| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Drbárny : Úzkosti a strachy

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 410] Názory 411420 z 5293  [Dalších 4873 >>]
Margaret 1200
14.8.2009 10:35:51
No Sáro, jak to dopadlo ještě nevím - nemluví ~t~~t~
Ale dělá pokroky, to ano, a je s ním velká legrace. Stále si říká mimi. Takže mimi hop, mimi ham, mimi hají. Lidi teda koukaj divně.... Na dotaz jak se jmenuje odpovídá mimi Majkí. Teď v posledních týdnech nás začal oslovovat mami, babi, tati. Brácha je stále Áa. Kromě zvířecích i jiných (např. blé když vidí v TV reklamu na Hamánka~t~) citoslovců používá tak 30 slov. Dokonce i poděkuje (dík).
Chodíme se pobavit na logopedii, paní logopedku Marek vždy velmi rozveselí tím, jak jí v jejích metodách dokáže vynalézavě házet klacky pod nohy. Diagnóza je "bude mluvit až bude chtít" a já doufám, že už to nebude dlouho trvat. Každopádně ve dvou letech uměl tak akorát zasyčet jako had. Takže nezoufej, někdo ve dvou letech syčí, někdo chrochtá. Mám ale vyzkoušeno, že hloupý být nemůže - už dlouho spolehlivě rozlišuje a na prstech ukazuje počet 1-4, do pěti jsem ho ještě nenaučila, protože pět (jako celá ruka) znamená moc (jako hodně) ~:-D
Na dort držím palce, pak napiš jak jsi to dokázala. Já byla (dnes už vím že naštěstí) srab a tu hmotu jsem nevyráběla, nýbrž koupila v cukrářských potřebách na Smíchově. Ono i to obarvení mi dalo zabrat.
Sara33(Eliška 07, Petr 09) 6948
14.8.2009 10:22:06
Kac, ja jdu zase o radu...
Chystam se na ten dort....noooo, na to ze ma E. v nedeli oslavu, nic jeste nemam a vlastne ani jeste rozhodnuto jaky ten dort bude. Jednak je to trochu risky, protoze musim udelat bezvajecny. Zkusmo jsem udelala test podle JEDINEHO receptu co jsem nasla na inetu, bylo to hodne kakaove, takze me to moc nechutnalo, chystam se kakao vymenit za puding, tak snad to bude dobre (ale nemam to vyzkousene).
Dnes odpo jdu teprve koupit vsechny ingredience, stiham max. norm potravinarske barvy, takze nic moc. PRemyslela jsem i o necem jednodussim nez je Pepina. Eliska jeste zboznuje medvedy. Myslela jsem ze bych tam prenesla tenhle obrazek: http://www.eva21.estranky.cz/archiv/inahled/125.jpg, s tim ze misto B bych dala 2. Ale jak jsi vykrajovala tu Pepinu? Mela jsi obrazek pod tim a podle toho vykrajovala? Nozem? Mivam pak otrhane okraje... A jeste bych to nejak dozdobila, ale nevim co by se k tomu tematicky hodilo.

Margaret, na tebe mam jeste dotaz.... Jak to dopadlo u vas s tim (ne)mluvenim?
Vlastne pro vsechny: v kolika se rozmluvili vase deti? Eliska pouziva jen citoslovce: chrocht chrocht haji (znamena ze prasatko Pepina spinka). A i ty citoslovce jsou velmi omezene, stezi da dohromady tak 10-15 "slov".

Kač. ♀ + ♂ 11157
13.8.2009 23:09:37
Jé tak to mám radost že ses ozvala.

Já tenhle penzionek vyšmejdila na netu a strašně se mi to líbilo s pánem jsem mluvila postýlku máme dohodnutou že nám půjčí. (na peřinu mě nenapaldo se zeptat)
Dá se tam jet i na bruslích? Jestli je mám tahat?

Páne jo tvoje velký děti už jsou do školky to to letí...já tuhle našla fotku jak jsme všechny na tý chatě u jičína :-)))

BUď v klidu já řeším stejnej problém s Majdou což už je napováženou neb jde třetím rokem do školky ... úplně se mi jí tam nechce dávat. Jednak Ondra pro ní hrozně smutní a jak tu byla s náma celej měsíc tak když tu není tak mi to tu přijde takvoý prázdný. A vůbec nevím co provedu s Ondrou až půjde do školky denně teď chodí na dva dny do oběda! On tu bloumá jak bez duše a jak přijde Majda ze školky tak úplně ožije... fakt jsme asi magor že to řeším!

Za pár týdnů budu ráda že snad udám i Ondru.

Na dortu se dohodneme mailem.

Jo a co nejmenší drobek?

