky :-)

Krásnou neděli přejeme ~3~
Carlin 40902
5.5.2012 16:07:20
Taky moc zdravím.
Martino, dávej na sebe pozor! Nějak mě vůbec nedochází, že se kdykoli může něco stát. Tak snad už budeme všechny i s děťátky v pořádku.
Taky už jsem všechno oblečeníčky vytřídila (poděděné, které se srazily do délky a vytáhly do šířky, vyhodila), vyprala a vyžehlila. Ještě budu pár věciček dokupovat, ale spíš, že chci mít i něco nového.

Vaničku máme starou, tak zkusím, jestli půjde po pobytu v kůlně vydrbat, nebo bude potřeba koupit novou.

Kosmetiku už mám díky manželově poukázce na nákup na lekarna.cz. Nakupovala jsem hlavně SebaMed a kvalitní je taky Weleda (i když na měsíček může být alergie). U starších dětí jsem používala taky Nivea Baby. Ten Johnson je fakt hodně parfémovaný, od toho jsem měla jen vložky do podprsenky.

Já jdu na první kontrolu do porodnice 9.5., tak jsem zvědavá, jak to tam najdu. Pamatuju se, že v Podolí je to celkem zmatek.

Posledních dnech mi začaly hrozně otékat nohy. Ale fakt hrozně. Nejen kotníky, ale celé nárty mám jeden tlustý buřt, že vůbec nejsou vidět nártní kůstky a žíly. Nevíte, co ce proti tomu dá dělat???
Alfa3686 119314
4.5.2012 10:50:49
Ahoj všem :-)
tak už jsem také doma. Oficiálně nastupuji na mateřskou 11.5., ale už od včerejška jsem doma a vybírám si dovolenou.
Zatím jen peru, přebírám nakoupené věcičky a dávám si dohromady, co nám chybí. Zjistila jsem, že už jen vanička a kosmetika pro mimi :-)
Máte s nějakou už zkušenost? Na netu jsem se dočetla, že Johnson Baby je hodně parfémované a nedoporučuje se do 1 roku miminka. Hodně si maminky chválí kosmetiku od značky Bübchen. Máte s tím někdo zkušenost?

Přeji pěkný den všem maminkám i miminkům :-)
BlankaSi 122809
2.5.2012 9:03:42
Tak po delší době se zase ozývám ...
Dneska jsem první den (když nepočítám včerejšek) doma na mateřské ... Oficiálně jsem tedy nastoupila už 23.4., ale ještě celý minulý týden jsem ještě do práce chodila,abych jim ještě pomohla ...
Strašně jsem se těšila, jak už se začnu chystat na miminko, prát oblečky apod..., jenže mám strašně akční babičku :-) Když jsem si tam o víkendu přijela pro pytle věcí na mimi, že už je teda přeberu,vyperu a připravím, dostala jsem je už nažehlené, připravené :-)
Kočárek už máme uskladněný u tchýně, takže fakt už mám tak nějak všechno.
Minulý týden jsem byla na poslední kontrole u své gyndr, mimís má už odhadem 2490g a 45 cm, takže žádný pidižvík to asi nebude, a jinak je vše v pořádku ~z~
10.5. jdeme na první kontrolu do porodnice...Taky už to chcete mít za sebou???
Martina + 2 uličníci 52257
28.4.2012 2:14:06
Ahoj holky, to jsem ráda, že jste všechny OK, já jsem se trochu odmlčela, protože se mi stalo něco nepříjemného. V pondělí jsem začala dost silně krvácet, dost jsem se lekla a, asi přirozeně, jsem prostě dělala, že to nevidím, no jak blbka, došla jsem pro malého do školky, šli jsme na hřiště, ale pak mi to nějak začalo docházet, sehnala jsem hlídání, protože manžel byl na dva dny na služební cestě a vyjela jsem do nemocnice. No samozřejmě si mě tam nechali. Byla jsem tam do pátku, a je to snad OK. Trochu jsem se pootevřela, ale dál to nepokračuje, mimi je v pořádku, tam mě pustili domů. Ale stejně mám strach, mrňousek má 1850 gramů, podle vyšetření, tak byc ho nerada vykopla na svět takhle malinkého. Kamarádky mi říkají, že se to někdy stane, že se člověk trochu otevře, že to nic není, chce to jen být víc v klidu a pohodě. Doktoři se taky tvářili jako že pohoda:-) Máte s tím někdo zkušenost? Donosím to až do konce? V prvním těhu jsem neměla jediný problém, a do tédo doby ani teď nebyl jediný problém,a ni mi neotékají nohy, ani nemám vyšší tlak, no prostě nic, chodila jsem na procházky, plavat, do minulého týdne v poho i do práce, tak nechápu, co prcek blbne:-( No snad se umoudřil:-)
Takže vám všem moc držím palce, ať jste v pohodě:-)
Ale jinak dobrý, venku je krásně, my máme zahrádku, tak mi manžel vynesl lehátko, já se válím na zahradě, čtu knížky , no prostě super:-) Jsem trochu rapl, tak mě rodina musí krotit a bych byla v klidu a moc se nikam nevydávala:-) Ale teď poslouchám jak hodinky, jsem trochu vystrašená.
Mamka mi zakázala prát oblečeníčka, že nesmím věšet prádlo a žehlit, tak věší manžel a mamina mi to přijde vyžehlit, no starají se o mě jak o vlastní:-))
papa Martina
pitrson 119675
26.4.2012 11:15:23
:-)moc zdravim holky tak se po delsi dobe hlasime:-)mame vyprano,vyzehleno...pripraveno...a uz si zacinam uvedomovat jak strasne moc to leti...a docela se zacinam bat porodu~a~docela zbytecna fobie ale...jaksi je to ve me..~:-Da jak to zvladate vy holky???
Carlin 40902
25.4.2012 11:48:56
Ahoj,
to jsem ráda, že se nám diskuze trochu rozjela!
Na FB nemám účet (tak nějak ze zásady) takže tam se nepřipojím.

