| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : červenec 2012

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 1470] Názory 14711480 z 8992  [Dalších 7512 >>]
Edvi+1+1 46083
16.1.2013 12:09:45
no právě z toho mám trochu obavu at to nedopadne tak , že to jen přesunem na UM a nepomůže to :-(
Fabiena+3 124340
16.1.2013 11:46:16
Edvi, ale pozor na ten Sunar, jsou děti, které stejně jako předtím prso vyžadují i ten Sunar třeba po hodině, což je pro ně zdravotně zcela neúnosné.
A pití s hrnečku se savkou nebo i bez taky nejde?
Kluci taky nechtěli lahvičku se savičkou, v tom ti rozumím ~:(. Nezbude, než napřít energii tímto směrem a dávat dítě někomu (kdo nemá prsa na kojení) častěji do ruky a zkoušet pití tak, aby to přijal. Jsou to bambulkové, teda.
Fabiena+3 124340
16.1.2013 11:43:14
Jinak u nás - malá má první očkování hexou, včera. Není už několik týdnů ve své kůži a má dokonce občas mírnou teplotu, dr. ji ze všech stran několikrát vyšetřila včetně CRP, moči. Nikde nic, nemá rýmu, jen nalité dásně, mrzutá. Takže závěr - zoubky. Po dlouhém hovoru jsem to očkování nakonec dovolila, protože dásně má oteklé už týdny, zub nikde a potom leze jeden za druhým, takže kdy očkovat. Navíc jsou zrovna kluci zdraví, to je tak vzácné, že doufám, že díky tomu má malá nejlepší podmínky aspoň doma nic nechytit a s očkováním se vyrovnat.

Večer ji moc bolela nožička, plakala, i když se na ni člověk jen podíval. Ledovali jsme, měla teplotu asi 37,8 a tu má pořád. Jinak naštěstí všechno zcela obvyklé, tak se každou chvíli modlím, jak umím, ať ten první týden uteče brzy a bez vážnějších reakcí.

V pátek musím k zubaři a malou nemá kdo hlídat ~7~, bude muset se mnou a já doufat, že už se bude cítit líp a vydrží to. Teď se musí pořád chovat, samozřejmě.

Jinak rodičák mi už na účet přišel, i když nemám vyrozumění o přiznání dávky a její výši a nemám vyzvednutou kartu, tam jsem se ještě nedostala. Takže to funguje i bez toho ~;).
Jdu vařit mrkvičku, než se probudí, moc toho teď nenaspí, jak jí není valně.
Edvi+1+1 46083
16.1.2013 11:43:00
no na čaj ho zkouším zvyknout teda už týdny a ne a ne a ne. Nevím jak na to, už jsem odzkoušela spoutu saviček, lahviček, hrníčků...druhů čajů...
Edvi+1+1 46083
16.1.2013 11:40:35
no začnu nějak postupně. Zatím mám dost mlíka, tak utnout to určitě nechci najednou.~d~ Zkusím ho asi na noc zvykat na sunar.
Fabiena+3 124340
16.1.2013 11:34:58
Edvi, jednoznačně jdi do toho.
Není třeba odstavovat, stačí odnaučit noční tyranii. V tomto věku ani nebude potřebovat UM, stačí jiná tekutina, např. čaj. Chce to spolupráci rodiny a jestli manžel vidí sám, že je zle, tak určitě bude ochotný těch několik dní přežít a situaci změnit.

Ty musíš každopádně spát v jiné místnosti, to je nutnost. K malému musí chodit někdo jiný (manžel), je potřeba to načasovat tak, aby potom nemusel ráno do práce, nejčastěji se začíná v páteční noci ~;). Spoustě dětí stačí 1-3 noci a je komplet všechno jinak, chce to ale opravdu vydržet a NEUSTOUPIT. Je už velký a byl zvyklý si houknout a dostat, takže první noc řvát určitě bude a musí se to vydržet, jinak to bude ještě horší. Nakrmit večer, jak ti to vyhovuje, uložit. Když potom zapláče, už k němu nejde máma, ale jiný člověk, nechová, ale promluví na dítě, pohladí, utěší, pobízí ke spánku. Při projevech hladu nabídne pití (lépe pití než mléko, dítě kojené a přikrmované přes den by už v noci nemělo mít hlad víc než jednou), nejlépe neochucený čaj nebo čistou vodu, aby se to jen nepřevedlo na zlozvyk nočního vyžadování pití z lahvičky. Potom dítě uložit a dávat najevo, že se bude spát. Při vytrvalém pláči v krátkých intervalech (neškodí sledovat na budíku) 5-10min. k dítěti chodit, pohladit, říct něco ve smyslu ššš, neboj se, spi. Nebrat z postýlky, nechovat, nebo se to převede na potřebu nočního chování.
Naprostá většina rodičů, když se odhodlá a vydrží toto, říká, že už první večer po jedné delší epizodě pláče následuje několikahodinový spánek. Další večer dítě už pláče podstatně kratší dobu a po pár dnech spí spokojeně celou noc (nebo se jednou budí, to má na kojení ještě nárok) a je vidět i na dítěti, že mu dělá noční spánek dobře.

Nejhorší je to opravdu takto udělat a vydržet. Spousta lidí po hodině řevu povolí, chová, lituje a kojí. Tím nastává ještě větší peklo a přirozeně se nic nezlepšuje. Takže to chce se opravdu rozhodnout,neváhat. Jakmile budeš váhat, budeš to mít strašně těžké.
~6~
trestidlo 124082
16.1.2013 11:32:32
edvi: i ja verim ze si odvedla kus prace. a s klidnym svedomim ti doporucim prestat. jen doufam ze to pomůže. musi.
Gab.+ J/1991+F/2010+E/2012 94727
16.1.2013 10:39:15
Edvi, ale tak se to přesně dělá. Maminka jde spát jinam, aby dítě necítilo mlíčko a v noci se stará tatínek. V 7 měsících by mělo stačit jedno krmení v noci.
Nediv se, že se budí, tímhle stylem nemůže mít ani Norbík zdravý spánkový režim... Já bych do toho šla fakt tvrdě, pomůže to vám oběma. ~x~
Edvi+1+1 46083
16.1.2013 10:28:43
Holky zatim se mi od jeho narozeni podarilo spat jen 2x skoro dve hodiny a ted mi zacal i blbe usinat. S brekem . Usne ja zaberu a pul hodiny spanku a jedem znova... Akorat nevim jestli odvyknout na prso fakt pomuze a prestane ho v noci vyzadovat.jestli je to fakt jen zvyk.
Predpokladam ze pri tom co zvladne hlad nema.Zacla jsem pridavat k zelenine i pohanku a jahly at to ma sytejsi.skoda ze neni leto.sla bych se vyspat ven do stanu a nechala manzela at to zkusi v noci zvladnout se sunarem.dnes uz mi to fakt vnucoval at se jedu nekam vyspat jak me videl.:)
Andrýsek + 2 109157
16.1.2013 8:45:56
Edvi, nic si nevyčítej a odvykej ho, já před tebou taky smekám, já to vzdala u obou dětí hned na začátku, při svém pracovním režimu jsem to nedokázala skloubit a ty jsi plně kojila 7 měsíců, to je podle mě paráda a Norbísek je kus chlapa.~R^
[<<Předchozích 1470] Názory 14711480 z 8992  [Dalších 7512 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.