Tak se zase někdy ozvi ~o~

Díky za to info o pěnzionu Kač.
Esthelle 26317
13.8.2009 22:53:19
Kačí, tady jsme byli vloni v červnu v kamarádkou a dětma¨
já koukala, že jsi hledala tip, ale nemohla si vzpomenout na název, bo to zařizovala kamarádka, ale jak jsi teď napsala ten odkaz, tak se mi to vybavilo

takže má zkušenost:
penzionek ok, mají to starší manželé...nebydlí tam, jen ráno chodí chystat snídaně. Dovolili nám používat kuchyňku na ohřívání jídla pro děti.
Dostali jsme cestovní postýlky i s peřinama a prostěradlem, takže toto brát nemusíte
vedle mají statek, takže jsme chodili koukat na zvířátka
směrem od penzionu jakoby do města je rovina a podél řeky se hezky chodí, takže odrážedlo/kolo pro děti s sebou
jo a podél té řeky jsme došli k takové restauaraci, bylo to v hotelu, název si samože nepamatuju, ale bylo tam pískoviště a nějaké prolézačky, takže jsem se i najedli v klidu
a víc nevím

jo a ty tvoje dorty, to je paráda
myslíš, že bys mi mohla letos něco vystřihnout pro děti k narozeninám? na konci září..já jsem na tohle levá jak šavle a ani nenám chuť a sílu to zkoušet, když to někdo umí tak báječně....cenu respektuju

jinak my se máme dobře, jsem skoro pořád u našich, tak nemám moc čas na net, teď jsem na pár dní doma, musím pořešit oblečení do školky, už se nám to blíží
jsem z toho nšějaká přešlá, že ty moje malý miminka odkládám do školky

Margaret, na co jako záchod~k~...jo můj muž taky vždy začne, jak jsem něco někdy...a když chci konkrétně, tak vytáhne nějakou perlu
Kač. ♀ + ♂ 11157
12.8.2009 22:25:52
NO to víš musím je zocelovat.
No my louku s kytkama hledáme celé prázdniny!!! protože toužím po květinových fotkách, ale manžel nám to hatil furt brblal že se vlečem, ale i tak to byla pohoda. PO cestě domů se nám soused pokoušel vnutit kocoura a tak jsme alespoň dostali koš jablek... a tak si doma vyžádali štrůdl :-) 7 šišek jsme zvědavá kolik s ejich dožije rána!

Jé tvůj manžel je jak moje ségra když dojede na mládí tak vytáhne jak jsme jí se spolužačkou zamkly na chodbě na balkoně :-) A há propírka sterjech křivd :-) to taky občas máme :-)

No nevím jestli jsem to psala ale i my máme dovolenou (2 dny!!) na víc si s prťavcema netroufnu. Píchly jsme prst do mapy a jedem k náchodu. A našla jsme tam tekovýhle pěkný penzion, tak snad se to nepodělá a odjedem ... teda za měsíc

http://www.kylaruvstatek.cz/index_soubory/Page553.htm
kač.
Margaret 1200
12.8.2009 22:10:07
Kač, to je teda romantika, dálnici bych v tom teda nehledala a ty zatím vodíš děti inhalovat výfukové plyny ~t~
Na školní docházku si manžel vzpomněl v rámci výčtu situací, kdy jsem vyváděla. Chtěla jsem něco konkrétního, tak zašmátral v paměti a našel tuhle. Je to vlastně pokrok, ještě donedávna na mne vytahoval, jak jsem byla nepříjemná v roce 1997, když jsme v noci doletěli do Řecka, zjistili že nemáme pokoj se soc.zař. a navíc že neteče voda. Jemu to bylo úplně jedno (i druhý den!!), aspoň si nemusel čistit zuby, zatímco já nutila delegáta ať nás kouká přestěhovat.
A Chorvatsko se nekoná, pracovní problémy ~n~. Takže se mi klíďo může rozjet zánět středního ucha, už o nic nejde, achjóó. Já teda chápu, že si v nové práci nemůže nijak vyskakovat, naštěstí jsme neměli nic zaplaceného, ale dobrou náladu mi to teda nezpůsobilo.
Zkoušela jsem najít nějaký last moment aspoň pro mě, mámu a děti, ale ~Rv. Nabídka je rozsáhlá a lákavá, ale konkrétním dotazem jsem vždy zjistila, že buďto nejsou letenky, nebo ubytování, a nebo oboje dohromady ~o~ Tak jsem nějaká skleslá ~:(
Kač. ♀ + ♂ 11157
12.8.2009 21:38:24
Zdravím Margaret :-)
a co že si tak najednou tvůj choť vzpomněl na školní docházku??? Hele s dortama je to do jisté míry otázka odvahy.. Myslíš že sem dávám ty co se mi nepovedly????

A k hlídání... máma je má (teda chce na tento víkend) ale šacuju že v sobotu v poledne volá ˇat přijedeme. Ona je původně měla mít na delší dobu ale každého zvlášť a teď se rozhodal že jetos ještě jednou jedou k moři a tak na děti může obětovat víkedn teda od pátku 16:00 do neděle do oběda... No a pak je u nás a děti se vesele kočkujou tak do mě začně hustit jak má z tohodle panickou hrůzu (jako že spolu dovádějí, protože ona to má nastavené tak že nejlepší by bylo aby děti seděli na dece a koukali do trávy).... no co nadělám.