Hlásím se k dalším rozlučkovým v práci. Já měla rozlučku včera. Všechno se perfektně vydařilo a byla jsem moc dojatá, jak se se mnou všichni krásně loučili. A ode dneška jsem DOMA~R^ Huráááá!

O víkendu jsme byli na tři dny ve Vídni, tak jsem ráda, že jsem prohlížení města a vše kolem absolvovala bez úhony. Přeci jen už zbývá jen 6 týdnů. Miminko to taky celkem zvládalo, jen ta únava navečer už byla znát. Ale to ani člověk nemusí být těhotný, aby byl unavený z courání po městě.

Zítra jdu na kontrolu (asi poslední u mého gynekologa), tak jsem zvědavá, co udělala váha. Taky mi otékají nohy a trochu ruce, tak to možná bude znát. Na posledních odběrech ve 32. tt mi vyšlo málo hemoglobinu, tak jsem dostala železo. Po zkušenosti z minulého těhotenství, kdy mi Aktiferin způsoboval zácpu a šednutí zubů, jsem požádala o Sorbifer Durules a je to super - zuby v pohodě a moje celotěhotenská zácpa sama zmizela!

Mějte se krásně ~3~ a opatrujte miminka.
Jana*K a sluníčka 51000
24.4.2012 4:21:12
Palusko, ty jsi teda ale šikulka, jen to moc nepřeháněj a dávej na sebe pozor :)

Já byla na kontrole, přibrala jsem dalších 5,5kg, takže mám celkem 17kg navíc, jinak vše v pořádku :) Oteklé mám ruce, ale jen v noci. Ráno a přes den je to dobré.

S kočárkem neporadím, my máme terénní, již po několika dětech od jedné známé. Má krásně tlustá 4 kolečka :-) Ale většinou jsme používali šátek, vlastně skoro pořád, nám se kočárek do auta nevešel. Co se tříkolky týče, pamatuji si jen...z dob svých studií...že si maminky stěžovaly, že se špatně přenáší, například do autobusů a tak.

Hezký den :-)
Lenka Au 124267
23.4.2012 19:22:23
Mám dotaz, vybíráme kočár a nějak se nemůžeme rozhodnout, nemáte někdo zkušenost s trojkolkou? Jde s tím jezdit v paneláku po nájezdech dolů k výtahu? Nějak si to neumím moc představit, jak to funguje. Díky za názor L.
Keťule 121944
23.4.2012 17:08:33
Nazdar holky, tak jsem vás zase zanedbávala :o)
Vypadá to, dle příspěvků, že jsme všichni zdraví a v pohodě... tak to je supr...

Já jsem trošku otekla, je to hodně znát v obličeji a večer na nohách, ale dá se to. Taky mi tím vyletěla váha, takže si myslím, že to zadržování vody asi pěkně s váhou zacloumá. Teď mám nahoře 13 kg a snad už víc než tak 2-3 kg nepřiberu.
O víkendu jsem plela na chalupě jahody a tedy ta tíha v předklonu nic moc. Ale mám to za sebou a těším se v létě na sklizeň :o) mňam...

Gratuluju k rozlučkám v práci a teď už se jen těšit na mimčo... já se tedy těším jako malá holka... už mně to chytlo :o)
[<<Předchozích 120] Názory 121130 z 436  [Dalších 306 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.