Hlavně že si je vezme spolu, Ondra teď hodně špatně snáší když Majda není s ním :-)

Ale zase na druhou stranu si to s dětma užívám dnes jsme byli na romanticé procháce u dálnice neb tam jsme našli v širokém okolí takovou malou loučku kde roste luční kvítí což na těch udržovaných loukách není :-) foto níže :-)

Připojuju s k dotazu "jak se má Máta :-)"

a taky něco malého démonka...

Tak se mějte Kač.
Margaret 1200
12.8.2009 10:06:39
Zdravím všechny, jsme teď pár dní doma, než v pátek odjedeme do Chorvatska. Po včerejší hádce se mi s manželem fakt nikam nechce ~:(, ale pak zas jedu s klukama na týden pryč, tak budu mít chvíli klid. Je strašnej, včera mi vyčet, že jsem vyváděla, když šel Adam do školy (je to tři roky). Pod pojmem vyváděla si musíte ale představit toto - hovořila jsem s ním opakovaně na to téma v dobré víře, že by ho to mělo také zajímat. No jak je vidět, dosáhla jsem dílčího úspěchu - pamatuje si to. Teď už bych tu chybu samozřejmě neudělala, hlavně proto, že už je mi jasné, že ho v podstatě nezajímá nic, co se týká dětí a mě.
Kačenko, ty dorty máš neuvěřitelně úžasné. V mých silách by byl MOŽNÁ tak ten fialovej s kolečkama, a to ještě kdo ví jestli.
Hlídání - zbyla nám jen jedna babička, moje máma. Hlídá a dělá co může a já jí to umožňuju, až mi to kolikrát leze na nervy. Jenže ona by byla jinak úplně sama a s dětmi se zabaví. Pak je tu jeden velký problém - její problémy s alkoholem, které nikdy nepřizná. Já si je pamatuju řekla bych ještě z předškolního věku a tak je to furt. Z toho bývám hodně smutná.
Máto, jak to dopadlo s mořem, byli jste? A jak jsi vyrobila deku s mořskými motivy? Včera jsem si na tebe vzpomněla, když jsem přemýšlela co zabalit.
Berush přeju ať ta mrcha rychle zmizne. Mě začalo píchat v uchu, což je dva dny před odjezdem opravdu "žádoucí"
A skončila Včelka Mája, konec klidu, snad po obědě Marek usne a ještě se sem dostanu.
Kač. ♀ + ♂ 11157
10.8.2009 12:42:20
Beruš, co sis to přítáhla.... :-) NO vidíš jak se synek polepšil :-)

Sáro barvy mm gelovky od Wiltonu (sice jedna sotjí 80,- ale dává se jí pidi množství a krásně barví , doporučuju).
Tělová (lidská) dávám žlutou, růžovou (pokud nemáš tak červenou) a pidi drtek hnědé. ale fakt v pidi množstvích. Na prasečí jsme nedávala hnědou. a víc červené.
Korpus na takovéhle dorty peču ze dvojité dávky a peču to v tom hlubokém plechu na koláče. TAhle Pepa byla asi ze 2/3 zbytek jsme upotřebila v jiném dortu.
Potahuju mléčnou hnotou(falešný marcipán od Aldošky), lepím to na dort meruňkovou marmeládou. Já dělám takové těsto na bábovku s oříšky a čokoládou my moc ty klasiclé korpus+krém nemusíme. I když jednou jsme dělala ten z kondenzovaného mléka a to je fakt dobrota.
Mě to taky trochu ztuhme, ale krájet to jde. Dáváš dort do lednice? Já ne. Kdybys ho dala tak on ti natáhne vlhkost a marcipán změkne (ale bacha nesmí se to přehnat).
Když budeš mít nějaké dotazy klíďo piš pokud budu vědět ráda zodpovím :-)

PS: soused má velkou blůmu ... a co myslíte kde končí ty jeho sklizně :-)

Kač.
Sara33(Eliška 07, Petr 09) 6948
10.8.2009 7:27:23
Kac, vracim se zpet k tomu dortu (blizi se narozeniny Elisky). Ty pouzivas specialni barvy vid? (ty asi uz nestihnu dokoupit).Jak se dela ta telova? A dort mas lepeny nejakym kremem? Taky nemam hranatou formu, jen kulatou a mensi, takze se mi tam asi obe postavicky nevejdou :-(
Potahovana hmota je falesny marcipan? Jak ti dzri na dortu? Kdyz jsem to delala posledne, tak mi ztvrdla horni potahovana vrstva a dort pod ni k ni neprilnula a neslo to moc krajet.
Budu muset udelat dort bez vajec,ten musim nejdriv vyzkouset, takze kdovi jak todopadne.
[<<Předchozích 410] Názory 411420 z 5293  [Dalších 4873 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.